Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 15:46 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

meggi 2 pisze:Ponawiamy prośbe o pomoc w karmieniu kotów na cmentarzu, nadal nie jest obsadzony;
poniedzialek
środa
piątek
I o pomoc w łapankach jak pogoda ulegnie poprawie. Renatab prosi o pomoc osoby z samochodem do którego wejdą 2 klatki łapki i kontenerki .

Ponawiam apel, bo ważny.
NB. skoro na cmentarz, na górkę, przeszły nowe koty z Bumaru, to może ich opiekunowie połączą siły na tym wątku w sprawach karmienia i pilnych sterylek?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie mar 10, 2013 17:00 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

Słuchajcie, powiem Magdzie i Tomkowi, że koty przechodzą na cmentarz i trzeba też tutaj łapać na sterylki. Trzeba zjednoczyć siły. Inaczej to sie robi błędne koło.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie mar 10, 2013 17:37 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

No właśnie, a przy okazji może ktoś je rozpozna, że to faktycznie one, czyli że już przynajmniej im nic nie zagraża od strony likwidatorów fabryki.

mziel52

Post » Pon mar 11, 2013 10:21 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

Przekazuję od Magdy i Tomka:
"prace rozbiórkowe obiektów fabrycznych rozpoczęte zostały
od strony ul.Człuchowskiej i z naszego rozeznania będą postępować w kierunku
ul.Wolskiej.
W tym czasie prawdopodobna będzie migracja kotów z Bumaru na teren cmentarza,
PROSIMY O KONTAKT ORGANIZACJE/WOLONTARIUSZY
opiekujących się kotami z terenu cmentarza."

Kontakt:
Viva-KOTYinterwencje/DTuMagdy
kontakt: Magda 693 398 106 lub Tomek 604 122 679; dtumagdy@gmail.com lub tomasz.klopocki@viva.org.pl

Dla fejsbukowiczów przypominam adres wydarzenia:
https://www.facebook.com/events/333777090076153/339732776147251/?notif_t=plan_mall_activity
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon mar 11, 2013 13:30 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

Jeśli ten piątek nieobsadzony to mogę podjechać z karmieniem lub wesprzeć łapankę siłom i godnościom osobistom :wink:
W temacie karmienia poproszę mapkę i małą sugestię ile czego powinnam mieć
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon mar 11, 2013 20:54 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

bagheera pisze:Jeśli ten piątek nieobsadzony to mogę podjechać z karmieniem lub wesprzeć łapankę siłom i godnościom osobistom :wink:
W temacie karmienia poproszę mapkę i małą sugestię ile czego powinnam mieć
W temacie mapki to może fleur lub mziel prześlą. Co do łapanki to potrzebny samochód i silne ręce do dżwigania ciężkich klatek łapek.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw mar 14, 2013 12:15 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

Piszę tutaj bo m się już sprawa któryś tydzień odwleka... Mam do złapania kilka kotów na osiedlu, ale nie mam klatki łapki. W koterii klatki powypożyczane a karmcielka, która miała mi pomóc chora i znajoma od której miała klatkę pożyczyć nie odbiera telefonów :( Czy miałby ktoś pożyczyć taka na tydzień?
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw mar 14, 2013 22:59 Re: Cment Wolski zaśnież. Pomoc w łapankach. Kto przejmie wą

W temacie klatki nie pomoge, ale proszę o zgłoszenie się chętnej osoby, mlodszej i bardziej sprawnej do prowadzenia wątku i zbierania funduszy na karme dla wolszczaków.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt mar 15, 2013 12:37 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Miałam wieści, że kociny głodne w tym tygodniu, zwłaszcza na górce, gdzie siedemnaście chudzielców podobno lata, a niektóre w ciąży. To chyba te z Bumaru, może ktoś z ich opiekunów poszedłby tam zlustrować sytuację? Nie ma co czekać aż któraś z pań karmicielek zadzwoni i się umówi - p. Wiesia jeszcze nie chodzi, p. Bożena jakąś awarię miała, p. Ania na górkę nie dociera - a wszystkie niemłode i schorowane.

mziel52

Post » Pt mar 15, 2013 15:35 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Byłam dzisiaj... na górce widziałam 3 - dwa sreberka i czarno-biały, mokre prawie wyjedzone, suchego trochę było. Na małym cmentarzu też był jeden chętny (mokre zamarznięte wyrzuciłam, suche właściwie nie ruszone) i jeszcze gdzieś po drodze czarnuszek. Buro-biała "przy tui" była zainteresowana ale zjadła (moją!) puszkę dopiero gdy dostała od pani karmicielki przy domkach...

A w ogóle... po co glupiemu mapki jak i tak nie trafi... :roll:
Zgodnie ze swoim pokręconym charakterem trafiłam na małym cmentarzu, trafiłam na górkę... nie trafiłam koło kościoła i tui, czyli w miejsca podobno najbardziej oczywiste... :x
Przy domkach spotkałam inną panią karmicielkę.

W związku z tym i górką mam taką propozycję: ponieważ mniej sprawne karmicielki tam nie docierają, może by podzielić trasę? Ja też nie mam czasu, aby robić cały obchód, ale chętnie raz lub dwa w tygodniu podjadę aby wejść na mały cmentarz i górkę (byle nie w przyszłym tygodniu, bo wyjeżdżam)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt mar 15, 2013 22:05 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

bagheera pisze:Przy domkach spotkałam inną panią karmicielkę.

Hmm, to wygląda na to, że są też jakieś osoby spoza forum, które dokarmiają. Ja tydzień temu spotkałam taka panią na górce. Jestem ciekawa jak będzie jutro.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Pt mar 15, 2013 22:34 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

neron pisze:
Hmm, to wygląda na to, że są też jakieś osoby spoza forum, które dokarmiają. Ja tydzień temu spotkałam taka panią na górce. Jestem ciekawa jak będzie jutro.
Ta karmicielka to pani Ania, która przychodzi 2 razy w tygodniu, karmi przy budkach holendeskich, przy kościele i na małym cmentarzu dużo nie przynosi bo nie może dźwigać.
Ta na górce tydzień temu to była kuzynko pani Bożeny tak przy okazji.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob mar 16, 2013 20:48 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Dzisiaj spotkałam na górce tą sama panią co tydzień temu :D Dużo kotów nie widziałam, przy domkach był czarny, Rysio był przy trzydziestkach, na górce srebrna kotka i jakiś biało - szary kot.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Nie mar 17, 2013 16:06 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

Kochani, jeśli nie macie nic przeciwko, to ja mogę się podjąć prowadzenia wątku i rozliczeń.
Na cmentarz nie mogę jeździć, to może chociaż w ten sposób przysłużę się tym kocinom.
Napiszcie, co sądzicie.
ewa
Obrazek

ewaw

Post » Pon mar 18, 2013 9:10 Re: Cment Wolski - głodne koty. Kto chętny do prowadzenia wą

ewaw pisze:Kochani, jeśli nie macie nic przeciwko, to ja mogę się podjąć prowadzenia wątku i rozliczeń.
Na cmentarz nie mogę jeździć, to może chociaż w ten sposób przysłużę się tym kocinom.
Napiszcie, co sądzicie.
ewa

:ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

[poprzednia][następna]