czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 15, 2009 11:00 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Seniorzy we wrocławskim schronie:

1133 - 10-letnia kotka oddana, bo dziecko nagle dostało alergii...

Obrazek

1104 - 10-letni kocur, bardzo źle wygląda, chudziutki, brzydka sierść :(

Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=103854&start=585

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 15, 2009 11:53 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

dodam za moment ale zmniejsz foty :oops:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 15, 2009 11:59 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Zapomniałam, już są:

Obrazek Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 15, 2009 12:26 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

mukki pisze:Pani Lisek ma hmmm... może 10, może nawet 12 lat. Jej życie nie było łatwe. Mieszkała w starej cegielni, kryła się w halach, tam też wychowywała pokolenia maluchów - zawsze była dobrą i troskliwą matką. Nie była ufnym kotem, życie jej nie rozpieszczało, ale w końcu spotkała kilka osób, przed którymi nie musiała uciekać. Trochę czasu zajęło mi zaprzyjaźnienie się z Panią Lisek na tyle, by pozwoliła się pogłaskać, aż w końcu nawet przyprowadziła swoje maluchy do pokazania. Teraz zakończyła nareszcie ten ciąg ciąż, rodzenia i karmienia, wreszcie może odpocząć. Została niedawno wysterylizowana, zatrzymałam ją na kilka dni w klatce, żeby doszła do siebie zanim ją wypuszczę i okazało się, że ona już nie chce wychodzić. Ma dość, chce mieć swój własny, ciepły, bezpieczny kącik, choćby i taki mały jak w klatce i kogoś, kto pogłaszcze i przytuli. Jest cudownym, pogodnym, przyjaznym kotem, gotowym oddać całe swoje kocie serduszko człowiekowi, który będzie chciał chociaż trochę odwzajemnić to uczucie i otoczyć ją opieką. A Pani Lisek nie jest kłopotliwym kotem, nie grymasi przy jedzeniu - z radością wita i chrupki i mokre i resztki mięska z obiadu ( ma za sobą niejeden okres głodu..) jest bardzo czyściutka, korzysta z kuwety od pierwszego razu, kiedy ją zobaczyła, nie oczekuje wielu rozrywek, wystarczy, że się ją przytuli, pogłaszcze i może okazać swoją wdzięczność mrucząc i przebierając łapkami, po których widać wiek i przebyte kilometry. Szczerze cieszy się z każdej wizyty. Jest odrobaczona i zdrowa. I jest ładna - mechaty pyszczek z wielkimi, brązowo - złotymi oczami, rudo szare futerko i puchaty ogon, od którego wzięło się jej imię. Ma co prawda pękaty brzuszek - został jej po licznych ciążach, ale to przecież nie wada! To kot do domu, nie ma najmniejszego zamiaru wychodzić na dwór, chyba ma dosyć po tylu latach. To idealny kot do spokojnego domu, albo dla starszej osoby - kochający i niewymagający. Proszę, pomóżcie Pani Lisek odnaleźć na starość własny domek, odwdzięczy się całym swoim kocim serduszkiem i duszyczką.

Postaram się jeszcze dzisiaj dołączyć zdjęcia Pani Lisek, to na prawdę wyjątkowy kot

viewtopic.php?f=1&t=104959

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 15, 2009 12:30 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

dopisałam, foty dodam jak będą.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto gru 15, 2009 15:53 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

do góry kochani :1luvu:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto gru 15, 2009 17:48 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

jak to dobrze móc znowu hopsnąć razem z Seniorami....... :)

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Wto gru 15, 2009 19:59 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

już poproawiłam link przy Pani Lisek i czekam na foty . Dzięki Bazyliszkowa za zwrócenie uwagi na błąd ;-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto gru 15, 2009 22:10 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

A oto Pani Lisek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 15, 2009 22:12 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Dorzuciłam już fotki koteczki. Jeśli będzie za mało - to jeszcze porobię. Ona jest strasznie trudna do sfotografowania, bo jak tylko się przykucnie, albo chociaż zatrzyma - to natychmiast podchodzi, żeby się przytulać :)
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Śro gru 16, 2009 8:54 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Do góry seniorzy - wypatrujcie domków!

Bazyliszkowa

Post » Śro gru 16, 2009 9:03 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

zbliżamy się do setki .....kiedy założymy nowy wątek proszę, by osoby kontaktowe dla seniorów z pierwszej strony zgłosiły seniora do nowego wątku, jeśli sprawa poszukiwania domu jest aktualna. Bez takiej informacji nie mogę zamieścić kota na wątku - nie mam pewności co do jego sytuacji a wątek musi być aktualny i wiarygodny.

Nie chcę kopiować danych, co do których nie mam pewności, że są aktualne. Nie wszystkie wątki mogę śledzić, nie wszystkie koty mają własny wątek.

Puszczę w tej sprawie jeszcze pw do każdej z osób kontaktowych.
Proszę o informację czy sprawa jest nadal aktualna, może jest nowy wątek, nowe foty, może dt, a może DS? Mamy jeszcze trochę czasu,ale pomyślcie proszę o tym już teraz - DZIĘKUJĘ :D
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro gru 16, 2009 10:36 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

U mnie nadal domku szukaja Tygrys , Zuzu i Tigra ....
Jak dobrze że jest taki watek :1luvu: Bardzo dziekuje :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro gru 16, 2009 10:50 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Pamiętajcie o kochanej Pani Lisek, ona bardzo tęskni za domkiem..
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Śro gru 16, 2009 13:53 Re: czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

:ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]