SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 18:07 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

ossett pisze:To, że koty zostały przeniesione do nowego schroniska nie oznacza automatycznie, że już można być spokojnym o ich los.

Pracownicy schroniska nawet bardzo o nie dbając, nie znajdą dla nich domów.
A miejsce kota udomowionego, chorego czy też zdrowego i to każdej rasy jest w domu, a nie w schronisku, nawet najlepszym i najładniejszym.

Trudno uwierzyć, że wśród tak ogromnej liczby miłośników kotów w naszym mieście i okolicy nie ma paru osób, które mają dobry aparat i trochę czasu w niedzielę (lub sobotę) i mogłyby kontynuować akcję tak ładnie prowadzoną przez przeszło dwa lata (może i wcześniej też, z góry przepraszam urażonych).

Delikatnie mówiąc wqrzyłaś mnie tym postem. Ostatnio wprowadzasz jakieś zamieszanie wywodząc swoje racje. Ok rozumiem każdy ma do tego prawo. Nikt tutaj nie stwierdził, że jeżeli koty zostały przeniesione do lepszego schronu mamy ich los w głębokim poważaniu! Wiec nie rozumiem skad wyciągasz takie wnioski? Jak również, każdy z nas obecny tu na forum chce aby kociaste miały dobry i kochający dom i staramy sie im pomóc.

Ta akcja monitorowania kotów tzn robienia im zdjęc i umieszczanie tutaj na forum nie została zaprzestana i nie będzie. Tak naprawde możemy to zawdzięczyć głównie Kruszynie która co tydzień jezdzi do schronu. Ja jestem na forum tak naprawde od grudnia 2009 wiec wypowiadam sie od tego czasu. Również ja spędziłam tam dużo czasu. Chodziłam, gdy Kruszyna nie mogłą jak również Agness, JaEwka, Yosia, Klusek oferował swoją pomoc. Ruda jak również Gibutkowa. (Leśna również monitoruje w pewnym sensie całość bo podsyła nam w czasie tygodnia jakie nowe kotki trafiły, czy zostały zabrane ze schronu.) Jeżeli kogoś pominełam to przepraszam, ale na chwilę obecną te osoby kojarzę. Jak również wiem mocno udzielała sie Kicia i Mruczeńka. Też jestem rozczarowana, że nikt nie był w schronie, ale jestem to w stanie zrozumieć. A Ty kiedy ostatni raz byłaś w schronie bo szczerze mowiąc ja osobiście nie pamietam.... Ossett nie mam zamoaru z Tobą polemizować...

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pon wrz 13, 2010 18:22 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Właśnie co do podsyłania, dzisiaj trafiło 6 dorosłych (2 - 3 lata) kotów do schroniska.
http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia
Jak chcecie zobaczyć to wejdźcie w ogłoszenia - koty.

I inne w week doszły też, jest cholernie wielkie przepełnienie. Po 2 koty siedzą w klatce.
Już powoli zaczęłam wynosić koty na bytowe gdzie też wyganiam ludzi żeby je tam oglądali
Albo mi się wydaje albo w nowym schronie przychodzi więcej kotów niż było w starym

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon wrz 13, 2010 18:26 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

zapomniałam dodać że te 6 to od właściciela

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon wrz 13, 2010 18:32 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

A na te kociaki trzeba bardzo uważać bo jak je jakiś pseudo wypatrzy... :?

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/447/86310
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon wrz 13, 2010 18:49 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

JaEwka pisze:A na te kociaki trzeba bardzo uważać bo jak je jakiś pseudo wypatrzy... :?

Cudo :1luvu:

molly88

Post » Pon wrz 13, 2010 18:53 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

molly88 pisze:
JaEwka pisze:A na te kociaki trzeba bardzo uważać bo jak je jakiś pseudo wypatrzy... :?

Kotki są przepiękne. I dobrze to i nie :roll: Fajnie by było jakby miały dom tymczasowy ale wiadomo z tym bardzo ciężko.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon wrz 13, 2010 18:59 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

JaEwka pisze:
molly88 pisze:

Kotki są przepiękne. I dobrze to i nie :roll: Fajnie by było jakby miały dom tymczasowy ale wiadomo z tym bardzo ciężko.

To napewno :(
Ludzi tez napewno mniej bo schron teraz daleko... Oby cos ruszylo... Chociaż tyle plus, że małe ida szybko z arkad... Oby w dobre łapki

molly88

Post » Pon wrz 13, 2010 19:24 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Więc jak wyglądają ustalenia z persem? Mam go zabierać do siebie i jedzie później do Neigh?
Przy okazji mogę zabrać pointy i przetrzymać do sterylki. :-) Zawsze ładne kociaki kastruję przed wydaniem. Wiem, że szybko znajdą domy, więc w zasadzie DT nie byłby potrzebny, ale czy ktoś będzie w stanie zapewnić, że nikt ich tam nie rozmnoży? A w schronisku nie będą trzymać ich aż do kastracji... Może we Wrocławiu znajdzie się pewny DT dla nich? Bo naprawdę sa za ładne, żeby tak po prostu je wydać...
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon wrz 13, 2010 20:26 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Edzina pisze:Więc jak wyglądają ustalenia z persem? Mam go zabierać do siebie i jedzie później do Neigh?
Przy okazji mogę zabrać pointy i przetrzymać do sterylki. :-) Zawsze ładne kociaki kastruję przed wydaniem. Wiem, że szybko znajdą domy, więc w zasadzie DT nie byłby potrzebny, ale czy ktoś będzie w stanie zapewnić, że nikt ich tam nie rozmnoży? A w schronisku nie będą trzymać ich aż do kastracji... Może we Wrocławiu znajdzie się pewny DT dla nich? Bo naprawdę sa za ładne, żeby tak po prostu je wydać...

No dobra trzeba się zabrać za ustalenia. Pers jedzie do Neight w ten piątek. Gdzie ma "się stawić" na transport i o której? Czy jest transporter czy trzeba szukać?

Słuszna uwaga z tymi pointami, czyli Edzina możesz im dać Dt? Gdzie i kiedy trzeba je zawieźć no i one strasznie maltkie więc razem z matką tak?
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 20:47 przez mawin, łącznie edytowano 1 raz

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon wrz 13, 2010 20:37 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

molly88 pisze:
ossett pisze:To, że koty zostały przeniesione do nowego schroniska nie oznacza automatycznie, że już można być spokojnym o ich los.

Pracownicy schroniska nawet bardzo o nie dbając, nie znajdą dla nich domów.
A miejsce kota udomowionego, chorego czy też zdrowego i to każdej rasy jest w domu, a nie w schronisku, nawet najlepszym i najładniejszym.

Trudno uwierzyć, że wśród tak ogromnej liczby miłośników kotów w naszym mieście i okolicy nie ma paru osób, które mają dobry aparat i trochę czasu w niedzielę (lub sobotę) i mogłyby kontynuować akcję tak ładnie prowadzoną przez przeszło dwa lata (może i wcześniej też, z góry przepraszam urażonych).

Delikatnie mówiąc wqrzyłaś mnie tym postem. Ostatnio wprowadzasz jakieś zamieszanie wywodząc swoje racje. Ok rozumiem każdy ma do tego prawo. Nikt tutaj nie stwierdził, że jeżeli koty zostały przeniesione do lepszego schronu mamy ich los w głębokim poważaniu! Wiec nie rozumiem skad wyciągasz takie wnioski? Jak również, każdy z nas obecny tu na forum chce aby kociaste miały dobry i kochający dom i staramy sie im pomóc.

Ta akcja monitorowania kotów tzn robienia im zdjęc i umieszczanie tutaj na forum nie została zaprzestana i nie będzie. Tak naprawde możemy to zawdzięczyć głównie Kruszynie która co tydzień jezdzi do schronu. Ja jestem na forum tak naprawde od grudnia 2009 wiec wypowiadam sie od tego czasu. Również ja spędziłam tam dużo czasu. Chodziłam, gdy Kruszyna nie mogłą jak również Agness, JaEwka, Yosia, Klusek oferował swoją pomoc. Ruda jak również Gibutkowa. (Leśna również monitoruje w pewnym sensie całość bo podsyła nam w czasie tygodnia jakie nowe kotki trafiły, czy zostały zabrane ze schronu.) Jeżeli kogoś pominełam to przepraszam, ale na chwilę obecną te osoby kojarzę. Jak również wiem mocno udzielała sie Kicia i Mruczeńka. Też jestem rozczarowana, że nikt nie był w schronie, ale jestem to w stanie zrozumieć. A Ty kiedy ostatni raz byłaś w schronie bo szczerze mowiąc ja osobiście nie pamietam.... Ossett nie mam zamoaru z Tobą polemizować...

No, no..

Nieładnie Molly się wypowiedziałaś. Nie powinnaś się tak unosić. Złość piękności szkodzi.

Cieszę się, że jednak nie poprzestanie się na ratowaniu persów.

Czy Ci się to podoba, czy nie, będę się wypowiadać, o ile mi się będzie chciało.

Zabronione jest, jak dotąd, upowanie, a nie wypowiadanie opinii, które nikogo nie obrażają i mają na celu dobro kotów.

Mam wrażenie, że niektórym się wydaje, że forum Miau to jest przede wszystkim towarzystwo wzajemnej adoracji (czyli nomen omen koteria). A może tak i jest...

Przekaż ode mnie pozdrowienia dla Kici i Mruczeńki.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon wrz 13, 2010 20:54 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

No niestety ale ja się muszę z Molly zgodzić... Ostatnio wprowadzasz niemiła atmosferę a można by rozmawiać zupełnie inaczej. Nalegasz ciągle aby ktoś coś zrobił ale ty jakoś do niczego się nie palisz. Raz od dawna ktoś nie był w schronie i już jakieś ale i co najdziwniejsze tylko do Ciebie....Proszę Cię bardzo weź aparat i idź w następną niedziele do schronu.
I o co chodzi z tym tekstem o tym, że nie skończy się na ratowaniu persów?
Obrazek

JaEwka

Post » Pon wrz 13, 2010 20:59 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

paulinka116 pisze:Czy słyszałyście coś o tym?
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3575 ... ociat.html
Ktoś wie coś więcej?

Takie sytuacje jak ta to nic nowego (np. sprawa kotów z ZOO sprzed 3 lat).
Schronisko nie chce przyjąć, TOZ nic nie może, fundacje pro-zwierzęce nic nie wiedzą. Ot, takie to było i jest kocie życie w naszym pięknym mieście.

ossett

Post » Pon wrz 13, 2010 21:02 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

JaEwka pisze:No niestety ale ja się muszę z Molly zgodzić... Ostatnio wprowadzasz niemiła atmosferę a można by rozmawiać zupełnie inaczej. Nalegasz ciągle aby ktoś coś zrobił ale ty jakoś do niczego się nie palisz. Raz od dawna ktoś nie był w schronie i już jakieś ale i co najdziwniejsze tylko do Ciebie....Proszę Cię bardzo weź aparat i idź w następną niedziele do schronu.

Chodzi o to, że mam nadzieję, że się na tym nie skończy.

ossett

Post » Pon wrz 13, 2010 21:11 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

JaEwka pisze:. Ostatnio wprowadzasz niemiła atmosferę a można by rozmawiać zupełnie inaczej.

Jasne. Chodzi o miła atmosferę, żarciki, wylewanie łez nad kotami, które niestety odeszły i zbieranie kasy.
Nie obawiaj się, nie będę jej więcej "psuła".
Szkoda mojego czasu.
Jak zwykle, ładnie się zaczęło, ale....

ossett

Post » Pon wrz 13, 2010 21:17 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

ossett pisze:
JaEwka pisze:No niestety ale ja się muszę z Molly zgodzić... Ostatnio wprowadzasz niemiła atmosferę a można by rozmawiać zupełnie inaczej. Nalegasz ciągle aby ktoś coś zrobił ale ty jakoś do niczego się nie palisz. Raz od dawna ktoś nie był w schronie i już jakieś ale i co najdziwniejsze tylko do Ciebie....Proszę Cię bardzo weź aparat i idź w następną niedziele do schronu.

Chodzi o to, że mam nadzieję, że się na tym nie skończy.

Ale skąd w ogóle takie dziwne wnioski?? Pomagamy i dachowcom i kotom "rasowym" zawsze tak było i będzie... Tylko niestety koty w typie rasy zwłaszcza kociaki są bardziej narażone ich wygląd to i wielkie szczęście i zagrożenie. Wiadomo przyjdzie rodzinka i będzie: o matko jaki piękny kotek weźmy a jak podrośnie to dopuścimy będą małe kociaki i sprzedamy za 300 zł na świebodzkim... :roll:

Sorry ale wypadasz z niektórymi tekstami jak Filip z konopii :roll:
Chyba każdy sobie zdaję sprawę jak jest więc nie wiem już skąd twoje pretensje. I co jest złego w zbieraniu pięniędzy 8O Chyba za coś trzeba te koty często chore utrzymać a nie każdego DT na to stać... :roll:

Edit: Co to wprowadzania złej atmosfery to chyba nie zrozumiałaś w ogóle o co mi chodziło ... A mianowicie chodziło mi o twoje pretensje o to że ktoś nie poszedł do schronu, bo uważamy że jest nowy więc koty mają raj jest git więc mamy to w d...
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 22:09 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]