Wątek zbieraczki cz.5 .Niekochany - za Tm .23.07.2013.;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2013 17:36 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

puszatek pisze:
lidka02 pisze:Dzieki napisałam ...

ja też... :mrgreen:

Ok nie wiem co grane wygląda fatalnie wet mówi że to skóra potzreba czasu ok ale nie powinno być gorzej chociaż żeby to się zatrzymało..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lip 19, 2013 17:48 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Jestem u weta akurat to pokażę foty i też zapytam
jo.anna

Post » Pt lip 19, 2013 17:52 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

dz
jo.anna pisze:Jestem u weta akurat to pokażę foty i też zapytam

Ok dzięki ..możesz powiedzieć że to siączy krwią ciężko się jakos leczy ...miał antybiotyk zastzryki przez 8 dni i nic , teraz ma tabletki ale ciężko rana zasycha :( ma coś takiego pierwszy raz , pierwsza taka zmiana wyszła na szyi ale po zastrzykach sie zaleczyła a wyszło teraz na buzi...

lidka02

Post » Pt lip 19, 2013 18:30 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

O Boziu, biedny Kubolek :( A robiłaś mu badania krwi?
A co on dostaje do jedzenia?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lip 19, 2013 18:50 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Nie robiłam je royala i mokre bozite ...i Perfect Fit dla wrażliwych suchą ....

lidka02

Post » Pt lip 19, 2013 19:44 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Lidziu przepraszam, ale w gabinecie zrobiło się zamieszanie z moimi kotami i z głowy mi Kubuś wyleciał, ale napisałam na fb do mojej wetki, która jest bardzo dobra i zawsze mi opisuje, więc mam nadzieję, że coś zaradzi :oops: :oops:
jo.anna

Post » Pt lip 19, 2013 20:15 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Witam,
Moze z malym opoznieniem,
ale paczka dzis zostala wyslana.
Pozdrawiam
Sartu

sartu

Od: Śro lip 10, 2013 21:21

Post » Pt lip 19, 2013 20:29 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

sartu pisze:Witam,
Moze z malym opoznieniem,
ale paczka dzis zostala wyslana.
Pozdrawiam
Sartu

Nic nie szkodzi Dziękuje :1luvu: jak dojdzie dam znać :) Pozdrawiam :1luvu:

lidka02

Post » Pt lip 19, 2013 20:31 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Kubus - dopiero teraz doczytałam:(

Lidka mam przepis na masc robiona stosuje się ja na alergiczne rany, na rany pooperacyjne , odklezyni, jest rewelacyjna, ale musi ci ja przewpisac zwykły twój lekarz to zaplacic 5 zeta

jak przeoisze wet to za 100 gr około 90 zł - le jet reweacja

co nie zmienia faktu ze zdjgnozowac Kubka trzeba od czego sa te rany :( ...a drpie się , swędzi go to??/może jakas alergia pokarmowa???
ja np. musilam odstawić Royala i czytałam na watku o wielu alkergiach spowodowanych właśnie Royalem

jak znajde zaraz ci wysle
agula76

Post » Pt lip 19, 2013 20:39 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Nie mam teraz czasu doczytać wątku bo ledwo wróciłam do domu - nie znam historii zdrowia Kubusia.

Ale...
Koniecznie trzeba mu zrobić badania krwi.
Morfologię, rozmaz manualny, kreatyninę, mocznik, enzymy wątrobowe, jonogram i poziom glukozy.
Idealnie byłoby zrobić też, o ile ich nie było - testy na wirusówki.
Takie rany mogą być tła alergicznego, ale wcale nie muszą.
Trzeba jak najszybciej wykluczyć inne przyczyny.

Czy mi się wydaje, bo tak na zdjęciach wyszedł - czy kocurek ma wysunięte trzecie powieki?

Czy jest najmniejsza szansa by był pogryziony przez pchły lub komary/meszki?

Jak poza tym się czuje?

Miał możliwość zarażenia się pasożytami skórnymi (nie tylko o pchły mi chodzi)?
Kiedy był odrobaczany i czym?

Czy to na łapie, takie przełysienie, to też ma związek z tymi ranami na pysku, czy to coś innego?

Od kiedy on choruje?
Od czego się zaczęło?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt lip 19, 2013 20:39 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Tylko że moje na royalu mają dobrą kupe i tak się z tą karmą męcze ....kupiłam puryne nie chcą jak mieszałam to wybierały a Chłopczyk po innej karmie jak royal ma luźną cupkę...Kubek wiem fatalnie . ma kołnierz bo jak z ciągnę zawsze sie drapnie .....Musze karme zamówic i nie wiem jaką teraz żeby dobrze tolerowały ..puryne jedzą wolnożyjące bardzo im smakuje a moje nie... :(

lidka02

Post » Pt lip 19, 2013 20:45 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Czyli co - na innej karmie Twoje koty mają rozwolnienia?

Koniecznie bym je przebadała pod katem lamblii i innych pierwotniaków, zastanowiła się nad kwestią odrobaczania - kiedy były i czym, bo nie wszystko jest skuteczne.

Kot może źle reagować na jakieś jedzenie, ale gdy kilka kotów w domu ma problemy z trawieniem, to fakt że tylko na jednej karmie jest lepiej - wcale nie oznacza że koty sa zdrowe.
Zdrowe koty załatwiają się prawidłowo.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt lip 19, 2013 20:46 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Blue pisze:Nie mam teraz czasu doczytać wątku bo ledwo wróciłam do domu - nie znam historii zdrowia Kubusia.

Ale...
Koniecznie trzeba mu zrobić badania krwi.
Morfologię, rozmaz manualny, kreatyninę, mocznik, enzymy wątrobowe, jonogram i poziom glukozy.
Idealnie byłoby zrobić też, o ile ich nie było - testy na wirusówki.
Takie rany mogą być tła alergicznego, ale wcale nie muszą.
Trzeba jak najszybciej wykluczyć inne przyczyny.

Czy mi się wydaje, bo tak na zdjęciach wyszedł - czy kocurek ma wysunięte trzecie powieki?

Czy jest najmniejsza szansa by był pogryziony przez pchły lub komary/meszki?

Jak poza tym się czuje?

Miał możliwość zarażenia się pasożytami skórnymi (nie tylko o pchły mi chodzi)?
Kiedy był odrobaczany i czym?

Czy to na łapie, takie przełysienie, to też ma związek z tymi ranami na pysku, czy to coś innego?

Od kiedy on choruje?
Od czego się zaczęło?

Więc Kubek nie miał robionych żadnych badań najpierw wet dał zastrzyki , teraz tabletki ,,, pierwsza taka rana wyszła na szyi bardzo drapał , miał na to badanie na grzyba , pod kątem nowotworu bo rana wyglądała strasznie takie żywe mięso jednak badania nic nie wykazały ....Kot nie ma pcheł , wychodzi tylko na balkon ...Przełysienie na łapce to grzybek przywlekłam z małym kotem ale ładnie się leczy...Oczka ma takie białe bo on ledwo widzi miał na nie dwie operacje...Odrobaczany był tą zwykłą tabletka trzy miesiące temu ...Mam dwa maluchy miały wszy jak je zabrałam ale były w osobnym pokoju tylko i dostały srodek na pozbycie się wszy...Kubek ma apetyt ale jest smutny jakis a rana jak się zrobi świeża to trudno się goi i jest takie świeże mięsko .. :(

lidka02

Post » Pt lip 19, 2013 20:49 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

u mojej koleżanki ostatnio powstały ranki ale na uszach zywe, czerwone, kotka drapała się niesamowicie, okazało się ze kleszcz złożył sobie jajka , takie białe kuleczki a inny wet powiedział ze to alergia na komary :(

kurcze:(...czyli mu cos dolega:( jak smutny:(

szukam przepisu na ta masc ...złagodzi swędzenie i trochę podleczy
agula76

Post » Pt lip 19, 2013 20:50 Re: Wątek zbieraczki cz.5 . PILNE

Co do rozwolnień mam problem z Chłpczykiem on najgorzej reaguje , odrobaczyłam go wczoraj kropelką na kark Profender i dostawał Metadiar to było dobrze ale teraz tego proszku nie chce już z karmą i ma problem ..Jak mu nie minie wet mówi że bym musiała mu zrobić badanie na tarczyce....Już nieraz dawałam kupe kotów na badanie nawet raz i po dwóch dniach znów i nic nie wyszło w niej żadnych robali..

lidka02

[poprzednia][następna]