Wątpię czy zechce dziś coś zjeść.Jest wściekła,zła,fucha na wszystko i wszystkich.Przez jakiś czas będzie przebywać w kennelu. Jeśli nic nie zechce zjeść,spróbujemy podać jej do pysia trochę żelku stomatologicznego,jeśli ma zapalenie jamy ustnej to poczuje ulgę. Jutro jestem od rana we Wrocławiu,ale postaram się wrócić jak najszybciej.Gabinet w piątki czynny jest do 19,mam nadzieję ze zdążę.
Prosiłam dwa razy żeby kobieta powiedziała mi coś o tym kocie.Nic nie potrafiła powiedzieć,zero informacji. Niektórzy karmiciele potrafią o dziczkach z dzielnicy opowiadać godzinami.A tu kot domowy i nic.
Fajne puchate-wnerwione ... sądząc po minie Będzie dobre Mam nadzieję, że przegląd weterynaryjny wyjdzie pozytywnie, a ślinienie szybko ustąpi. Może to zapalenia dziąseł (byle nie plasmocytalne). Niby-Kubuś to jednak dziewczyna?
Niby nie ma kocurków trikolor. Chciałam właśnie napisać że nie wiem czy można sprawdzić czy to kocur kastrat czy kotka,ale przypomniałam sobie(Forest)że można. Jutro będzie wiadomo czy to Kubuś czy Kubusiowa.
Mój Felix jak miał anginę to też mu tak kapało z pysia
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu 26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko 14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami 26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie 31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła
Ja najbardziej obawiam się tego,czy aby ta kotka nie była leczona ludzkimi lekami,oczy i nos ma dziwnie intensywnie różowo czerwony i ten ślinotok. Bo chyba to nie wscieklizna,chociaż po jej dzisiejszym zachowaniu,trudno powiedzieć.
Ta kobieta wspominała ze próbowała tą kocinę zadomowić na swojej działce,ale kotka nie chciała.Tylko nie wiem jak dawno to było.Bo chyba (mam nadzieję) na te mrozy,teraz jej tam nie wynosiła?!
Mam nadzieję, że to nie to ... chyba prędzej wogóle nie była leczona! U domowego kota chyba raczej nie będzie problemu ze wścieklizną. Do tego jeszcze doszedłby światło- i wodowstręt.