KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 18:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Przekazuję prośbę redaktor naczelnej Kocich Spraw i przyłączam się do niej - proszę, zagłosujcie na ten blog!
Kochani,
Nie wiem, czy wiecie, ale rokrocznie odbywa się konkurs na Blog Roku. Moja imienniczka Magda Kuflińska prowadzi bardzo koci, sympatyczny blog rudomi.pl. Byłoby bardzo miło, żeby dostała się do finału, a może nawet wygrała. Z ubiegłorocznego doświadczenia wiem, że żaden blog zwierzęcy nie dostał się finału. Zespólmy siły i może uda się, że ten koci blog zostanie zauważony przez jury.
Magda Iza Bielicka

Aby rudomi.pl dostało się do finału, potrzebne są nasze głosy, jak najwięcej!

Wystarczy wysłać smsa o treści H00472 na numer 7122.

W treści smsa są zera i nie ma spacji. Koszt sms’a to 1,23 zł - przekazywany na cele dobroczynne. Z jednego numeru można wysłać tylko 1 sms. I tylko od polskiego operatora Głosować można do 19 stycznia 2012 god godz. 12.00.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon sty 16, 2012 20:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Na wieczornym dyżurze w miarę spokojnie na kwarantannie wszystko ok kupiłam różne saszetki mokrego i cyci z kurczaka, Beti zjadła cycków z kurczaka może ona przyzwyczajona do jakiegoś ludzkiego jedzonka, a nie puszek.
Nowa kotka pręgusa bardzo fajna łasi się przymila apetycik też jej dopisuje. No i imię dla kotki byłoby potrzebne :D
Sabinka ukradła kawał cycka i nie dała sobie odebrać - część zjadła, a resztą się bawiła :? potem wsadziłą do uwety chciała zakopać, a potem wyciągnęła i chciała jeść - na siłę musiałam koleżance odbierać bawitko.
Na zdrowej oprócz Biedronka wszystko ok. Biedronka dupką zarzuca - ale cycka zjadł. Agata właśnie w kociarni i podaje mu kroplówkę, była też u weta więc pewnie później napisze więcej.
Kotek Dawidek zostanie w lecznicy do środy, w środę będzie miał operację nóżki, ja go odbiorę i przywiozę do kociarni.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 16, 2012 21:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dzis przynioslam suchego royala dla Beti nasypalam jej do drugiej museczki, skoro lubi suche to moze zje. Wczoraj tez troszke zjadla sparzonej piersi z kurczaka ale nie wiele.
Jutro zabierany koty na szczepienia tym ktorym sie nalezy oraz Beti na test i ew.1 szczepienie.
Jutro rowniez idzie do adopcji Sabinka.
Bezdomniaczki maja zrobiona jadalnie, zanioslam jedzonko /ta resztke co stala w przedsionku/ i mleczko byl oczywiscie tylko skarpetek on zawsze jest na warcie :lol: /wczoraj byly 2/
Ale miski byly pusciutkie a Beatka rano im dala czyli byly i zjadly.
Dalej nie widzie juz dlugo rodzicow. :(

Nasz Kolombo to czort nie kot jak on rozrabia to za 5 kotow :lol: a wtoruje mu Renia tez jej nic nie brakuje, troche mial katar ale unidox mu pomogl to chyba nie byl koci tylko jakis inny :lol:
Jest wesolo oby tylko zdrowe byly, Renia do diagnozy jutro lub w srode.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sty 16, 2012 22:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Jadziu dziś Beti zjadła przy mnie całkiem fajną porcję cycków :D kicia miziasta i łagodna, jak sięją pogłaszcze zaraz wypina brzuszek do głaskania i włącza motorek :D
Super wieści o Sabince :lol:

terenia1

Post » Pon sty 16, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Nowa kotka pręgusa bardzo fajna łasi się przymila apetycik też jej dopisuje. No i imię dla kotki byłoby potrzebne :D
.

To ja proponuję Madzia :D ostatnio wszystkie Nasze pociechy tak po ludzku się nazywają więc...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sty 16, 2012 22:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Sabinka :D :ok: Co to za domek?

Proponuję dla nowej lokatorki imiona Telma albo Rubi.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon sty 16, 2012 22:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

No to ja podsumywowując zgłoszenia na spotkanie :D

SPOTKANIE W KOCIARNI W ŚRODĘ 18.01.12R. GODZ. 17.30

terenia1

Post » Pon sty 16, 2012 22:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Ok :wink:

Cookie1706

Post » Pon sty 16, 2012 22:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze: Nowa kotka pręgusa bardzo fajna łasi się przymila apetycik też jej dopisuje. No i imię dla kotki byłoby potrzebne :D
Kotek Dawidek zostanie w lecznicy do środy, w środę będzie miał operację nóżki, ja go odbiorę i przywiozę do kociarni.

Kotek niestety bedzie musial czekac na operacje az do srody. Jest w lecznicy dr. Skolika , zlamanie jest skomplikowane wymaga szczegolych staran tj wsztywnienia sruba.
Wszystkim zycze aby kotki nie mialy zadnych wypadkow w weekend - koszmar. Oby udalo sie z tym kociakiem zalatwianie pomocy dla niego przypomina soft horror. Sobota wieczor - niedziela do poludnia i dzis az do 1 tej , jestem wykonczona .
Umawiajac jakiekolwiek wizyty u lekarzy PYTAJCIE w lecznicy :
- z kim rozmawiacie,
- czy jeszcze ktos ze stowarzyszenia ma potwierdzic ze kot jest kierowany przez NND ?
Okazuje sie ze niedomowieniom nie ma konca :( prosze trzymajcie kciuki za kotka Dawidka.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon sty 16, 2012 22:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wspaniala wiadomosc o adopcji Sabinki , jest sliczna a tyle czeka na dom !!!
Dobrze ze delikatna Weronika i milutka hebanowa Sabinka maja domy !!!

gosiakot

Post » Pon sty 16, 2012 22:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Za Dawidka mocne :ok: i za szybką regeneracje jego "opiekunki" co by wróciła do formy :roll: :wink:

Cookie1706

Post » Wto sty 17, 2012 0:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:Za Dawidka mocne :ok: i za szybką regeneracje jego "opiekunki" co by wróciła do formy :roll: :wink:

Opiekunka czuje sie dzis jakby miala 100 lat :( czyli 2x wiecej niz TY ) :mrgreen: Mam nadzieje ze do jutra choc 1/2 mi ubedzie , bom licha i wykonczona. Naprawde sie martwie o tego biednego kociaka ale mial pecha nieszczesnik. A moze ktos ma jakies informacje gdzie mozna w weekend szukac pomocy u weterynarza w wypadku zlamania ? Bo mnie powiedziano ze tylko w Mikolowie . To naprawde daleko od Bedzina , Sosnowca- jesli ktos jest bez auta to kicha :(
W ogole dzien 14 i 15 stycznia oglaszam europejskim swietem kichy weterynaryjnej :( :( :(
No normalnie EURO KICHA_WET 2012.

gosiakot

Post » Wto sty 17, 2012 8:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:No to ja podsumywowując zgłoszenia na spotkanie :D

OK, do jutra.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto sty 17, 2012 8:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
Cookie1706 pisze:Za Dawidka mocne :ok: i za szybką regeneracje jego "opiekunki" co by wróciła do formy :roll: :wink:

Opiekunka czuje sie dzis jakby miala 100 lat :( czyli 2x wiecej niz TY ) :mrgreen:

Znowu zaczynacie :? :lol:
A co do weta który przyjmuje w weekend to może pani Dorota z Bedzinskiej w S-c.
Dam Ci do niej numer, to wszystko się dowiesz :wink:

Cookie1706

Post » Wto sty 17, 2012 10:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:No to ja podsumywowując zgłoszenia na spotkanie :D

A ja nie dam rady, bo o 16:30 idę do lekarza ze soba i mam jeszcze wizytękontrolną u weta z Małgosią.

Małgosia niestety w niedzielę dostała gorączki. Byłam u weta i w niedziele oprócz gorączki wszystko pozostałe ok.
Natomiast ponieważ po ustaniu działania tolfinki temp. wysoka wraca - byłam z nia wczoraj jeszcze raz na dalsze oględziny i Małagosia niestety ma obwalony języczej i zaczeła antybiotyk :?
Jasio natomiast dalej jest na antybiotyku ale je za nich dwóch i rozrabia za dwoje i oby tak zostało - byle się nie zaraził od Malgosi- to :ok: prosimy
Jaś i Małgosia Obrazek
Jaś :1luvu: Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]