Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 06, 2008 15:21

Nie wiem czy mam sie klasyfikowac do tych z daleka czy bliska :roll:
Marta zbierzesz mnie po drodze??

Poza tym HELP HELP zajrzyjdzie na strone i popatrzcie, ktorych kotow nie ma jeszcze zamieszczonych np od Was jako DT, podeslijcie mi opis i zdjecia. Pomijam, ze czesc opisów jest zbyt "sucha" wiec prosze je zmiekczyc ;)
Sama nie dam rady pozmieniac bo nie wiem co sie z kotami dzialo :(
Czekam na maile w tej sprawie :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie lip 06, 2008 17:08

aassiiaa pisze:Nie wiem czy mam sie klasyfikowac do tych z daleka czy bliska :roll:

Poza tym HELP HELP zajrzyjdzie na strone i popatrzcie, ktorych kotow nie ma jeszcze zamieszczonych np od Was jako DT, podeslijcie mi opis i zdjecia. Pomijam, ze czesc opisów jest zbyt "sucha" wiec prosze je zmiekczyc ;)

Asiu jak wrócę dzisiaj z Hiltona to postara się zabrać do tego :) no nie wiem możesz być sklasyfikowana tak pół na pół :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lip 06, 2008 18:21

Witam, cześć dziewczyny, rzadko jestem na forum, ale chciałabym przedstawić kicie które są u mnie na tymczasie tylko 7 sztuk :) Ach te Hiltonowskie kociaki, są słodkie i szukają najlepsiejszym domków na ziemi. Nie bardzo wychodzi mi wstawianie zdjęć więc proszę o wyrozumiałość. Więc:

Oto kawaler w kolorze białym z kolorowymi łatkami, ma bardzo puchate futerko, jest trochę strachliwy ale uwielbia obżerać się puchą i kurczaczkiem, ma ok.2 miesięcy i wyglądem przypomina króliczka;))
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mimi to śliczna pręguska o niesamowicie miłym w dotyku futerku, oczywiście lubi się objadać, ma ok.2 miesięcy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten biało-czarny kotek jest bardzo miziasty, lubi jak sie go głaska i ubóstwia kurczaczka. Ma problem z lewym oczkiem, ale oczywiście leczymy je i jest już poprawa, ma ok.3,5 miesięcy:
Obrazek
Obrazek

Neska to kochana kotka, mama dwóch rozrabiaków Mamrota i Fety. Jest czystą i baaaaardzo miziastą kotką, lubi towarzystwo człowieka i ma łagodny charakter:
Obrazek

A oto Mamrot - synek Neski, wszędzie go pełno, bardzo ciekawski ale ubóstwia leżeć na kolankach i podgryzać te kolanka i być mizianym oczywiście - to taki "mały, słodki diabełek" , ma ok.8 tygodni
Obrazek
Obrazek

Feta to siostra Mamrota, ona podobnie jak brat jest bardzo ruchliwa i też lubi być miziana na kolankach lub na rękach, ma niesamowity apetyt i milusie futerko, ma ok.8 tygodni
Obrazek
Obrazek

I oto mój ostatni tymczas Kama, to czarna koteczka z białymi dodatkami - wygląda cudnie, jak tylko zobaczy człowieka włącza motorek, lubi być miziana i apetycik jej dopisuje chociaż jest raczej chuda, została znaleziona błąkająca się samotnie na odludziu i była baaaaardzo wychudzona, ma ok. 3,5miesiąca :)
Obrazek
Obrazek

Dziewczyny, co powiecie o moich kiciach Marta, Teresa,Monika i cała reszta?
Pochwalę się moją kudłatą kicią, którą wyciągnełyśmy z dziewczynami ze schronu no i została u mnie
Po przyjściu do mnie na tymczas:
Obrazek
- wyglądała jak mała kupka nieszczęścia i była strasznie chuda,

a teraz wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
jest co nosić na rękach, to taki mój mały "main coone" :lol:
Ostatnio edytowano Pon lip 07, 2008 20:43 przez Kleo, łącznie edytowano 1 raz

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie lip 06, 2008 18:40

terenia1 pisze:
aassiiaa pisze:Nie wiem czy mam sie klasyfikowac do tych z daleka czy bliska :roll:

Asiu jak wrócę dzisiaj z Hiltona to postara się zabrać do tego :) no nie wiem możesz być sklasyfikowana tak pół na pół :lol:

OK :) To w takim razie ja przyniose cos kupnego np kielbaske i soczek ;)
Dzieki za przejrzenie tego bo musimy jakos te opisy pozmieniac aby byly sensowne.

aassiiaa

Post » Nie lip 06, 2008 19:18

Kleo pisze:Obrazek
Obrazek

Śliczna pannica :D :D :D , te białe plamki na łapkach i "śliniaczek " :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 06, 2008 21:22

Asia dzięki wielkie kociaki wygladają cudnie, a nasza pięknota długowłoska wprost rewelacyjnie :lol: Normalnie, az mi się nie chce wierzyć. Przypomniałam sobie jak zabierałyśmy ją ze schronu - same kostki obciągnięte futerkiem :cry: Ta to miała szczęście w schronisku to była kupka nieszczęścia :cry: Normalnie to są te chwile kiedy człowiekowi serce rośnie i wierzy w sens tego co robimy :lol:
Asiu czy takie zdjęcia i opisy wystarczą Ci do naszej stronki czy jeszcze potzreba jest taka, żeby wysłąć to mailowo :?:
Ostatnio edytowano Nie lip 06, 2008 21:31 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie lip 06, 2008 21:27

A ja chciałam się przy okazji pochwalić moim psio-kocim towarzystwem
I tak oto Kora sunia zabrana przez nas w maju z sosnowieckiego schroniska
Obrazek
Obrazek
A oto dzisiejszy niedzielny poranek - my już wstaliśmy a oto Prążek i Filip - Prążek jest z nami od małego, a Filip to też forumowy kot jst u mnie od kwietnia zeszłego roku
Obrazek

terenia1

Post » Nie lip 06, 2008 22:00

Teresa tak, do ogloszen adopcyjnych starczy. Warto jeszcze podac wiek.
Mnie bardziej zalezy na kotach wyadoptowowanych i za TM bo czasami opis jest taki:
"4-5 miesięczna szylkretka. Barrrdzo mizasta dziewczynka. W NOWYM DOMKU." :roll: malo nie :roll:

aassiiaa

Post » Nie lip 06, 2008 22:18

aassiiaa pisze:Teresa tak, do ogloszen adopcyjnych starczy. Warto jeszcze podac wiek.
Mnie bardziej zalezy na kotach wyadoptowowanych i za TM bo czasami opis jest taki:
"4-5 miesięczna szylkretka. Barrrdzo mizasta dziewczynka. W NOWYM DOMKU." :roll: malo nie :roll:

Asiu napisałm Ci na PW - z wyadopowanymi będzie problem i to duży do pewnego czasu jak miałyśmy czas uzupełniałayśmy 1 posta na 1 stronie potem stała się klapa :twisted: ale powoluku jakoś się to odtworzy, na poczatku trzeba by chociaż wypisać kotki którae wyadoptowałysmy, odnaleźć zdjęcia a potem opisy pójdą łatwiej :wink: mam nadzieję

terenia1

Post » Nie lip 06, 2008 22:36

terenia1 pisze:ale powoluku jakoś się to odtworzy, na poczatku trzeba by chociaż wypisać kotki którae wyadoptowałysmy, odnaleźć zdjęcia a potem opisy pójdą łatwiej :wink: mam nadzieję

to w takim razie prosze przegrzebac swoje zasoby i podeslac mi to co sie znajdzie (imie, zdjecie, opis, gdzie zostaly wyadoptowane) a ja bede czarowac :twisted:

aassiiaa

Post » Nie lip 06, 2008 23:00

aassiiaa pisze:
terenia1 pisze:ale powoluku jakoś się to odtworzy, na poczatku trzeba by chociaż wypisać kotki którae wyadoptowałysmy, odnaleźć zdjęcia a potem opisy pójdą łatwiej :wink: mam nadzieję

to w takim razie prosze przegrzebac swoje zasoby i podeslac mi to co sie znajdzie (imie, zdjecie, opis, gdzie zostaly wyadoptowane) a ja bede czarowac :twisted:

Dziewczyny w związku z powyższym, że juz na forumowskim wątku nie będziemy robiły spisu kociaków które wyadoptowałyśmy będzie to wzystko uieszczone na naszej stronie mam prośbę - proszę na spotkanie , które będzie u mnie dostarczyć rozpiskę kociaków które były u nas na tymczasach, które wyadoptowałyśmy, do pewnego czasu kiedy jeszcze miałysmy czas było to robione w 1 poście naszego wątku niestety od pewnego czasu zrobiła się czarna dziura :roll: i musimy to sobie wszystko odtworzyć - każda z nas ma umowy adopcyjne, oprócz tego jest wątek - więć proszę zrobić rozpiskę jakie kociaki były u każdej z was na tymczasie jakie zostały wyadoptowane, potem będziemy szukały zdjęć chyba ,że macie je w swoich zasobach wtedy trzeba przesłać do Asi, i przydałoby się przy każdym wyadoptowanym kociaku umieścić jakiś tekscik. Dobrze byłoby zachować jakąś chronologię - i jakoś tak pogrupować przykładowo jeśli miałyśmy koteczkę z dzieciakami zrobić to jako całość a nie rozbijać, jeśli były przykładowo 3 albo 2 kociaki wyciagane równocześnie też je umieścic razem. Cholerka trochę to oboty jest, ale niestety musimy się z tym uporać. Zerknijcie przy okazji na nasza strokę bo tam juz pewne informacje są - albo trzeba potwierdzić albo sprostowac :wink: Prosiłam Asię o dokładne przekopowanie tego co jest w 1 poscie naszego wątku - chronologicznie - ostatnie zdjęcie jest Kini z jej 8 maluszkami - proszę dokładnie opisać kiedy gdzie zostały wyadoptowane. No niestety musimy zrobić z tym porządek, potem będzie tylko z górki :roll: mam nadzieję :roll:

terenia1

Post » Pon lip 07, 2008 10:40

aassiiaa pisze:Teresa tak, do ogloszen adopcyjnych starczy. Warto jeszcze podac wiek.

Wysłałam ci maila z paroma tekstami które mozna dołączyć do już istniejacych. Obiecyje że jak tylko znajde troche czasu podeśle aktualne zdjecia :kotek:

Zapomniałam tyklo napisać gdzie mieszkają wysłałam na pw :wink:

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Pon lip 07, 2008 11:08

KLeo kociaki super nie wiem który fajniejszy....
Podziwiam cie jak ty dajesz im rade ja mam 3.... a ty ...? 10...?

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Pon lip 07, 2008 13:31

Tereniu co do 19.07 to potwierdzam swoja obecnosc z moim mezem Wiesiem, ktory tez jest kocio zakrecony. Powiedz tylko co zabrac ze soba oprocz meza :D ja mysle ze cos na glila czyli kielbaski i karczek zamarnowany wczesniej i jakies "napoje" to bym to przygotowala, chyba trzeba by wziac naczynia jednorazowe to tez mam. Jak bys cos jescze to napisz na PW lub SMS acha no i podaj adres gdzie jechac.
Mam zdjecia moich wyadoptowanych kotow i nawet tych od Beaty takze wszystko jest do odtworzenia tylko dogadamy sie jak to zrobic bo jeszcze tego nie wiem.
Mam w domu duzy problem bo wczoraj wieczorem bardzo rozchorowal mi sie moj kot Benek 12 letni perski kocurek. Dostal tem. 41 st. i bardzo sapal nie kichal pojechalilismy w nocy do Dabrowy troche mu pomoglo a dzis na Skosnej dr.Dubiel powiedzial ze to moze byc nawrot tego kociego kataru co juz mial od Tofika tak sie moze zdarzyc u starszych wiekiem. Dostal antybiotyki chyba bedzie dobrze mysle. A pozostala ekipa na razie zdrowa.

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lip 07, 2008 13:57

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

[poprzednia][następna]