Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
majencja pisze:To może ja nieśmiało zaproponuję Ludzi i Koty w potrzebie jako druga kandydaturę??![]()
Chodzi o Kocią chatkę ze Sosnowca. To grupa Ludzi , która za własne pieniądze założyła i utrzymują własną mini kociarnię, w której ratują koty wyciągnięte ze schroniska ciężko chore kociaki. Mówiąc prawdę, trudno to nazywać schroniskiem bo to co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenie- zgnite melaminy, woda cieknąca przez dach, brud, po,prostu syf. Ale jest nadzieja że sie poprawi bo udało im się wywalczyć wolontariat w schronisku i oprócz Kociej Chatki maja teraz je pod opieką. Czyli do pracy w Kociej Chatce doszło schronisko.To znaczy remontują je znowu w większości za własne pieniądze, karmią lepszym jedzonkiem, leczą , miziają.Robią co mogą, żeby schronisko przestało być umieralnią dla kotów. Do tej pory mam przed oczami zdjęcie kocicy z małymi i oprócz tego w koszyczku leżące martwe kociaki , nieżyjące już kilka dni. Oprócz tego pod opieka mają chyba ze 30 tymczasów w DT, wyadoptowanych - mnóstwo, łapią okoliczne koty - kastruja i sterylizują. Teraz są w trakcie rejestracji Stowarzyszenia żeby móc występować o pieniążki.Bardzo potrzebują wsparcia bo potrzeby mają ogromne i ogromną ilość kotów pod opieką
Więcej tu - viewtopic.php?f=1&t=113931 i tu viewtopic.php?f=1&t=116684
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 105 gości