MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 8:29 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Nowy wątas już się tworzy, zaś aż tak bardzo tych stron (brakujących do stówy) nie musicie oszczędzać :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw paź 07, 2010 9:42 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Się nie oszczędzamy, tylko deczko zajęte jesteśmy :wink:
Wczoraj, w końcu została ciachnieta Pomyłeczka :D Jeżeli będzie się dobrze czuła w ten weekend parka wróci na swoje podwórko . Mi co prawda kotów do karmienia nie ubędzie, bo trza je tam dożywiać i już się martwię gdzie im miseczki stawiać. W piwnicy do której dorobiłyśmy klucze złomiarze chcieli ukraść drzwi. Drzwi nie ukradli, ale skutecznie wygięli zamki i nie ma mowy co by je otworzyć :evil: Tam nikt z tej piwnicy nie korzysta i chciałyśmy tam jakieś zimowe posłanka porobić kotom. Nici z tego planu, musimy szukać innych rozwiązań.
Poza tym u mnie nadal wielkie odlamblianie Malutka Żeż już jest ok, ale moja Amelka nadal ma budyniowe qpale :evil: To się chyba nigdy nie skończy :evil: Mam ręce podrapane jak bym dziennie w agreście siedziała. Czy qrde nikt nie może wymyśleć jakiegoś innego skutecznego środka na pierwotniaki jak metronidazol :evil: Przerabiałyśmy już wszystko, ale zawsze wracamy do tego, bo wszystko inne chyba tylko na chwilę usypia te gady, a potem wraca to jak bumerang.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw paź 07, 2010 15:33 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

A czemu MiauKota nie ma w tej ankiecie ? :(

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Czw paź 07, 2010 15:47 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Manu, próbowałyśmy już wcześniej, ale nie mamy zbyt dużego poparcia :evil: teraz jak startuje Koteria to też to cienko widzę :( Po prostu nas jest mało do głosowania musimy se same radzić :(

Barbara Horz

Post » Czw paź 07, 2010 15:56 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Koterii nieco daleko do pierwszego miejsca... Ja na nich zagłosowałam, bo znam Janę, mam od niej kota, ale gdyby był MiauKot... :)

Czy kryteria przyjęcia do tego "konkursu" są ostre ? Sądziłam, że tylko trzeba się zgłosić, lub wyrazić zgodę, gdy ktoś zgłasza. I jakiś staż na Miau, a to macie. A czy będą głosy... Nie dowiecie się, jak nie spróbujecie 8)

Czy może Twoja odpowiedź znaczy, że w tamtym roku byłyście w takiej ankiecie ? Jesli tak, to i tak trzeba próbować :mrgreen:

Manu

Post » Czw paź 07, 2010 16:08 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Ja też zagłosowałam na Koterię, ale faktycznie są w tyle a wydawało mi się, że sterylizacje to podstawa :roll: Kociama też robi kawał roboty i przy tym działa sama, ale głosowania na krakvecie to długi temat :wink:
Myśmy chyba z dwa razy próbowały i nic :evil: Taka pomoc była by dla nas czymś wspaniałym, bo wydawanie środków na karmę ogranicza nasze możliwości sterylizacji podwórkowców. Trudno tu powiedzieć, że przecież sterylizacje to priorytet jak koty też muszą jeść, a adopcji ciągle za mało. Kwadratura koła :roll:

Barbara Horz

Post » Czw paź 07, 2010 16:17 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

W jakich cenach kupujecie kocią karmę ? I jaką ? Pytam oczywiście o taką podstawową, kiedy kocię nie musi z powodu choroby jeść specjalnej ? Bo mam dostęp do karmy ze średniej półki - amerykański ProPac, mało znany w Polsce, sprowadzany ze Stanów właśnie. Sama już jej nie kupuję (kupuję lepszą i droższą), ale dostęp nadal mam. Może warto porównać ceny, a nuż jest taniej i jakość też przypadłaby Wam do gustu...? Kwestię dostarczenia worków do Krakowa jakoś byśmy rozwiązali... :roll:

Manu

Post » Czw paź 07, 2010 17:33 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kupa Sila wróciła do normy...uf.

Takie wieści z domku Centarka do mnie dotarły:
Julek jest bardzo grzecznym kotkiem, kupki sie unormowały. Julek zostaje w domku sam i odpukuje nic na razie nie psoci, zdarza mu sie jeszcze nagle dac nura pod lozko bo czyms lub kims przestraszy.
Ogólnie jest dobrze...

Pini jest wielkim fanem barszczu czerwonego. Ostatnio zapomniałam, że po uszykowaniu sobie obiadku zostawiłam garnek na piecu. Dziwne dźwięki, które wydobywały się z kuchni mnie zaniepokoiły. Zachodzę, patrzę, a Pini wypił resztę barszczu, który pozostawał w garze. O dziwo nie miał sraki :twisted: Cała kuchnia do sprzątania :?

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt paź 08, 2010 8:37 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Dobra kupa nie jest zła :mrgreen:
Po barszczyku może być kolorowsza 8)

Manu - do Krakowa też można, zapraszam :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt paź 08, 2010 9:14 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Manu, a jakieś informacje o tej karmie ? Karmimy koty trzema rodzajami karm, tak na zmianę :wink: Średnio cena za kg wychodzi 12 zł.

Barbara Horz

Post » Pt paź 08, 2010 9:46 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Wieści z domu Kacpra :
Wczoraj za to niemal doprowadził do zawału mnie, bo kiedy weszłam do pokoju siedział sobie spokojnie na belkach pod sufitem! Żeby wleźć na te belki musiał albo nauczyć się latać, albo wspinać po ścianach, nie wnikam - w każdym razie chyba czuł się tam całkiem nieźle, bo ułożył się wygodnie i zasnął. I chrapał :)
On i Koralina zostali sobie przedstawieni - ale to akurat nudne było, obniuchali się z daleka, po czym przestali zwracać na siebie uwagę. Kora chyba uważa Kacpra za element umeblowania i bardziej była zainteresowana jego miską.

Obrazek

Barbara Horz

Post » Pt paź 08, 2010 10:05 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Barbara Horz pisze:Manu, a jakieś informacje o tej karmie ? Karmimy koty trzema rodzajami karm, tak na zmianę :wink: Średnio cena za kg wychodzi 12 zł.

Tu jest link: http://propac.pl/ Tylko widzę, że aktualnie nie mają Propacu w ofercie :-( zadzwonię na swój kontakt i się dowiem.

Manu

Post » Pt paź 08, 2010 10:17 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Barbara Horz pisze:
Obrazek

Wow! Toperz! 8O
:mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt paź 08, 2010 11:32 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Manu pisze:
Barbara Horz pisze:Manu, a jakieś informacje o tej karmie ? Karmimy koty trzema rodzajami karm, tak na zmianę :wink: Średnio cena za kg wychodzi 12 zł.

Tu jest link: http://propac.pl/ Tylko widzę, że aktualnie nie mają Propacu w ofercie :-( zadzwonię na swój kontakt i się dowiem.

A więc sprawa wygląda tak:
- Propac Cat już faktycznie nie będzie dostępny.
- Sportmix Cat owszem, jest. To linia ekonomiczna, półka średnia (Propac Cat to półka "wyższo-średnia")
- z linii Sportmix jest najlepszy Gourmet Mix, z dodatkiem wątróbki i na niego miałabym 30% rabatu od ceny hurtowej ( :!: ). Zwykle jest 15%, ale czasem dają więcej, to bardziej skomplikowane :wink:
- Rabat oczywiście jest tylko dla mnie i klubowiczów naszego klubu sportowego z racji podpisanej umowy.
- A teraz cena: z odliczonym rabatem to 79zł za 15 kg :mrgreen:

Wieczorem dostanę maila z chyba większą ilością informacji, ale zdaje się, że na stronie piszą co nieco o tej karmie, poczytajcie.

Mam naprawdę nadzieje, że uznacie, iż karma jest wystarczająco dobra i skorzystacie z tej oferty, bo niesie chyba dużo oszczędności... :o Worków dostępnych jest dużo, z rabatem 30% do wyczerpania zapasów, a te są spore.
Pozostałoby nam tylko wymyślić, w jaki sposób przerzucić te worki ode mnie do Krakowa. Myszko, nie ma szans, abym się tam osobiście wybrała teraz :( Może z wykorzystaniem czyichś prywatnych wojaży ?...

Manu

Post » Pt paź 08, 2010 11:41 Re: MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Cena faktycznie zachęcająca :D Warto spróbować. Myślę, że z Krakowa do nas to jakoś dałybyśmy radę, bo i tak chcemy się w najbliższym czasie spotkać :wink:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]