No niby sukcesy, ale jakoś ostatnio doła mam:
mam wrażenie, że ile bym nie robiła, czegokolwiek bym nie robiła,
to łyżeczką oceanu nie przeleję... jakieś poczucie bezsensu i daremności tego trudu mnie ogarnia, nie wiem może to tylko pora roku taka...
Jestem ostatnio potwornie zmęczona, tak po prostu zmęczona, chyba za dużo wzięłam na siebie, niestety ale czysto organizacyjna i fizyczna robota przy około 20 kotach to jest ciężka harówka, ciągłe targanie do domu kartonów i worów karmy, żwiru, ciągłe sprzątanie, cotygodniowe generalne sprzatanie to bite 4 h roboty w 2 osoby (intensywnej roboty ze ścierą i mopem, że pot się leje), a w dni powszednie dwie godziny dziennie to tylko podstawowy 'obrządek' (kuwety, karmienie, podanie leków, podstawowe sprzątnięcie), do tego wizyty u wetów, no i do pracy trzeba jechać co wraz z dojazdami zabiera mi około 10h z doby od pn do pt, a jeszcze trzeba tym kotom jakiś czas poswiecić tak po prostu pobyć, pomiziać...
Dziś przybyły do nas dwie kocice, to są kotki Ifciastu, jedna była wyadoptowana ode mnie - Mini, druga - Pusia była u niej wcześniej.
Kotki są 'na przechowaniu' mamy nadzieję, że sytuacja u Iwony wróci do normy i koteczki będą mogły wrócić do swojej opiekunki.
Wiele z Was zna i pamięta Iwonę, która przez jakis czas działała bardzo intensywnie ratując zwierzęta, uratowała i wyadoptowała około 100 zwierząt.
http://kotymalbork.wordpress.com/To dziewczyna o naprawde ogromnym sercu, która zawsze nie zważając na swoją wygodę, mimo własnych problemów i mimo przeciwności losu zawsze nie wahała się ratować zwierząt w potrzebie, teraz sama znalazła się w trudnej sytuacji, z powodu choroby serca, jest w szpitalu

, dlatego koteczki trafiły do mnie.
Koteczki przyzwyczajone są do większej ilości kotów, dość bezkonfliktowo odnalazły się u mnie w kocim stadku.
Tak, że na razie nie przyjmuję kolejnych kotów, 'choćbyniewiemco', pracuję nad wyadoptowaniem części tych które są, aby trochę zmniejszyć kotostan choćby chwilowo odetchnąć.
Dziś były koleżanki: Beata z siostrą pomogły mi sfocić towarzystwo zdatne do adopcji tak, żel ada moment ruszamy z nowymi ogłoszeniami.