K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 10:47 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

kasumi pisze:
_namida_ pisze:
Mam pytanie odnośnie testów białaczkowych: u maluchów zdaje się są niemiarodajne,
od jakiego wieku jest sens je robić?

Dołączam się do pytania :) A jeśli ma się zamiar tymczasować musi się zaszczepić rezydenta/tów na białaczkę czy tylko pp kk itd. wystarczą? A może wystarczy zrobić test?

do pół roku w ogóle bez sensu jak dla mnie, a potem ... też nie zrobiłam tylko PCR w Niemczech. Trzy testy to koszt 1 PCR-a a wynik do tygodnia a nie robienie co 6 tygodni i trzymanie kota w odosobnieniu tyle czasu. Poza tym - tak jak pisze Lutra, testy sobie, życie sobie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw paź 14, 2010 15:11 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Tweety pisze:
lutra pisze:można je porozdzielać, np. 2 + 3, 2 + 2 + 1, cokolwiek...
proszę bardzo.

zwłaszcza, że dzisiaj przyjeżdżają 2 kotki na Kocimską a w sobotę 5 przedszkolaków do Arwetu. Kolejka pod drzwiami zmniejszy się do jakichś 10 kotów, o ile oczywiście znowu ktoś nie zadzwoni taki, że nie będzie się go dało odesłać.

Jeżeli przyszła sobota będzie pogodowo ok to poszukiwani chętni do Harbutowic na wielką przycinkę

podnoszę jedną i drugą sprawę

Tweety

Post » Czw paź 14, 2010 15:33 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

W sprawie kotów (1-2) będę dziś negocjować z TŻ.
Zachwycony pewnie nie będzie... (Jak i Ryfon :twisted: ) Zobaczymy...
Do Harbutowic nie dam rady, mam szkolenie w sb i nd.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw paź 14, 2010 15:41 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Tweety pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze:można je porozdzielać, np. 2 + 3, 2 + 2 + 1, cokolwiek...
proszę bardzo.

zwłaszcza, że dzisiaj przyjeżdżają 2 kotki na Kocimską a w sobotę 5 przedszkolaków do Arwetu. Kolejka pod drzwiami zmniejszy się do jakichś 10 kotów, o ile oczywiście znowu ktoś nie zadzwoni taki, że nie będzie się go dało odesłać.

Jeżeli przyszła sobota będzie pogodowo ok to poszukiwani chętni do Harbutowic na wielką przycinkę

podnoszę jedną i drugą sprawę

w sprawie tymczasowania już rozmawiałam z Amelią, niestety na Kijowskiej nie mamy takiej możliwości, niezależnie od tego, jak bardzo serce mi się kroi i jak bardzo chciałabym pomóc :(
a z racji tego, że mój tata w końcu przyjechał z zagranicy na urlop, a nie widziałam Go od 1,5 roku jak nie więcej, w przyszły weekend jesteśmy w Zielonej Górze.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw paź 14, 2010 18:53 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Tweety pisze:do pół roku w ogóle bez sensu jak dla mnie, a potem ... też nie zrobiłam tylko PCR w Niemczech. Trzy testy to koszt 1 PCR-a a wynik do tygodnia a nie robienie co 6 tygodni i trzymanie kota w odosobnieniu tyle czasu. Poza tym - tak jak pisze Lutra, testy sobie, życie sobie

A ile nerwów i stresu... i ludzi i kota, bo pobieranie krwi to nic przyjemnego dla żadnej ze stron.

U nas dwa testy dodatnie, trzeci ujemny 8O :) ale i tak robimy PCR (i koszty rosną, bo trzy razy ELISSA i raz PCR to łącznie 300 pln :? ). Teraz nie czekałabym na powtarzanie, tylko od razu PCR. A w międzyczasie podejrzenie chłoniaka białaczkopochodnego... kolejne badania i kolejny stres. Z wynikiem PCR bardziej wiedziałabym na czym stoję.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw paź 14, 2010 19:22 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

No to ja wezmę dwa :kotek:
Jestem w domu w sb dopiero po 18.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw paź 14, 2010 19:34 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Do nas mogą przyjść 2 kociaki, ale na max 3 tygodnie i niestety już tradycyjnie szkoła przetrwania murowana... A i będą musiały jeszcze przeżyć spotkanie z Budri (Ryszardą)...
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Czw paź 14, 2010 20:54 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Ja nie mogę :(
Ale mogę jeździć w celu ozdjęciowania towarzystwa, żeby jak najszybciej znalazło domy.

Czy ktoś posiada tę jakże cenną wiedzę, kto ma jutro dyżur w KV?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw paź 14, 2010 20:55 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

przyjechała bardzo wystraszona Majeczka, lat 9 i bardziej luzacka Mruczka lat 5,
Jutro do domu idzie plaskata Zuza, zaraz po ciachnięciu, kocurek ze żłobka(zamieszka chyba u pani dyrektor na działce), Kirke może w poniedziałek będzie zabrana przez państwa, którzy ją opłacają więc troszkę się poluźni (kogo ja oszukuję?? :twisted: )

BarbAnn(o), czy Ty masz uwzględnione w planach zdjęciowych kociuchy na Kocimskiej również? i Flipa z Flapem u p. Moniki? Będę wdzięczna niezmiernie

Tweety

Post » Czw paź 14, 2010 20:57 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

czyli 4 z siedmiu mają DT, no to jeszcze 3 sztuki szukają miejsca

Tweety

Post » Czw paź 14, 2010 21:24 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Jafusia 2
Namida 2
Zosia Bronowicka 1
Harry trafia do nas, czyli wszyscy mają tymczas na chwilę.
Merci, Queen_ink jakoś tekst zrobię potem wyjeżdżam na 10 dni, wracam 31, a do krk 1 wieczorem.
X
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 14, 2010 21:46 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Ogłaszarki, sprawdźcie, czy dostałyście dziś zdjęcia ode mnie (2 maile).
Tweety, Tobie też wysłałam, łącznie ze zdjęciami, które dostałaś wcześniej. Tamte możesz wywalić, bo te są sporo zmniejszone.

Czy ma ktoś grafik KV?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt paź 15, 2010 8:24 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

na razie to ja mam w planach czarną rodzinę a reszta się zobaczy
Flip i Flap mial zdjęcia i chyba sąwystawianei pod takimi
karaluch->wiem wiem pamiętam
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt paź 15, 2010 11:16 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

1. w ubiegłą niedzielę leon i agatka miały opuścić dotychczasowy płatny dt.. miałam zawieść na kocimską, ale popełniłam chyba błąd, zabrałam do siebie.. caly dom na faliwayu i calmie.. rezydenci strzepki nerwów.. nie wiem, czy leona i agatkę nie będę musiała odstawić na chocimską.. niby na tydzień, góra trzy.. ale nie wiem, co dalej, bo na płatne dt już nie wyrabiam.. a jeszcze mam psa na innym, a inny psiak czeka na złomowisku.. żebym przed zimą zdążyła, zanim tam umrze..

2. jeśli się uda "opiekunom" złapać fredzię, w sobotę/niedzielę ląduje w kociarni.. dla niej to będzie masakra..

3. sunia, dla której szukałam tymczasu, na najbliższe dwa tygodnie go ma.. pozniej martwic bede sie dalej..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt paź 15, 2010 11:19 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Hej

Wpadłam na chwilkę.

Widzę ze po staremu czyli koty pchają się drzwiami i oknami..... Kurcze żeby każdy z tych kotów miał ze sobą w pakiecie plecaczek wypchany pieniędzmi....

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.

U mnie do doopy mam doła i brak sił na cokolwiek przestałam widzieć sens w tym wszystkim....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]