Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 12:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Elżbieta pisze:W to co Pani mówi,że odechciewa się żyć głęboko wierzę.Każdy z nas to przeżywa.Myślę jednak,że kobiecie jest jeszcze ciężej.Wczoraj np.pojawiła się informacja,że sunia,którą bardzo pokochała moja żona odeszła.Była chora na padaczkę.I powiem szczerze-nam właśnie dokumentnie zbrzydło życie..
A żyć trzeba-a sił i nadziei właśnie zabrakło..Jak żyć kiedy jej zabrakło?Po co żyć?Nie mam pojęcia..A świat kręci się dalej jakby nigdy tej drobiny nie było..I choć facet jestem i lata swoje mam mówię dziś to co powiedział wielki poeta,,jedna maleńką duszyczką tak wiele ubyło, :cry: ,
Waldek

Przykro mi bardzo. :| Przytulam....
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt kwi 20, 2012 12:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Rozliczenie wpłat w miesiącu kwietniu 2012.

WPŁATY OPIEKUNÓW WIRTUALNYCH I DARCZYŃCÓW

1.04.Kotydwa12 :1luvu: dla kotków :D - 50 zł
2.04.Megana :1luvu: dla Gwiazdeczki :D - 30 zł
2.04.Willow_ :1luvu: dla Zulu i Zivy :D - 50 zł
2.04.Taizu :1luvu: dla kotków :D - 200 zł
2.04.Panikota :1luvu: dla Szarusi :D - 25 zł
2.04.Kena :1luvu: dla Blusi :D - 30 zł
2.04.Marmotka :1luvu: dla Szarusia :D - 20 zł
2.04.Taizu :1luvu: dla kotków :D - 62 zł
2.04.Nelka83 :1luvu: dla Juniorka :D - 40 zł
2.04.Afatima :1luvu: dla Nikusia i Malinki :D - 50 zł
3.04.Anna3 :1luvu: dla Jacusia :D - 50 zł
3.04.7Ksiezyc :1luvu: dla Ninki :D - 30 zł
3.04.Wnusia i Klusek :1luvu: dla Sary i Halinki :D - 40 zł
3.04.-=Sara=- :1luvu: dla Szczurka i Pumy :D - 50 zł
3.04.Izaz :1luvu: dla kotków :D - 25 zł
5.04.Annafreesprit :1luvu: dla J.P :D - 30 zł
6.04.Myrzapl :1luvu: dla Dyzia :D - 100 zł
6.04.Ania i jej Nitro :1luvu: dla Trusi i Andzi :D - 80 zł
10.04.Ewaw :1luvu: dla Bartusia :D - 20 zł
10.04.Liszyca :1luvu: dla Rekinka :D - 20 zł
10.04.Bemka :1luvu: dla Księżniczki :D 30 zł
10.04.Skarbonka :1luvu: dla Mamy Niedżwiadka i Misia z parkingu :D - 150 zł
13.04.Monika_Wolska :1luvu: dla Bakusia i ....Bakusia :D - 50 zł
20.04.Wiora i Mama Jola :1luvu: dla Frani i Miłka :D - 50 zł

BAZARKI

2.04.Fliege36 :1luvu: wpłata za Bazarek iza71koty - 65 zł
2.04.Nelka83 :1luvu: wpłata za Bazarek iza71koty - 30 zł
2.04.Baghera :1luvu: wpłata za Bazarek Skarbonki - 110 zł
2.04.Nelka83 :1luvu: wpłata za Bazarek bucikowy - 13.50 zł
4.04.Nelka83 :1luvu: wpłata za Bazarek bucikowy - 8 zł
5.04.Nelka83 :1luvu: wpłata za Bazarek książkowy - 3 zł
10.04.Tola1976 :1luvu: wpłata za Bazarek iza71koty - 22 zł
16.04.Agiag :1luvu: wplata za Bazarek iza71koty - 60 zł
19.04.Fliege36 :1luvu: wpłata za srebrną bransoletę - 180 zł

Dziękujemy Wam Kochani z Całego Serca :1luvu: :D :1luvu: :D :1luvu: :D

To samo Rozliczenie znajduje się na 1 stronie wątku.

iza71koty

Post » Pt kwi 20, 2012 12:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Stado, które w tej chwili ciacham liczy 12 szt. W tym koty rasowe ( syjamskie), które najbardziej zdziczały. Dlatego jutro zakładam klatke łapkę. Muszę wyłapać dwie kotki bo w lecie beda następne mioty.Najdziwniejsze jest to że one maja tylko 2 x w roku mioty: jeden w lecie drugi w zimie. I ten miot ginie, bo na działce gdzie mogą przebywać nikt ich nie dokarmia. Przy zamknietym ogrodzeniu nie jestem w stanie podejść blisko.Ucze je teraz podchodzić do innego miejsca gdzie mogłabym zrobić im stołówkę ( zadaszoną). Drugie stado tez jest na działkach tyle, że dzikich. To stado liczy 16 szt i tu jest najgorszy problem, bo koty trzymaja się razem i zapładniają wzajemnie. Nie chciałabyś widzieć miotu jesiennego, który zanosiłam na tempo do veta do uśpienia. Nawet vet był w szoku. To stado jest do ciachnięcia w przyszłym tygodniu ( natknełam sie na nie jesienia ubr.) - nie jest jeszcze ruszane. Trzecie jest dokarmiane w moim ogrodzie. Maja tam zadaszona stołówkę i przychodzi ok. 10 kotów. Pierwszy raz gdy dokarmiałam wszystkie były zakatarzone i ledwo widzące. Teraz to przepiekne wypasione kocury ( w tym jedna kotka już ciachnieta). W tym roku przyszedł na stołówke piekny ale zaniedbany biało rudy kocurek. Jak go capne to wykastruję. A w domu najpierw było tylko 3 moich rezydentów........ Teraz jest 10. Chciałabym je wyadoptować po to żeby mieć troszkę wiecej czasu dla siebie :wink:
Ale w jednym masz rację. Gdziekolwiek pójdziesz i gdziekolwiek popatrzysz widzisz biedy, które potrzebują pomocy....
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pt kwi 20, 2012 12:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Czyli Twoje stado wolnozyjace ma 28 kotów plus 10 w domu.Dobrze policzyłam?Ile czasu sie nimi zajmujesz?

ja sterylizuje koty od ponad 10 lat.Poczatki byly najgorsze.Z czasem miałam nadzieję ze tych sterylizacji trzeba będzie przeprowadzac z roku na rok coraz mniej ale.....realia okazały sie inne.W tym roku juz zrobionych 9 kotek i dwa kocury.W ubiegłym 19 kotek i chyba 4 kocury .W poprzednim zblizona liczba.Cztery lata temu szał totalny ponad 40 kotek w tym z Teczy zrobionych.Ogólem na koncie ponad 200 sterylizacji i około 50 kastracji i ciagle trzeba robic.Nie ma końca.

Większosć stada u mnie to stare koty.Srednia wieku 10-15 lat.Stado powoli dobiega końca ale....wiadomo co rusz dochodzą nowe koty.Koty które trzeba robic na bieżąco.Czasem wręcz w biegu bo pojawia sie nowa z brzuchem.Teraz mam problem z jedna cieżarną i niestety obawiam sie ze sie okoci.

iza71koty

Post » Pt kwi 20, 2012 12:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

nieustannie trzymam kciuki za ta czarna małpę, oby wkońcu udalo się ją złapać :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt kwi 20, 2012 12:52 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

wiora pisze:nieustannie trzymam kciuki za ta czarna małpę, oby wkońcu udalo się ją złapać :ok:

Niestety sprawa coraz bardziej wątpliwa. :| Codziennie patrze czy niesie jeszcze swój brzuszek. :roll: I niestety widzę że jest coraz większy. :| Właściwie to jest juz ogromny bo kotkę zarzuca na boki. :| Najgorsze jest to ze mam świadomosć że po porodzie zacznie traktować mnie po ludzku i podchodzić. I ten fakt mnie dobija. :| Wożę torbe transportowa i codziennie wracam z pustą. :|

iza71koty

Post » Pt kwi 20, 2012 13:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Kochani.Ania czyli Skarbonka :1luvu: :1luvu: :1luvu: ofiarowała na Bazarek prześliczne srebrne zawieszki i kolczyki kuleczki. :D Wszystkie rzeczy są nowe.Próba 925.Jest prześliczna zawieszka z bursztynem oraz cudne ażurowe serca. :D Mamy tez troszkę kosmetyków naprawdę świetnej jakości. :D Już wkrótce zapraszamy.

iza71koty

Post » Pt kwi 20, 2012 13:43 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

28 na działkach + 10 w ogrodzie + 10 w domu. Ponieważ na obecne miejsce przeprowadziłam sie dopiero w ubr. to moje osiagniecia w tej dzielcicy sa nikłe 12 sterylek w ubr. W tym będzie dużo więcej. W poprzednim miejscu zamieszkania wychodziłam na 10 - 20 sterylek rocznie. Tutaj jest teren prawie dziewiczy, ale mam nadzieję to zmienić. :P Ludzie na razie patrzą trochę dziwnie na mnie gdy łapię koty, potem pod dom zajeżdza auto TOZ-u odbiera kontenerki a wieczorem je przywozi z powrotem. :mrgreen: Ale guzik mnie to obchodzi. Przynajmniej w najblizszej okolicy nie rodzi sie prawie zaden miot koci. Wiek jest bardzo rózny ale przeważają koty do 5 lat. Starszych widać naprawdę mało. Koty po prostu nie dożywaja do starszego wieku. :evil: Za to ludzie szczególnie starsi przekonuja sie do adopcji starszego wysterylizowanego kota. :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Pt kwi 20, 2012 22:50 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Wieści mam złe.A nawet bardzo złe. :|

Ale zanim napisze zadam banalne pytanie.Może Ktoś zna odpowiedż?jak rozwiązac problem wieloraki, mam na myśli kolejne kociaki, nie sterylizując swoich kotek? :roll: Z góry zaznaczam że nie chodzi o usypianie ślepych miotów.

iza71koty

Post » Sob kwi 21, 2012 8:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

iza71koty pisze:Wieści mam złe.A nawet bardzo złe. :|

Ale zanim napisze zadam banalne pytanie.Może Ktoś zna odpowiedż?jak rozwiązac problem wieloraki, mam na myśli kolejne kociaki, nie sterylizując swoich kotek? :roll: Z góry zaznaczam że nie chodzi o usypianie ślepych miotów.

pytanie brzmi bardzo złowieszczo..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob kwi 21, 2012 8:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Izka, tylko mi nie pisz, że ktoś ci znów żarta zrobił :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob kwi 21, 2012 9:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Napisz troche wyraźniej :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Sob kwi 21, 2012 10:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

wiora pisze:Izka, tylko mi nie pisz, że ktoś ci znów żarta zrobił :?

Poniekąd tak.Nawet myślę ze celowo.MAM DO KARMIENIA dodatkowo kolejnych ....8 kotów.W tym ciężarna, z dużym brzuchem i druga która być może już się okociła.Zaden z tych kotów nie doszedł do stada ot tak jak to zwykle bywa co roku.Do stada w sposób naturalny doszły tylko 2 kocury.

iza71koty

Post » Sob kwi 21, 2012 10:15 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

Angalia pisze:Napisz troche wyraźniej :evil:

Ok.Wyprowadzamy sie.Nie wazne z jakiej przyczyny.Moze to byc decyzja ABK bo nie kastrujemy, nie sterylizujemy, rozmnazamy w domu to potęgi entej.Sasiedzi maja dosyc smrodu i wrzaskow kocich zatem opuszczamy mieszkanie.Oczywiscie możemy to wytłumaczyc w inny sposób jak chociażby zbyt wysoki czynsz.Po co ludzie maja wnikać z zewnatrz.Dalej.Dostajemy mieszkanie o nizszym standarcie.Niedaleko ale.....wyprowadzamy sie tylko my.Koty zostaja.Po sygnałach ze sąsiedzi zaczynaja alarmować i prawdopodobnie powiadomia schronisko ze wokół biega sfora głodnych przerażonych kotów, po tym jak dzieci nosza na rękach jakieś małe kociaki przychodzac na stoisko zoologiczne i szukajac pomocy , ostatecznie wydając je w rece innych dzieci, idziemy i zabieramy tylko 3 Kocury w tym 2 młode kociaki.Najładniejsze zreszta.W typie norweski.Reszty kotów sie wypieramy twierdzac ze nie sa nasze.Chociaz kilka Osób mieszkajacych na miejscu jest innego zdania.Resztę kotów zostawiamy w tym cieżarne kotki i zapominanmy o sprawie.Te przeniesione też nie zabieramy do domu tylko szykujemy dla nich miejsce w piwnicy aby miały wybieg i dojście do jedzenia w razie czego....Po tej całej akcji śpimy spokojnie licząc ze sprawy same jakos sie rozwiążą......

iza71koty

Post » Sob kwi 21, 2012 10:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin

wiora pisze:nieustannie trzymam kciuki za ta czarna małpę, oby wkońcu udalo się ją złapać :ok:

Chyba sie okocila.Nie przyszła wczoraj wcale.Chodziłam wołałam.Na tej alejce byla wczoraj głosna impreza.Ale kiedy juz wracałam bylo cichutko.Poszłam wołać raz jeszcze.Niestety.

iza71koty

[poprzednia][następna]