W Śnieżynkowie. Część I.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 20:13 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

alessandra pisze:
Grażyna-kg pisze: ?
Od jak dawna jest w schronie i.....w klatce ?
Czy wiadomo dlaczego trafiła do schroniska ?
Czy to kotka sterylizowana, czy była badana pod kątem ropomacicza ?

Grazyna-kg, kocia jest w klatce, bo tak właśnie mieszkają koty we wrocławskim schronisku- miasta wybranego do Euro2012 :? , mając gazety za podściółkę i najczęściej brak kuwet (na gazetach się załatwiają), bo nie przypuszczam,że cokolwiek się zmieniło i zmieni, a podarowane przez ludzi posłanka, kuwety, piach, gniją najczęściej gdzieś w zakamarkach schronu :evil:
odnośnie zdrowia, często jest tak,że karty są pomylone i naprawdę nie wiadomo, czy to jest karta danego kota, jeśli w ogóle jest... Miasto ogromne pieniądze przekazuje na cele zwierząt co roku, wiec to nie sprawa funduszy... Nie jesteś pierwszą osobą , która jest zaskoczona,że w takich warunkach mieszkają koty w schronie w bogatej stolicy Dolnego Śląska :roll:
dla takich , jak ta kicia dt to jedyna szansa, aby przeżyły, ale dt jak na lekarstwo, niestety :(

Przepraszam ale muszę się tu wypowiedzieć bo mnie trafia jak ludzie wypisują takie rzeczy...
alessandra: Koty we Wrocławskim schronisku mają 2 budynki jeden to kwarantanna drugi to kociarnia z trawiastymi wybiegami. Do kwarantanny trafiają koty nowe poszczepione, zaczipowane, odrobaczone i odpchlone i tam czekają na nowy dom lub na właściciela który "zgubił" kota, ponieważ są to nowe koty muszą mieć okres obserwacyjny tak jak z ta biała kotą, po końcu kwarantanny i odczekaniu po szczepieniach są sterylizowane gdzie po zabiegu wracają do klatki, tam dochodzą do siebie. Jeżeli nikt danego kota nie zaadoptuje zostaje przeniesiony do budynku drugiego. Tak jak napisała gabi w klatkach są kuwety, koty mają porobione półki na których mają kocyki - na których leżą, mają kartoniki żeby mogły się pochować do "domków". I nie ma tam możliwości pomylenia karty kota. Kociarnia ma budki, domki półki z kocami i wybiegi z trawą więc bardzo Cie proszę skoro nie wiesz jak jest to nie wypisuj ludziom bzdur bo się grubo mylisz i Twoja opinia jest bardzo mylna.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Śro lis 23, 2011 20:58 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Chciałam tylko powiedzieć, że podpisuje się pod słowami Gibutkowej.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 23, 2011 23:44 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Gibutkowa pisze:Nierzadko narzekam na nasz schron ( w sumie nie przypominam sobie żebym napisała cokolwiek in plus) ale na kwarantannie pracuje naprawdę super osoba, która bardzo dba o koty. Odkąd ona tam jest koty na kwarantannie mają naprawdę fajnie, są zadbane, kuwety są i są czyste, koty z objawami chorób są noszone na badania, dostają specjalną karmę, mają w klatkach półeczki (które ta osoba z własnej inicjatywy zrobiła samodzielnie, na półeczkach są kocyki). Po kwarantannie, jeśli koty w niedługim czasie nie są bezpośrednio wyadoptowane z klatek są przenoszone do dużych ogrzewanych pokojów z półkami na ścianach i z wyjściem na wybiegi.
Kto mnie zna ten wie że daleko mi bardzo do chwalenia naszego schroniska w ogóle, wręcz przeciwnie, raczej psioczę jeśli się już odezwę w sprawie schronu ale "na klatkach" naprawdę koty są zaopiekowane i zadbane na tyle na ile ta jedna jedyna osoba jest w stanie sobie z tym poradzić, osoba której naprawdę dobro kotów leży na sercu.

Jak to mówią : niby małe , a cieszy. Niby małe, a jakie WIELKIE . Ulżyło pod każdym względem.
No i biała kotka ma podobno już swój dom (?).

Grażyna-kg

Od: Pt mar 27, 2009 8:15

Post » Czw lis 24, 2011 0:32 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Tak, białaska poszła do domu :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 24, 2011 2:17 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

gabi.cezar pisze:
gabi.cezar pisze:W piatek miała robione jakieś badania. Na wątku schroniskowym zapytałam leśną co wyszło. Jak odpisze to dam znać.

Właśnie doczytałam, że nasza wrocławska Białasia znalazła super domek :piwa:
Koteczka miała szczęście, w domku pewnie migiem wróci do formy :ok:

Ufff...bo szukałam jej tymczxasu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw lis 24, 2011 7:57 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

kotika pisze:
gabi.cezar pisze:
gabi.cezar pisze:W piatek miała robione jakieś badania. Na wątku schroniskowym zapytałam leśną co wyszło. Jak odpisze to dam znać.

Właśnie doczytałam, że nasza wrocławska Białasia znalazła super domek :piwa:
Koteczka miała szczęście, w domku pewnie migiem wróci do formy :ok:

Ufff...bo szukałam jej tymczxasu.

Dzięki za zaangażowanie :)
Pozdrowionka :)
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw lis 24, 2011 8:18 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

No domek jej się trafił naprawdę fajny :ok:
Dzięki Kotika za chęć pomocy :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw lis 24, 2011 12:28 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Dwa małe białe 10-dniowe kociaczki przyniesiono do uśpienia do lecznicy w Gdańsku. Może trzy - nie mam dokładnych info.

Kto ma może koteczkę karmiącą?

Kto może pomóc?

Kociaki już otwierają oczka.

Edit - już mają opiekę.
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2011 12:53 przez jaaana, łącznie edytowano 1 raz

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 24, 2011 12:30 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

bardzo się cieszę , _leśna_,że schron tak bardzo się zmienił przez ostatnie 3-4 lata(a wypisywanie bzdur, jak powiadasz, nie leży w mojej naturze, a opinię wyrażam na podstawie pewnej wiedzy-myśle,że działasz od niedawna, stąd to stwierdzenie,więc nie ma pretensji :wink: ), mojego ślepaczka nie z takich dobrych warunków brałam, a o ile mnie pamieć nie myli, był także kot z połamaną łapką , czekający w cierpieniu wiele, wiele dni na zainteresowanie... cieszy mnie ,że teraz jest inaczej, cieszy mnie także ,że koty mają kuwety, posłanka,karmę , która faktycznie do nich trafia... to znak,że polepszyło się w schronie (myśle,że za sprawą wolontariuszy, to była jedyna droga, aby coś zmienić w ówczesnej sytuacji) lub zmieniło kierownictwo - ważne,że finanse są , jak widać z wpisów, wreszcie dobrze lokowane,koty mają przytulnie, że jest już tak dobrze, jak o tym piszecie, naprawdę.
Dziekuję za dobre informacje, dziewczyny -naprawdę odetchnęłam.
I bardzo mnie cieszy fakt,ze koteczka biała tak szybko znalazła dom.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 24, 2011 15:12 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Kolejne białe koty w azylu w Konstancinie
Obrazek

Rasowe, białe – koty rasowe, całkowicie białe, kotka 10-miesięczna i kocurek 15-miesięczny, wykastrowany

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Czw lis 24, 2011 19:20 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

"był także kot z połamaną łapką , czekający w cierpieniu wiele, wiele dni na zainteresowanie..."

Do tego również się odniosę. Koty które trafiają po wypadkach i maja coś złamanego czasami faktycznie czekają ale to z jednego konkretnego powodu. Bezpieczniej jest je złożyć za parę dni niż w stanie ciężkim robić na kocie zabieg od razu - to może kota zabić na samym wejściu. Koty po wypadkach trafiają osłabione i źle się czujące a to jest duże ryzyko dla kota żeby robić jednak pod narkozą zabieg. Nie są zostawione też tak ot same sobie bo dostają przeciw bólowe zastrzyki i inne wzmacniacze, kroplówki po to żeby ich stan fizyczny był na tyle ustabilizowany żeby można było je uśpić. Dlatego odczekanie jest ważne i pewniejsze że kot przeżyje.

Miałam przypadek koty którą wzięłam do domu na tymczas bardzo miła bura kicia, fatalnie się czuła, wypadła komuś z okna, za 2 dni zgłosił się właściciel. Mówiłam żeby poczekali jeszcze z zabiegiem bo kot źle się czuje i jest słaby poprosiłam właściciela o telefon W TEN SAM DZIEŃ po odbiorze ode mnie kota zadzwoniła do mnie baba i powiedziała że kot im ZDECHŁ na stole operacyjnym. Nie chciało mi się z nią nawet już gadać ale sama stwierdziła że mogła jednak poczekać.

Ale są takie które są robione od razu jeżeli ich stan fizyczny i psychiczny na to pozwala.
Na szczęście mało połamanych trafia

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw lis 24, 2011 23:54 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Mam do wydania młodego około 4 miesięcznego kocurka, przygarnęłam go na tymczas, a w domu mam już 3 kociaki :roll: Szukam dla niego domu na stałe. Kociak jest oswojony, grzeczny, uwielbia głaskanie :D Proszę o pomoc w adopcji!!!
Obrazek Miluś
Ostatnio edytowano Śro lis 30, 2011 21:11 przez moniczkaa1975, łącznie edytowano 1 raz

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Pt lis 25, 2011 10:33 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Asia Ronda pisze:Kolejne białe koty w azylu w Konstancinie
Obrazek

Rasowe, białe – koty rasowe, całkowicie białe, kotka 10-miesięczna i kocurek 15-miesięczny, wykastrowany

Jakie cudo!! czy te koty mają swój wątek? na 100% szybko znajdą domek jak się zrobi dobre zdjecia i poogłasza trochę :)
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pt lis 25, 2011 12:29 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Przepiękna :1luvu: :1luvu:
Racja - Asia poogłaszaj je bardziej a bedzie na pewno mnóstwo chętnych.
Śnieżynka to pewnie nikt nie chce z powodu głuchoty :(
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto gru 06, 2011 2:37 Re: W Śnieżynkowie.Ad. str. 1. Śnieżynki w OPAŁACH ! HELP !!!

Jak to możliwe, że mnie tu jeszcze nie było :smiech3:
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

[poprzednia][następna]