TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2009 11:02

aga9955 pisze:
salma75 pisze:
puss pisze:
anna57 pisze:
honda11 pisze:
aga9955 pisze:Apeluje o pomoc w Przyborowku przy codziennych pracach.
Potrzebne sa rece do pracy przy kotach.
kto jeszcze moze pomoc??? dziewczyny z Poznania??

tyle dziewczyn było na Pyrkocie, a tu mało kogo widać :cry:

Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety :roll:
To tak działa, niestety, nie pierwszy zresztą raz...

no i czuję się jak świnia :?

Pewnie nie Ty jedna...

Dziewczyny, tak się nie robi :?
Każdy z nas pomaga kotom, jak nie tym to innym, w miarę swoich możliwości.
Naprawdę niesmaczne jest to wypominanie i zmuszanie przez to do tłumaczenia się :?

Salma ale nikt Ci sie nie kaze tlumaczyc.
Nie widze tu nic niesmacznego. Niesmaczne jest to ze sklad ktory jezdzi do Przyborowka jest niezmienny niestety, my apelujemy o pomoc.
Te ktore jezdza tez maja swoje zajecia, rodziny, domy i swoje klopoty i troski. Chodzi tylko o pomoc fizyczna. O wklad pracy wlasnej. I nie pisze tego do Ciebie Salma wbrew pozorom bo wiem ze akurat Ty jedna masz noge w gipsie wiec jakby sprawa jest jasna.

Nic niesmacznego nie ma...jest kupa roboty i tyle.

No widzisz, ja po prostu wierzę, że kto może ten pomaga i jeździ, a teksty typu Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety .To tak działa, niestety, nie pierwszy zresztą raz...
sugerują co innego i dziewczyny zaczynają się tłumaczyć nie wiadomo po co (puss, Avian)...
Aaa...Nogi już nie mam w gipsie, chodzę o jednej kuli.
Ostatnio edytowano Pon kwi 20, 2009 11:05 przez salma75, łącznie edytowano 1 raz
salma75

Post » Pon kwi 20, 2009 11:04

puss pisze:
anna57 pisze:
honda11 pisze:

Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety :roll:

No, bo Tobie zaraz przywalę :twisted:
Kto, jak kto, ale Ty powinnaś mieć najmniejsze wyrzuty sumienia, Kaśka :evil:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon kwi 20, 2009 11:08

Nie bylo moja intencja zmuszanie kogokolwiek do tlumaczenia sie. Kazdy kto naprawde nie moze, wie, ze ten apel nie do niego jest kierowany :!: Wydalo mi sie to oczywiste i dlatego nie napisalam o tym. Moja intencja bylo uzyskanie pomocy, bo jest niezbedna (zwlaszcza, ze ja w tym tygodniu nie moge pomoc, bo mam umierajacego kota i chora Babcie- no i to jest tez sytuacja, ze naprawde nie moge. W ubieglym tygodniu wzielam urlop dla kotow z Przyborowka, w tym wezme dla spraw osobistych. ), same po prostu nie damy rady. Pisze o tym w tym watku, bo nie wierze, ze w Poznaniu nie ma ani jednej milosniczki zwierzat, ktora moze pomoc. Pomoc swoja obecnoscia i praca- tylko i az tyle.
Ja mysle, ze nie fair jest to, ze dziewczyny maja wszystko robic we cztery i sie nie odzywac...
Mam nadzieje, ze juz teraz moje intencje staly sie jasne!!! Podziwiam Was, wszystko co robicie dla kotow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I myslalam, ze o tej oczywistosci nie musze juz pisac. Ale nie wierze, ze nie ma nikogo kto moze pomoc... I do tych osob kieruje swoj, naprawde uzasadniony apel...
Ostatnio edytowano Pon kwi 20, 2009 11:16 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 20, 2009 11:10

Ja w kwestii technicznej. To już prawie setna strona. Niedługo nam się chyba wątek zamknie. W razie czego umiecie zrobić cz. II (czy jakoś tak), prawda?
Znikam do "fabryki". Wejdę wieczorem.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon kwi 20, 2009 11:11

zabers pisze:Ja w kwestii technicznej. To już prawie setna strona. Niedługo nam się chyba wątek zamknie. W razie czego umiecie zrobić cz. II (czy jakoś tak), prawda?

Zabers zamknie sie ten i zalozy nowy:) zero roblemu.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 20, 2009 11:13

salma75 pisze:
aga9955 pisze:
salma75 pisze:
puss pisze:
anna57 pisze:
honda11 pisze:

Pewnie nie Ty jedna...

Dziewczyny, tak się nie robi :?
Każdy z nas pomaga kotom, jak nie tym to innym, w miarę swoich możliwości.
Naprawdę niesmaczne jest to wypominanie i zmuszanie przez to do tłumaczenia się :?

Salma ale nikt Ci sie nie kaze tlumaczyc.
Nie widze tu nic niesmacznego. Niesmaczne jest to ze sklad ktory jezdzi do Przyborowka jest niezmienny niestety, my apelujemy o pomoc.
Te ktore jezdza tez maja swoje zajecia, rodziny, domy i swoje klopoty i troski. Chodzi tylko o pomoc fizyczna. O wklad pracy wlasnej. I nie pisze tego do Ciebie Salma wbrew pozorom bo wiem ze akurat Ty jedna masz noge w gipsie wiec jakby sprawa jest jasna.

Nic niesmacznego nie ma...jest kupa roboty i tyle.

No widzisz, ja po prostu wierzę, że kto może ten pomaga i jeździ, a teksty typu Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety .To tak działa, niestety, nie pierwszy zresztą raz...
sugerują co innego i dziewczyny zaczynają się tłumaczyć nie wiadomo po co (puss, Avian)...
Aaa...Nogi już nie ma w gipsie, chodzę o jedenj kuli.

Napisałam tak, bo nie pierwszy raz przekonałam się, że w poznanskich apelach o pomoc odzywa się zawsze parę osób i zapada cisza ...
Od paru lat jest tak samo i zawsze napawa mnie to rozgoryczeniem...

Przecież nie napisałam tego do Was, tylko tak ogólnie....
Ech... nie powinnam sie chyba odzywać... :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon kwi 20, 2009 11:14

zabers pisze:Ja w kwestii technicznej. To już prawie setna strona. Niedługo nam się chyba wątek zamknie. W razie czego umiecie zrobić cz. II (czy jakoś tak), prawda?

Zabers, sie nie denerwuj :wink: Zrobie druga czesc watku i zostawie wiecej miejsca na poczatku(ok. 5 postow) zeby wszystko, co potrzebne tam umiescic. Czyli fotki wszystkich kotow, info co potrzebne, i oczywiscie aktualizacje rozliczen (z czym mam tyly :oops: ) oraz dane konta FKP na wplaty + info, ze wplacac mozna na dowolna fundacje, bo wszystkie pomagaja:)))
Bede czuwac przy Anielce z laptopem na kolanach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 20, 2009 11:32

Ja w tej chwili na 99% mogę jechać w sobotę do Przyborówka....wiem, że Etka może też pojedzie....mamy więc jeszcze miejsce jeśli ktoś byłby chętny
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon kwi 20, 2009 11:35

Petka-P1 pisze:Ja w tej chwili na 99% mogę jechać w sobotę do Przyborówka....wiem, że Etka może też pojedzie....mamy więc jeszcze miejsce jeśli ktoś byłby chętny

Ja rowniez pojade wiec juz mamy dwa auta:)
Moge tez zabrac osoby chetne do pomocy z lecznicy na Jagielly:)
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 11:55

U mnie jak na razie soboty i niedziele odpadają,ale w tygodniu mogę się z kimś zabierać i jeździć.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Pon kwi 20, 2009 11:57

aoi neko pisze:U mnie jak na razie soboty i niedziele odpadają,ale w tygodniu mogę się z kimś zabierać i jeździć.

Damy rade w tygodniu razem:) Ja tylko poczekam na znak od Asi w sprawie weta i bedziemy mogly pojechac:) termin dogadamy telefonicznie:) odbiore Cie i odwioze:)
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 12:17

aga9955 pisze:
Petka-P1 pisze:Ja w tej chwili na 99% mogę jechać w sobotę do Przyborówka....wiem, że Etka może też pojedzie....mamy więc jeszcze miejsce jeśli ktoś byłby chętny

Mogę tez zabrac osoby chetne do pomocy z lecznicy na Jagielly:)

gdzie musiałabym dotrzeć, żeby się z Wami zabrać?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon kwi 20, 2009 12:21

honda11 pisze:
aga9955 pisze:

Mogę tez zabrac osoby chetne do pomocy z lecznicy na Jagielly:)

gdzie musiałabym dotrzeć, żeby się z Wami zabrać?

Na piatkowo:) ale napisz gdzie mozesz:) i pomyslimy :)
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 12:22

dziewczyny, ja jade z Petka do Przyborowka do Poznania.
I bierzemy Pania Anie, ktora nam takze pomoze w sprzataniu na kociarni i uwaga: Pani Aneczka adoptuje prawdopodobnie 3 koty.
Miśka z kociarni po ktorego sie zglosila, Zuzie zyzolke bo nie chce by kot sie sam nudzil, i namawiam ja na Deniska bo zzyty z Zuzia. Obawiamy sie tylko by sie z Miskiem nie bily ale sadze ze nie bedzie problemu.

Dom wspanialy, najlepszy z najlepszych, kocham Pania Anie i marze by kazdy kot trafilal do takiego wspanialego domku.
Mozecie mi wierzyc ze to dom marzenie!!!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon kwi 20, 2009 12:25

Etka pisze:dziewczyny, ja jade z Petka do Przyborowka do Poznania.
I bierzemy Pania Anie, ktora nam takze pomoze w sprzataniu na kociarni i uwaga: Pani Aneczka adoptuje prawdopodobnie 3 koty.
Miśka z kociarni po ktorego sie zglosila, Zuzie zyzolke bo nie chce by kot sie sam nudzil, i namawiam ja na Deniska bo zzyty z Zuzia. Obawiamy sie tylko by sie z Miskiem nie bily ale sadze ze nie bedzie problemu.

Dom wspanialy, najlepszy z najlepszych, kocham Pania Anie i marze by kazdy kot trafilal do takiego wspanialego domku.
Mozecie mi wierzyc ze to dom marzenie!!!

Etka czyli mam kontenerki odzyskiwac od rodziny i zabierać 8)
ale super wieści
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]