Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 19:39 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Dzwoniła jopop.
Agneska wraca. z dwoma psami. jedna to znaleziona właśnie suka w wysokiej ciąży.
jutro będzie sterylizacja aborcyjna, tylko nie ma za co jej zrobić :/
apel jest już na fb JoKota, prośba o rozsylanie.

wkleilabym link, ale z telefonu piszę...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sie 16, 2012 19:40 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

OKI pisze:Donoszę, że Jeż i Awantura odstawione do DS.
O ile Duże nie poschodzą na zawały, to mają szanse mieć superdomy :mrgreen:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 16, 2012 19:43 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Taaaa, a do przejechania ponad dwieście kilometrów ..... :roll: :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sie 16, 2012 20:01 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Szalony Kot pisze:Dzwoniła jopop.
Agneska wraca. z dwoma psami. jedna to znaleziona właśnie suka w wysokiej ciąży.

Link: http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot/ ... ed_comment

Dzwonię po lecznicach. W pierwszej, gdzie zgodzili się zrobić zabieg, zaśpiewali 700 zł :strach:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sie 16, 2012 20:13 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

o siet.... Nie mam pomysłu nawet...
Jeśli ktoś ma fanty to albo mi je może przesłać za pośrednictwem PP i wystawię, albo na maila fotki + opisy i poprowadzę bazar.
Ja swoich nie mam na razie żadnych :cry: ....

Udostępniłam na schroniskowym Uciechowiaków.

PS. Macie bannerek jakiś do Waszej strony? Wrzuciłabym na http://www.uciechow.com , trochę osób tam zagląda, a nóż widelec ;)

700 złotych??? 8O 8O 8O szok.... Obyście taniej znaleźli...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw sie 16, 2012 20:16 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

No żesz... Kto ją znowu z domu wypuścił?! :x

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 16, 2012 20:22 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Na fb dałam Wam namiar na naszą lecznicę, może tam uda się wysterylizować tę sukę.
Mam tylko pytanie - dlaczego trzeba ją sterylizować na już?

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Czw sie 16, 2012 20:26 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Pewnie żeby za chwilę suka nie sklonowała się na kilka szczeniątek :roll: Jest podobno na ostatnich nogach
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sie 16, 2012 20:26 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

mpd pisze:Na fb dałam Wam namiar na naszą lecznicę, może tam uda się wysterylizować tę sukę.
Mam tylko pytanie - dlaczego trzeba ją sterylizować na już?

jest w wysokiej ciąży.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw sie 16, 2012 22:37 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Optuję za odebraniem Agnesce prawa jazdy. Może by się uspokoiła :roll:

Wróciła z tym czarnym cosiem wczoraj wklejonym przez Piotra568 i suką w bardzo wysokiej ciąży. Mamy nadzieję, że znajdziemy na rano sensownego cenowo i dobrego technicznie chirurga. Tak jak napisała Szalony Kot - za ten zabieg będzie trzeba zapłacić od ręki. Na koncie po prostu nie mamy takich pieniędzy. Więc prośba o rozsyłanie apelu jest pilna, musimy uzbierać do jutra po południu (pewnie wtedy będzie płatność).

I niestety - jest jeszcze jeden, z tego samego miejsca co suka. Agneska nie była już w stanie wziąć kolejnego, i tak nie ma co zrobić z tymi dwoma (dla suki mamy klatkę na tydzień u jednej przekochanej, zawsze obecnej psiary). został jeszcze pies, "trochę wilkowaty, ale nie jakiś wielki", super miły, miziak. Dla obu trzeba pilnie znaleźć DT, Agneska w trakcie rozmowy ze mną wrzeszczała na kierowców by tych psów nie rozjechali. Szukamy DT!

Chyba mi chaotycznie wyszło. Więc podsumowanie. Potrzeba:
- kasy na sterylkę NA JUTRO
- DT dla "trochę wilkowatego ale nie jakiegoś wielkiego", super miłego psa (i trzeba go przywieźć z okolic Wyszkowa) - na cito, najlepiej jutro!
- DT dla suki "duży jamnik" od przyszłego tygodnia
- DT dla "czarnego pudlo-sznaucera" (tego z wczorajszych zdjęć) - jak najszybciej

Ja się martwię o Tirówki - mamy dla nich płatny tymczas od niedzieli. Ale panny rozrabiają i wieś się wkurza. Żeby im kurcze nikt krzywdy do niedzieli nie zrobił...

Fundacja schodzi na psy... nie wiem co na to Aleba :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sie 16, 2012 23:12 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

jopop pisze:Sz.K. - jeszcze potrzeba DT dla:

i miotu kociąt z AWF - 4 czarne i pingwin. ok. 3 -3,5 mca, jeden z czarnych jest trochę młodszy (najprawdopodobniej podrzutek). Podchodzą na metr, dwa się dają głaskać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i młody czarny miły persowaty

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

prośba o dorzucenie tych fot do apelu, może ktoś się skusi!

A to nasz maluszek-ślepaczek (na szczęście ma DT). I teraz ciekawostka. Karmicielka od kilku tygodni ZAKRAPLAŁA MU OCZY (zgaduję, że świetlikiem albo czymś podobnym). I nie zaniosła go do weta, nie poprosiła o pomoc (ma mój telefon). I złości się, że kociak został zabrany. Kim trzeba być? :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

tak, to ta sama od Powsinki i Poświnki...

EDIT: dorzuciłam fotki
Ostatnio edytowano Pt sie 17, 2012 8:42 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sie 16, 2012 23:47 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Ja chyba mam juz dosc. :( W garazu jest pudlopodobny. Poprzedniej nocy na wsi spal przy moim lozku, grzeczny, przytulajacy sie. W samochodzie jak aniol, jedynie przy wysiadaniu ludzi usiluje wyjsc za nimi. Wprowadzilam do domu i zaczal glosno szczekac na koty. Sasiedzi chyba mnie zlinczuja, ujadanie psa o tej porze... Koty wystraszone. :(
W izolatce kicia z Sulejowka grzecznie jadla, pila, kuwetowala. Troszke oniesmielona, ale nie miala kiedy mnie poznac. :(
Maluchy w izolatce "zlobkowej" nie zjadly wszystkiego, ale baby-pate wrabaly przy mnie ochoczo. Tylko Pablo i Sasanka jacys za chudzi chyba.

Suczka spod Wyszkowa odwieziona, szkoda jej kumpla, ktory zostal. Ale nijak nie mialam mozliwosci, i tak dwa psy w samochodzie, w ktorym mialam rodzine nie rozumiejaca mojego wariactwa i bojaca sie psow, to juz bylo zbyt wiele. A jutro musze znowu w te trase, pudel sie ze mna najezdzi (chyba, ze ktos zechce go ode mnie). I wszystko w gronie osob, ktore nie moga tego zrozumiec. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 17, 2012 5:29 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Oj,Agneska ciebie to nigdzie puścić nie można.
A dlaczego pudlowaty jedzie ponownie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 17, 2012 7:14 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Bo koty na dwa dni moge zostawic w domu, z psem juz trudniej. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 17, 2012 8:19 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Asia, foty zaraz wstawię. a gdzie fotka tego ślepaczka?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]