Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 08, 2016 19:56 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

W niedzielę przywiozę kapsułki dla Tygryska, urino- vet.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pt sty 08, 2016 21:05 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Wydawało i się, że widziałam w witrynce kapsułki Urinovet ale podpisane dla Moruska :? :?:
Dyżuru dziś nie planowałam, więc sorki za niedociągnięcia, zwłaszcza na kwarantannie.
Morusek oczywiście bez opatrunku i kołnierza, założyłam mu plaster ale pewnie rano już go nie będzie.
Kicior w ogóle nie wyszedł z okrągłego "domku" przy drzwiach na zaplecze, nie jadł chyba, tabletka na odrobaczenie nie podana; Didi też nic nie zjadła :( . Jeden czarny kot zaczepiał Edka ale tak zabawowo.
W boksach i na trójce ok, Korka nie było.
Zostawiłam dodatkowo 4 puszki mokrego ale niemal nie ma ręczników papierowych.
Mam pytania:
- co za koty są na trójce? Hermion, Zorro i kto?
- kończy się żwirek - na trójce jest jeszcze sporo cats best eco plus ale w pozostałych pomieszczeniach i on się kończy - czy mam coś zamawiać i co? Benka czy Cats besta?

Proszę wtorek wieczór - mam spotkanie z dziwną (męczącą :roll: ) panią, która chce wyłapać na ciach jakieś dzikuski z Będzina (pożyczę jej klatkę-łapkę z lupusa) ale także myśli by adoptować coś od nas (Morelka mi się nasunęła). Jakaś dziewczyna dzwoniła wstępnie też o Felixa.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sty 08, 2016 21:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Mara S pisze: Jakaś dziewczyna dzwoniła wstępnie też o Felixa.

ta która przekierwałaś do mnie? :mrgreen:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt sty 08, 2016 21:29 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Felix wstępnie zarezerwowany.
mam dylemat bo jest dwoje chętny :roll:

balbina38

Post » Pt sty 08, 2016 21:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Mara o Kiciora sie nie martw :) dzisiaj ładnie spacerowal sobie po zdrowej. Uwielbia smyranie przy ogonku pupę daje do gory i głaskanie pod pyszczkiem :)
Czasami sie chowa jak sie ponownie wejdzie do pomieszczenia.
Didi tez pojadla i powyciagala sie na parapecie :) widac ze po odstawieniu kurczaka sie jej poprawiło

Urinovet 10szt dowiozla Teresa :) to pewnie te widzialas ale pewnie zle od opisane. Powinno byc dla Tygryska :)

Na trojce masz Zorro czarno-bialy, Hermion i Balbinka Bialo-czarna ona siedzi zazwyczaj na regale
Ostatnio edytowano Pt sty 08, 2016 21:33 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 08, 2016 21:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

balbina38 pisze:Felix wstępnie zarezerwowany.

Wybierz najlepszy dom :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 08, 2016 21:53 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

CatAngel pisze:
balbina38 pisze:Felix wstępnie zarezerwowany.

Wybierz najlepszy dom :mrgreen:

łatwo powiedzieć :mrgreen:

balbina38

Post » Pt sty 08, 2016 21:56 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Michcia (Karola) pisze:
Mara S pisze:- Żółty/Jerry - ma stan zapalny ale nie wiadomo nic więcej, ma brać, co mu ostatnio przepisali i w poniedziałek kontrola lub wcześniej jeśli mu się pogorszy,
- Gatta - ma aktywną toksoplazmozę! - musimy ją jak najszybciej dokładnie zważyć - podać to info do wetów w schronie i oni wypiszą receptę - im szybciej tym lepiej, Gatta musi być obsługiwana na końcu, najlepiej w rękawiczkach, a ostrożność musi szczególnie dotyczyć kwestii kuwety

Toksoplazmozę?
Przyjechała z Kalciwirozą. Nie ma jej już?

Przyjechała z kalci i oczopląsem. Kalci jeszcze ma,dlatego bierze antybiotyk, a oczopląs jest wynikiem toksoplazmozy.

balbina38

Post » Pt sty 08, 2016 21:56 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ja nikogo nigdzie nie przekierowywalam (prócz do Eli w razie bezdomniakow z Kazimierza). O Felixa mi dzwoniła jakas laska, co ma starszego labradorka w domu

Mara S

Post » Pt sty 08, 2016 22:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Mara S pisze:Ja nikogo nigdzie nie przekierowywalam (prócz do Eli w razie bezdomniakow z Kazimierza). O Felixa mi dzwoniła jakas laska, co ma starszego labradorka w domu

no to właśnie ona.Mówiła,że ty jej kazałaś dzwonić do mnie. No ale mniejsza z tym.

balbina38

Post » Pt sty 08, 2016 22:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

No to nieźle kłamie już na starcie :?

Mara S

Post » Sob sty 09, 2016 11:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Dziewczyny co wiadomo o Edku? On był kastrowany u nas w schronie czy już taki trafił?

Mara S

Post » Sob sty 09, 2016 12:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Witam, jestem byłą "opiekunką" Kiciora. Jeszcze raz chcę bardzo podziękować za pomoc. Trzymam też mocno kciuki za dom dla niego. Z rzeczy które mi się przypomniały o nim, a które mogą być przydatne : bardzo lubi czesanie, jest wielkim fanem kocimiętki, z jedzenia najbardziej lubi surowe- moje koty są na barfie- bardzo mu smakowało(oczywiście zdaję sobie sprawę że w obecnych warunkach takie żywienie jest niemożliwe ale gdyby przyszły opiekun miał chęci...)
Jeśli chodzi o jego skoczność : u mnie w pierwszy dzień też wskakiwał na parapet. Później poruszał się tylko w poziomie. W kuchni płytki są bardzo śliskie- to tam rozjeżdżały mu się tylnie łapki. U was są szorstkie pewnie wygodniej mu się chodzi. Przy badaniu vet stwierdził że ugina pod dotykiem tylną część kręgosłupa- jakby odczuwał jakąś bolesność czy dyskomfort.
Pozdrawiam

Vanya

Od: Śro sie 20, 2008 17:08

Post » Sob sty 09, 2016 14:56 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Na dyżurze wszystko ok.
Gatta bardzo się wyrywała i mieliśmy problem z jej zważeniem, wyszło nam 1,8 kg.
Tygrysek syczy na resztę. Nie zdołaliśmy go złapać, więc Kalmvet daliśmy mu do jedzenia, ale nie wiem, czy zjadł. Reszta ok. Evanek jest megaprzytulakiem nie schodził Maćkowi z rąk. Dałam Coli większą kuwetę.

Na dwójce Didi miała ogromny apetyt. Morelka zjadła trochę mokrego. Sara mocno kichała i smarknęła wielkim glutem. Bury kiciuś nie wyszedł z budki, wczorajszego mokrego jedzenia nie tknął. Morusek miał odkrytą ranę, ale nie interesuje się nią.
Na trójce Balbinka siedziała ukrytaukryta w transporterku. Hermion nie mógł się z nami rozstać.

Maciek podał zastrzyki. To jego debiut w tym charakterze, mamy nadzieję, że wszystko jest ok.
Zostawiliśmy ręczniki papierowe.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Sob sty 09, 2016 16:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kurcze ,kiepsko bo po Sarę ma przyjechac dzisiaj nowy domek.W tej sytuacji nie wiem czy ja wydać,bo tam są jeszcze dwa koty :?
Dzisiaj maję też przyjechać po Felixsa.

Jutro chyba Morusek ma jechać na oczyszczanie rany. Z tego co zrozumiałam ma jeździć co drugi dzień?

balbina38

[poprzednia][następna]