Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2022 7:08 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Malucha na sesję zabrałam na łąkę, bo w domu się nie da, bez przerwy w ruchu i trudno dobry kadr w tle złapać. Niestety, moja łąka padła ofiarą jakiejś idiotycznej praktyki ścinania na zero w środku fali upałow i nie dała rady się odbudować, mimo, ze potem trochę deszczu było.
A maluszek właśnie mi siedzi na klacie i daje buziaczki w nos, brodę, ucho, usta :) Przed chwilą robił za papużkę :) Cudne dziecię :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob sie 27, 2022 8:11 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Marzenia11 pisze:ObrazekObrazekObrazekObrazek
zdjęcia od maczkowej :1luvu:

Uroczy! :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 27, 2022 8:24 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

maczkowa pisze:Parę słów o maluchu- generalnie ma się dobrze, je, bawi się, mało śpi ;) Cały czas jest na antybiotyku, dostaje leki antywirusowe i wzmacniacze, dzisiaj idziemy do weta, bo moim zd. trzeba włączyć krople do oczu, których wet w podróży nie zapisał :)
Nadal furkocze mu w nosku, zakraplamy, żeby wypsikał, ale nie zawsze się udaje.

To bedzie kociak bardzo kontaktowy, żywiołowy, zdecydowanie do domu z innymi zwierzakami, bardzo do nich ciągnie. I do kotów i do psicy, niestety, na razie raczej bez wzajemności, koty chyba przerażone jego rozmiarami ;) bo jak dobijały większe koty, dorosłe, to tyle sykania nie było.
A maluch oczywiscie tuli się także do mnie- w bardzo krótkich przerwach biegania, jedzenia, zaglądania we wszystkie kąty i załatwiania wszystkich innych ważnych kocich spraw :) Upodobał sobie miejsce na szyi, gdzie się wtula i zaczyna ssać płatek ucha, serce ściska :( i bolesne to trochę, bo jednocześnie ugniata łapkami z masą szpileczek twarz i szyję, plus w ssaniu pomaga sobie ząbkami :)
@mirka- kociak jest cudny, ale ...mi takie przepadanie, że nie oddam, to przeszło chyba przy 9 (?) kocie. Po prostu nie mam mocy przerobowych ;)

to ile Ty ich masz? 8O 8O 8O

u mnie limit to było 5, ale teraz to te 4 co mam to mi wystarczą, bo one już niestety generują coraz większe koszty :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 28, 2022 12:08 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Obecnie 11 plus Wituś.
A limity mi sie jakoś tak podwyższają :/ Niestety, nie potrafie być domem tymczasowym, gdy kot za długo się zasiedzi, nie jestem w stanie go oddac, więc te, które nie trafiły do domów w odpowiednim czasie, zostały u mnie. Ale też mam kilka nieadopcyjnych - mocne dzikuski, mamę i córkę, jeszcze mama w miarę, ale córka to dzicz straszna, mimo, że dokarmiam od ca jej 3 miesiąca życia, a jest u mnie od ok 4, to nie jestem w stanie się do niej zbliżyć "po dobremu", 2 starsze, tzn 1 nigdy nie był do adopcji, to moj pierworodny, ale 3 l temu trafiła do mnie ok 13letnia kotka kulejąca, z astmą, i niewybitnej urody z bieżącym miotem. Nawet dwa domy się wstępnie zadeklarowały, ale jakos tak porezygnowały no i została. A z resztą- każdy ma swoją historię "zostania" u mnie.
Ostatni, kot, którego dokarmiałam pod blokiem od ub jesieni. na początku maja w jakichś okolicznościach miał oskalpowany i poraniony ogon i trafił do łazienki na leczenie z zamysłem, że wróci, bo naprawdę był królem podwórka. No więc po 3 tygodniach najpierw zachował się jak Rejtan w drzwiach, a na dworze ze strachu przywarł do ziemi i drżał i nie miałam serca go na ten strach narażąć, a było łatwo, bo kot idealnie się z moją resztą dogadał. Więc absolutnie zaden następny. I mam nadzieje, że uda mi się to w głowie ustawic, szczególnie, ze pod blokiem mam jeszcze jednego calkowicie oswojonego, o którym nie mogę myśleć w kontekście zimy :(
Więc Wituś szuka domu, jest super kociakiem, będzie świetnym towarzyszem dla innych kotów, ale lepiej młodych, bardzo łaknie ich towarzystwa, ale nie jest nachalny, ale i dla psów. Staram się skompletowac mu zdjęcia. Fajnie się tez bawi sam, ale emocjonalnie potrzebuje towarzystwa i ludzkiego i zwierzęcego.
Obrazek

maczkowa

Post » Nie sie 28, 2022 12:13 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

jolabuk5 pisze:
Marzenia11 pisze:ObrazekObrazekObrazekObrazek
zdjęcia od maczkowej :1luvu:

Uroczy! :1luvu:

Słodziak z niego.
Może ktoś się w nim zakocha. :kotek: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sie 28, 2022 12:17 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Piękny pingwinek. Wzięłabym na dokocenie takiego malucha, w ogóle wiele kotów i psów bym wzięła :roll:, ale stan konta skutecznie mnie z tego leczy. :(
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

Post » Nie sie 28, 2022 12:17 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

On ma umaszczenie podobne, jak Adaś od ewar. I już u niej pisałam, że to są absolutnie fantastyczne koty pod wzgledem charakteru. Mam jednego 3latka takiego ( syna tej starszej kotki, o której wyżej ) i to moj ulubieniec ( tzn wszystkie kocham, ale do niego mam totalną słabość ) O jego umiejętnościach pisałam już tu nie raz :) I..może dlatego, ze najmłodszy ze stada, a może dlatego, ze podobne charaktery najszybciej z Witusiem się skumał i już się trochę zakumplowali :) Siostra mojego 3 latka jest u kolegi i jest też cudowną, super kontaktową, ale też taką żywą, imprezową koteczką :)
Obrazek

maczkowa

Post » Nie sie 28, 2022 12:33 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Rozpuszczajcie wici gdzie sie da, moze ktos pokocha Witusia.
Dopelzlam na dzialke, jego trojka rodzenstwa wyglada ok.
Sonia juz na nich warczy.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 28, 2022 12:34 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Witus ma uszy igromne, taki Nietoperek z niego :P
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 28, 2022 13:33 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

maczkowa pisze:Obecnie 11 plus Wituś.
A limity mi sie jakoś tak podwyższają :/ Niestety, nie potrafie być domem tymczasowym, gdy kot za długo się zasiedzi, nie jestem w stanie go oddac, więc te, które nie trafiły do domów w odpowiednim czasie, zostały u mnie. Ale też mam kilka nieadopcyjnych - mocne dzikuski, mamę i córkę, jeszcze mama w miarę, ale córka to dzicz straszna, mimo, że dokarmiam od ca jej 3 miesiąca życia, a jest u mnie od ok 4, to nie jestem w stanie się do niej zbliżyć "po dobremu", 2 starsze, tzn 1 nigdy nie był do adopcji, to moj pierworodny, ale 3 l temu trafiła do mnie ok 13letnia kotka kulejąca, z astmą, i niewybitnej urody z bieżącym miotem. Nawet dwa domy się wstępnie zadeklarowały, ale jakos tak porezygnowały no i została. A z resztą- każdy ma swoją historię "zostania" u mnie.
Ostatni, kot, którego dokarmiałam pod blokiem od ub jesieni. na początku maja w jakichś okolicznościach miał oskalpowany i poraniony ogon i trafił do łazienki na leczenie z zamysłem, że wróci, bo naprawdę był królem podwórka. No więc po 3 tygodniach najpierw zachował się jak Rejtan w drzwiach, a na dworze ze strachu przywarł do ziemi i drżał i nie miałam serca go na ten strach narażąć, a było łatwo, bo kot idealnie się z moją resztą dogadał. Więc absolutnie zaden następny. I mam nadzieje, że uda mi się to w głowie ustawic, szczególnie, ze pod blokiem mam jeszcze jednego calkowicie oswojonego, o którym nie mogę myśleć w kontekście zimy :(
Więc Wituś szuka domu, jest super kociakiem, będzie świetnym towarzyszem dla innych kotów, ale lepiej młodych, bardzo łaknie ich towarzystwa, ale nie jest nachalny, ale i dla psów. Staram się skompletowac mu zdjęcia. Fajnie się tez bawi sam, ale emocjonalnie potrzebuje towarzystwa i ludzkiego i zwierzęcego.

Ja mając tymczasy jakoś potrafiłam od początku sobie ustawić w głowie, że to tymczas i nie zostanie, choć miałam dwa przypadki, że koty nie było do końca zdrowe i myślałam, ze u mnie zostaną, ale znalazły domy. Z tym ,że jeden z nich już nie żyje, miał problem z sercem. Choć jeden mały tymczasik został u mnie :wink: , bo to była, muszę się przyznać miłość od pierwszego wejrzenia . Wychowałam sobie strasznego łobuza, rozpieczonego niemożliwie. Ponadto było mi łatwiej rozstawać się z maluchami, bo moje koty niezbyt chętnie tolerowały ich obecność i były szczęśliwe, jak małe opuszczały nasz dom.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 28, 2022 15:07 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Jednak jeden maluch ma bardzo zalzawione oczka. Po sladzie wygolenia lapki to jeden z tych dwoch, ktire dosc szybko chwycilam do weta. Ta najbardziej wtedy chora dziewczynka jest ok.

Marzenia11

Post » Nie sie 28, 2022 15:11 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Dobrze, że chociaż na razie jest ciepło! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 28, 2022 17:23 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

tu Wituś w spokojniejszej, domowej wersji, drugie zdjęcie nieostre, ale widać kolorki, więc wrzucam :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

maczkowa

Post » Nie sie 28, 2022 17:53 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Podobno z Nosiowych czterech został jeden, tak twierdzi Pani od Plamki Frani i Nosi Mili..ja dwa tygodnie temu widzialam dwa kociaki.

Marzenia11

Post » Nie sie 28, 2022 20:37 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Marzenia11 pisze:Podobno z Nosiowych czterech został jeden, tak twierdzi Pani od Plamki Frani i Nosi Mili..ja dwa tygodnie temu widzialam dwa kociaki.

:(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]