PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 6:27 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Mogę podjechać z aparatem, jeśli chcesz.. Jakos w okolicach weekendu..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto lis 29, 2011 8:25 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Byłoby super :1luvu:
Umówimy się jeszcze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 30, 2011 19:34 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Dzisiaj w skrzynce mailowej czekała na mnie bardzo miła niespodzianka:

dostałam maila od opiekunów koteczki z "burasków z Wiczlina" z białymi stópkami, była wyadoptowana w sierpniu tego roku.
Jak widac w nowym domku ma się świetnie:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

takie wiadomości to miód na moje skołatane serce, kurde no warto, warto to robić :D
Wszystkim kotom nie pomogę, ale ileś tam kotów grzeje doopki w dobrych domach, zamiast doświadczać głodu, chorób, zimna gdzieś na podwórkach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lis 30, 2011 19:36 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

:)

Też takie wieści lubię :)

Zbliżasz się do 100tki :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro lis 30, 2011 19:48 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

seja pisze::)Zbliżasz się do 100tki :)

Otóż zbliżam się do setnej strony wątku to raz.
A dwa że jakoś niedawno stuknęła również inna 'setka' . Setka adopcji :mrgreen:

Działalność swoją prawadzę od dawna, choć od roku 2008 bardziej profesjonalnie - z umowami adopcyjnymi itp., z umowami wyadoptowałam dotychczas 89 kotów (przez około 3 lata), wcześniej wyadoptowałam około 20 kotów bez umów, więc setka musiała już stuknąć, choć tak precyzyjnie to już nie jestem w stanie się doliczyć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 01, 2011 15:31 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Gratulacje :piwa:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Sob gru 03, 2011 19:55 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

No niby sukcesy, ale jakoś ostatnio doła mam:

mam wrażenie, że ile bym nie robiła, czegokolwiek bym nie robiła, to łyżeczką oceanu nie przeleję... jakieś poczucie bezsensu i daremności tego trudu mnie ogarnia, nie wiem może to tylko pora roku taka...

Jestem ostatnio potwornie zmęczona, tak po prostu zmęczona, chyba za dużo wzięłam na siebie, niestety ale czysto organizacyjna i fizyczna robota przy około 20 kotach to jest ciężka harówka, ciągłe targanie do domu kartonów i worów karmy, żwiru, ciągłe sprzątanie, cotygodniowe generalne sprzatanie to bite 4 h roboty w 2 osoby (intensywnej roboty ze ścierą i mopem, że pot się leje), a w dni powszednie dwie godziny dziennie to tylko podstawowy 'obrządek' (kuwety, karmienie, podanie leków, podstawowe sprzątnięcie), do tego wizyty u wetów, no i do pracy trzeba jechać co wraz z dojazdami zabiera mi około 10h z doby od pn do pt, a jeszcze trzeba tym kotom jakiś czas poswiecić tak po prostu pobyć, pomiziać...

Dziś przybyły do nas dwie kocice, to są kotki Ifciastu, jedna była wyadoptowana ode mnie - Mini, druga - Pusia była u niej wcześniej.
Kotki są 'na przechowaniu' mamy nadzieję, że sytuacja u Iwony wróci do normy i koteczki będą mogły wrócić do swojej opiekunki.
Wiele z Was zna i pamięta Iwonę, która przez jakis czas działała bardzo intensywnie ratując zwierzęta, uratowała i wyadoptowała około 100 zwierząt.
http://kotymalbork.wordpress.com/
To dziewczyna o naprawde ogromnym sercu, która zawsze nie zważając na swoją wygodę, mimo własnych problemów i mimo przeciwności losu zawsze nie wahała się ratować zwierząt w potrzebie, teraz sama znalazła się w trudnej sytuacji, z powodu choroby serca, jest w szpitalu :( , dlatego koteczki trafiły do mnie.
Koteczki przyzwyczajone są do większej ilości kotów, dość bezkonfliktowo odnalazły się u mnie w kocim stadku.

Tak, że na razie nie przyjmuję kolejnych kotów, 'choćbyniewiemco', pracuję nad wyadoptowaniem części tych które są, aby trochę zmniejszyć kotostan choćby chwilowo odetchnąć.

Dziś były koleżanki: Beata z siostrą pomogły mi sfocić towarzystwo zdatne do adopcji tak, żel ada moment ruszamy z nowymi ogłoszeniami.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob gru 03, 2011 20:22 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Bazarek się skończył pieniążki powinny być na moim koncie w przyszłym tygodniu. Z moich wyliczeń wynika, że będzie po 30zł dla twojego Rudasia i Anki Rademesika. Zawsze jakiś grosik.
Tulę mocno kochana :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob gru 03, 2011 22:39 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

mpacz78 pisze:Wiele z Was zna i pamięta Iwonę, która przez jakis czas działała bardzo intensywnie ratując zwierzęta, uratowała i wyadoptowała około 100 zwierząt.
http://kotymalbork.wordpress.com/

Tak długo jej nie było na forum. Tydzień temu napisałam pw do niej, wciąż nieodebrane...Teraz wiem dlaczego. :(
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie gru 04, 2011 10:29 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

biamila pisze:Bazarek się skończył pieniążki powinny być na moim koncie w przyszłym tygodniu. Z moich wyliczeń wynika, że będzie po 30zł dla twojego Rudasia i Anki Rademesika. Zawsze jakiś grosik.
Tulę mocno kochana :1luvu:

Bardzo Ci dziękuję za pamięć o nas.
Tak jak Ci napisałam przekaż cały bazarek na Rademenesika, Rudasek juz ma zebraną kwotę na zabieg na koncie pkdt, i tak na razie wstrzymam się z zabiegiem, niech podrośnie, na razie zakrapiam i oczko i to drugie co już nie bardzo jest oczkiem, na zabieg zawsze jest czas w sumie to bardziej kwestia estetyki oraz spokoju z babrzącym się oczodołem, ale jak mu zakrapiam i przemywam to się nie paprze. Jak nic się nie polepszy to zobimy patroszenie i zaszycie oczodołu, bo z taką dziurą zamiast oka to słabe szanse na adopcje, ale nie musimy robić tego teraz.

Co do Ifciastu - taki ten świat niesprawiedliwy, dlaczego choroby imają się takich osób.
Może dlatego, że zamiast o siebie zadbać to wszystkie siły poświęcają na pomoc innym...

Ehh, też mnie jakaś infekcja dopdła, gardło boli, nie mogę mówić, mam gorączkę ...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 04, 2011 14:47 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Przepiękne kolorowe rodzeństwo: Gucio, Greta i Gatta:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 04, 2011 19:15 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Gdybyś nie napisała, że na zdjęciu są 3 koty to bym pomyślała, ze tylko 2: szylka i rudy :oops: .
Ale one są podobne! Niby to rude umaszczenie nieco inaczej rozmieszczone, ale to dopiero zauważyłam jak się uważnie przyjrzałam.

Przy okazji zdrówka życzę i -jak wszędzie-na przeziębienie rum polecam :wink:
Przekaż też proszę życzenia Iwonce, jeśli będziesz miała z nią kontakt, dobrze?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie gru 04, 2011 19:38 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Ja je rozróżniam już bez problemu, jedna ma oba oczy zielone i ma taki mały płomyczek rudy na czółku, a druga ma jdno oko zielone a drugie brązowe i więcej rudego po stronie zielonego oka.
Tych oczu tu nie widać bo zdjęcia kiepsko wyszły.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto gru 06, 2011 15:48 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

mpacz78 pisze:
seja pisze::)Zbliżasz się do 100tki :)

Otóż zbliżam się do setnej strony wątku to raz.
A dwa że jakoś niedawno stuknęła również inna 'setka' . Setka adopcji :mrgreen:

Działalność swoją prawadzę od dawna, choć od roku 2008 bardziej profesjonalnie - z umowami adopcyjnymi itp., z umowami wyadoptowałam dotychczas 89 kotów (przez około 3 lata), wcześniej wyadoptowałam około 20 kotów bez umów, więc setka musiała już stuknąć, choć tak precyzyjnie to już nie jestem w stanie się doliczyć.

Brawo takiej liczby adopcji :ok:
Zdrowia życzę.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob gru 10, 2011 13:09 Re: PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

W świecie karm są promocje http://www.swiatkarm.pl/index.php można gratis np legowisko dostać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]