KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Witam. Zastanawiam się, czy przypadkiem Misiaczek nie pogryzie Nutki ? Oby Nutka nie nabrała złych manier od Misiaczka :)

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Sob kwi 06, 2013 23:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wioleta71 pisze:Witam. Zastanawiam się, czy przypadkiem Misiaczek nie pogryzie Nutki ? Oby Nutka nie nabrała złych manier od Misiaczka :)

Witam Wiolu mam nadzieję że dobrze napisałm bo z imieniem Wioletta czasami są problemy :wink: bo albo pisze się przez W albo przez V albo z jednym t albo z dwoma t :) widzę że nas odnalazłaś na forum i nawet sie zalogowałaś i piszesz fajnie :) to co chętna jesteś dalejk na dyżury w Kociej Chatce bo jutro jadę dorabiac klucz :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie kwi 07, 2013 0:00 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Witam! Ile tutaj zmian.Amelka znalazla dom? super.Calineczka zostala i jest wypuszczona...to dobra wiadomosc.Ten kociak robi przesmieszne miny..i tzw klapniete uszka...Moj dyzur jutro...a nawet dzis rano...zobaczymy.
pozdrawiam
Ewa
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Nie kwi 07, 2013 0:08 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wpisuje się na dyżur w poniedziałek i wtorek rano :)

ania7

Od: Śro mar 27, 2013 21:41

Post » Nie kwi 07, 2013 6:13 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

ania7 pisze:Wpisuje się na dyżur w poniedziałek i wtorek rano :)

Aniu czy możesz mi odstąpić wtorek rano? Nie mogę w inny dzień,a z tęskniłam się już za kotami.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie kwi 07, 2013 7:40 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wioleta71 pisze:Witam. Zastanawiam się, czy przypadkiem Misiaczek nie pogryzie Nutki ? Oby Nutka nie nabrała złych manier od Misiaczka :)

Witamy w Kociej Chatce :ok: Misiaczek dzisiaj jedzie na dt do Anetki, a poza tym to chyba nie są w tym samym pomieszczeniu :roll:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie kwi 07, 2013 7:43 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Piękna Brytyjka będzie miała za Pana mojego Krzyśka :) zabierze ją po sterylce do siebie, męczy mnie,żebym do tego czasu zabrała ją na tymczas do siebie i chyba nie mam wyjścia......niestety Misiaczek znowu musi poczekać......
Kicia będzie mieszkała w okolicach Nowego Sącza, na wsi :) spokój, cisza, zero aut i mnóstwo przestrzeni, Krzysiek ma inne koty,żyją w zgodzie, ona na początku będzie mieszkała w domku a wiosną będzie mogła używać życia na łonie natury :) tak daleko jeszcze chyba kot z kociej chatki nie znalazł domku :)
dziś pojedziemy po nią do chatki, tylko muszę kogoś złapać kto ma dyżur, nie mam klucza
Tereniu to dorób mi proszę klucz, zwrócę Ci za niego :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Nie kwi 07, 2013 8:36 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ja będę od 16-tej.

Iwona11

Post » Nie kwi 07, 2013 8:42 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Witam!
Jeszcze przed dyzurem spiesze napisać ,po przeczytaniu ostatniego postu, ze brytyjczyki sa baaardzo domowymi kotami, nie tesknia za wybiegiem na ogrod , za tzw wychodzeniem, owszem za spokojem tak, nie przepadaja tez za towarzystwem innych kotow. Brytyjczyk jest domatorem do szpiku kosci.. Byc moze znaleziony dom jest dobry dla kota z Kociej Chatki ale moze niekoniecznie dla tego brytyjczyka
..
To tyle jesli moge w trosce o los kota sobie pozwolic powiedziec..ale dla dobra kota ryzykuje, czekam na lincz.
pozdrawiam
EWA
EwaS

ewasewa

Post » Nie kwi 07, 2013 9:08 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Moja znajoma ma brytyjczyka i rzeczywiście na dwór w ogóle nie wychodzi. Raz wyszedł i od razu ktoś go zgarnął, bo jest ciapowaty i lezie do każdego. Na szczęście został znaleziony (w Kociej Chatce zresztą, był to niejaki Baltazar).
Ewa, nikt Cię nie zlinczuje za wyrażanie swoich opinii :) Z opisu domku wynika, że byłby idealny dla jakiegoś kota, który potrzebuje domu wychodzącego, bo np. wcześniej był wychodzący albo np. mieszkał na dworze, ale jest oswojony. Adele jednak ma taki urok, że trudno mu się oprzeć i pewnie Krzysiek się zakochał od pierwszego wejrzenia :D

Iwona11

Post » Nie kwi 07, 2013 9:14 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

niejaki Krzysiek mogl sie zakochac , ale tu nie chodzi o uczucia Krzyśka :lol: Lecz o dobro kota. powiem wprost, mnie ta perspektywa dla kota nie przekonuje. wybaczcie.
EwaS

ewasewa

Post » Nie kwi 07, 2013 9:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Anett84 pisze:Piękna Brytyjka będzie miała za Pana mojego Krzyśka :) zabierze ją po sterylce do siebie, męczy mnie,żebym do tego czasu zabrała ją na tymczas do siebie i chyba nie mam wyjścia......niestety Misiaczek znowu musi poczekać......
Kicia będzie mieszkała w okolicach Nowego Sącza, na wsi :) spokój, cisza, zero aut i mnóstwo przestrzeni, Krzysiek ma inne koty,żyją w zgodzie, ona na początku będzie mieszkała w domku a wiosną będzie mogła używać życia na łonie natury :) tak daleko jeszcze chyba kot z kociej chatki nie znalazł domku :)
dziś pojedziemy po nią do chatki, tylko muszę kogoś złapać kto ma dyżur, nie mam klucza
Tereniu to dorób mi proszę klucz, zwrócę Ci za niego :)

Koty z Kociej mieszkają też w Warszawie, wiec również dość daleko od Sosnowca :wink: . A co do wychodzenia - ani to konieczne w tym przypadku, ani rozsądne. Nie obraź się, ale brytki za wychodzeniem nie są a jak jakiś somsiad zechce mieć też takiego ładnego (albo hodować i sprzedawać), zabierze ją i będzie poblem - po co to jej? Jesteś pewna że to takie konieczne? Bo przy kotach wychodzących w typie rasy kończy się zwykle na płaczu pt. "bo nigdy nie wychodził daleko i ja weszłam do domu tylko na chwilkę a potem już go nie było". I czasem udaje się je odzyskać - porzucone w polu 100 km dalej (być może dlatego że wykastrowane więc kociaków na sprzedaż nie będzie), albo się je znajduje po ogłoszeniach "oddam w dobre ręce za co łaska, minimum 500 zł", albo trafiają do pseudo i ślad po nich ginie. Domów dla kotów w typie rasy z super-warunkami (nie wychodzący, odpowiedni dla tego konkretnego kota, z full-wypas opieką medyczną) jest sporo. A wychodzący dom na wsi dla "brytki" z domu, gdzie mieszkała całe życie to nie to, co nazwałabym ideałem. Plus nie wiem jak zniesie te inne koty (a one ją) - może zginąć ona lub inny kot - i w tym momencie nie mam na myśli niestety tylko zaginięcia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 07, 2013 9:46 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:

Witam Wiolu mam nadzieję że dobrze napisałm bo z imieniem Wioletta czasami są problemy :wink: bo albo pisze się przez W albo przez V albo z jednym t albo z dwoma t :) widzę że nas odnalazłaś na forum i nawet sie zalogowałaś i piszesz fajnie :) to co chętna jesteś dalejk na dyżury w Kociej Chatce bo jutro jadę dorabiac klucz :wink:

Witaj. Tak moja propozycja jest aktualna. A co do mojego imienia, to masz rację jest z nim problem. Moje pisze się Wioleta :)
Widzę,że ci młodzi jednak nie wzięli Nutki :(

Wioleta71

Post » Nie kwi 07, 2013 9:59 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Iwona11 pisze:

Witamy w Kociej Chatce :ok: Misiaczek dzisiaj jedzie na dt do Anetki, a poza tym to chyba nie są w tym samym pomieszczeniu :roll:

Raczej są od wczoraj, ale może nie będzie tak źle:)

Wioleta71

Post » Nie kwi 07, 2013 10:25 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

ewasewa pisze:Witam!
Jeszcze przed dyzurem spiesze napisać ,po przeczytaniu ostatniego postu, ze brytyjczyki sa baaardzo domowymi kotami, nie tesknia za wybiegiem na ogrod , za tzw wychodzeniem, owszem za spokojem tak, nie przepadaja tez za towarzystwem innych kotow. Brytyjczyk jest domatorem do szpiku kosci.. Byc moze znaleziony dom jest dobry dla kota z Kociej Chatki ale moze niekoniecznie dla tego brytyjczyka
..
To tyle jesli moge w trosce o los kota sobie pozwolic powiedziec..ale dla dobra kota ryzykuje, czekam na lincz.
pozdrawiam
EWA

:) No opis domku u Krzyska byłby chyba idealny dla Łezka :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]