KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 7:57 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Szukam pilnie DT dla kota. Pokryję koszty utrzymania.

Jestem tak zdruzgotana, że nie wiem od czego zacząć.
Jedno z osiedli domków jednorodzinnych w Poznaniu. Godzina 4 w nocy. Nad miastem burza, słyszę przeraźliwe miauczenie. Patrzę przez okno a tam siedzi przerażony kot. Wyszłam na dwór posiedziałam z nim do 6 rano. Burza przeszła wyszło słońce, dałam mu jedzenie i wodę. Zostawiłam na dworze w nadziei, że wróci skąd przyszedł. Ale niestety siedział tak dale. Obserwowałam go uważnie przez okno. Nagle patrzę wychodzi mój sąsiad i przegania go (kot był na jego posesji), pobiegłam na dwór ale zanim zdążyłam wyjść on polał KOTA gorącą wodą :evil: Byłam w szoku, zaczęło się wyzywanie i nie będę ukrywać nerwy mi puściły. Wzięłam kota pod pachę i poszłam do domu. Kotu na szczęście nic się nie stało.
Kot nie może u mnie zostać. Nie mogę mu dać DT. Nie wiem co mam z nim zrobić. Nie sądziłam, że kiedyś będę w takiej sytuacji :cry:
Błagam o jakiś kąt dla niego. Jak wystawię go na dwór to sąsiad go zabije. Niestety nie mam wyboru albo znajdę mu DT albo zawiozę do schroniska.

Kot jest bardzo miziasty, ciągle mruczy i ociera się. Lgnie się do każdego człowieka i właśnie przez to wiem, że nie da sobie rady.
Obrazek

Kot jest u mnie na razie. Niestety zostać nie może. Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.
Szukam dla niego DT(zapewnię karmę). Albo znacie może jakiś hotel dla kotów w poznaniu :?:
Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro sie 24, 2011 15:56 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Tak sama tam działam, ale niestety moje możliwości są ograniczone i nie może on u mnie zostać na DT. Nie mieszkam sama, niestety :?
Obrazek

itaka

Post » Nie sie 28, 2011 14:46 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

kończymy dzisiaj sierpniową odsłonę EMPiK-u
Ostatnia szansa nabycia fajnych książek, płyt i filmów. Zamykam kramik dziś o 21.00.
Zapraszam na ostatnie podrygi Obrazek

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Śro sie 31, 2011 14:41 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

zasiatkowalismy sie :piwa: kot obrazony lata, bo jak to? tylko na balkon mozna wyjsc? a gdzie woliera? i jak mu wytlumaczyc, ze owa bedzie dopiero na wiosne? no jak? no i oczywiscie lachudra znalazl jedno miejsce w ktorym dach z plexi sie podnosi odrobine i probuje wylezc :evil: ale nie ma jak. jutro musimy dobic plexi bo polamie ja :evil: :evil:
i wez tu chciej dobrze dla kotecka, wwrrrrrr
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt wrz 02, 2011 17:24 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Pozdrowienia z Lubartowa :)
Bittka rządzi, ale Leon się nie daje :D

Benjamin

Od: Pt wrz 02, 2011 17:03

Post » Pt wrz 02, 2011 17:29 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Witamy witamy :)

Leon jest cudowny :1luvu:
Obrazek

itaka

Post » Pt wrz 02, 2011 17:59 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Cześć Agnieszko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak faaaaaaaaajnie, że się zarejestrowałaś :)

Fotki, fotki jak Bicia rządzi :) Maupa jedna, taką udawała grzeczną, miłą, delikatuśną Koteczkę, to są wszystkie oszuści, te Futra! :mrgreen:

A tak organizacyjnie: w poniedziałek Dziewczyny jadą do Pani Basi, zaopatrzone w: 2 kilo wołowiny, kurczaka, kości 8O dla Psów. Hobbicio jedzie na badania, będą zdjęcia, Fundacja planuje wysłać naszego ulubieńca dra weta z Kutna w celu zaszczepienia Psów. Wysłała karmę.

Także poszukujemy chętnych do masowego ogłaszania 3 Kotów. To niedużo w porównaniu z tym, co było na wejście :mrgreen:
Temat niedojszłej adopcji Karolci uważam za zamknięty, świat chyba nie widział niebieskiego Kota, który tak długo szukałby domu.

Ale................ eeeeeeeeeeeee............... :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt wrz 02, 2011 18:03 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

i zamówić pogodę proszę na poniedziałek jak ktoś ma chody na górze - coby nam zdjęcia ładne wyszły :mrgreen:

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pt wrz 02, 2011 18:07 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Choćby lał deszcz i waliły pioruny z gradem - zdjęcia Czarnych Rozdartych Kosmitek MUSZĄ w końcu wyjść z kulturą, bo na razie można je ogłaszać w kategorii największe dziwa świata :mrgreen:

I o Małej pamiętajcie :!: Bo ona ma tylko zimowe zdjęcia :)

Carmen201

Post » Nie wrz 04, 2011 8:02 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Karol sie obrazil na ogrodzzony taras :? codziennie rano leci sprawdzic czy nadal jest zasiatkowany czy moze stal sie cud :roll: po czym obrazony wparowuje do chaty, odwala galopade i idzie spac. a potem sie budzi i od nowa sprawdza taras, jesli tylko jest otwarty.....
ale my wreszcie mozemy spokojnie chate wietrzyc. siatka jest the best :piwa: :piwa:

alma_uk

Post » Nie wrz 04, 2011 15:46 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

:) witam,
potrzebuję rady w kwestii witamin dla trzy kociej bandy. Po ostatnim badaniu krwi, takie było wskazanie weta. Szczególnie dla Leona, który zdaje się być ...... odwodniony, co zadziwiło mnie bardzo. Nawet nie wiem, jak ja im to podam, wybredne są bardzo. Słyszałam coś o vita wet, dobre to?

Benjamin

Od: Pt wrz 02, 2011 17:03

Post » Nie wrz 04, 2011 19:12 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

ja sie nie znam. ja tylko tran dodaje raz na tydzien Karolowi, wet powiedziala ze to powinno utrzymac go w dobrej kondycji przed przeziebieniami i tak robie.

alma_uk

Post » Nie wrz 04, 2011 21:07 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Agnieszko,
jak też się znam tak sobie, ale poproszę Gibutkową, ona się zna.
Albo pojawi się Ewa, też coś doradzi.

Jutro nasi podróżnicy startują o 06:30, Dziewczyny szerokiej i NIE ŚPIJCIE PO DRODZE, zwłaszcza Weronika :)

Carmen201

[poprzednia][następna]