Kat.Niekochane-19-20 IV.zapraszamy na impreze do Silesi.s98

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 17, 2008 12:26

tangerine1 pisze:
karee pisze:Tolo i Elegancik chodzili za nami jak pieski proszac o glaski. Tolo przeszkadzal mi w robieniu zdjec jak przykucnelam ;) Ko_da je duzo glaskala i to Elegancik jest bardziej nieprzewidywalny ;) Tolo wygladem i charakterkiem przypomina mi Zolze :D pamietacie ja ? :D tylko oczka maja inne.

No co wy z tym Elegancikiem :lol:
Toz to fajny kot :lol:

Tolo jest zołzowaty :twisted:
Zołaza znalazła wielbicieli swojego charakterku, moze jemu tez sie uda.

no tu nie nie zgadzam to dwa kąsacze i tyle , od Tola dostałam raz łapką a od Elegancika nie zlicze , jak nie łapkami najlepiej obiema to ząbeczkami rożnie rożnie , ale nigdy mocno żeby było do krwi , a jak mu powiedziałąm spadaj kasaczu pasqdny to potem chodził za mną jak pies i nie mogłam żadnego kota głąskać bo sie pchał pod ręke na siłe , tak czy owak po kilku głaskach i tak mnie pacał , jedynie kiedy chowałam reke w kortke i nie czuł palców to mu pasowało , wtedy wogole nie miał chęci kąsania...

A Lonia cichuteńko sie wtula jak dziecko w dłoń .....jest cudna i tak biedniutka jak Tri ..
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw kwi 17, 2008 12:37

iwona_35 pisze:
A ja mam wieści od Zosi, zaprzyjaźniła się z Panem, gdy rozmawialiśmy, siedziała właśnie mu na kolanach :D :D
Są szczęśliwi ,że ją mają.

Dzwoniłam również do naszej Srebrnej, również Państwo są w niej zakochani, a z koteczka zrobiła się bardzo miziasta :D :D
.

ale sie cieszę :D , uwielbiam takie wieści :D

a ja dzwoniłam do Czecha.
Na razie plan jest taki, ze kocio dostanie przez kilka dni antybiotyk,potem chyba bedziemy wycinac to cos (no chyba ,ze kuracja antybiotykiem cos zmieni).
Potem chyba trzeba bedzie posłac tego ,,stworka,, na badanie.
Mamy nadzieje,ze to nie jest nic złego. Oby
Bardzo przydałby sie domek tymczasowy juz po wycieciu .
Poza tym Czesio bardzo kontaktowy, jak widzi ludzia to z daleka ponoc sie drze :wink: , no i zre jak smok :wink:

A Elegancik faktycznie zaczyna byc Tolopodobny :wink: -za to tolo łagodnieje. I tak wogole to super razem wygladaja -dwa kąsacze :lol:

Mam tez nadzieje,ze Pumka jakos sie dogada z kocurem u pana. Martwie sie,juz raz wróciła z adopcjii.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 17, 2008 12:58

to Maja ''Chomikowa'' jest bardzo miziasta i kochana , reaguje na imie i jak sie ją woła biegnie szybciutko , nie broi za duzo odwala tylko galopady po mieszkaniu od czasu do czasu , z jedzeniem i kuwetka nie ma najmniejszych problemów , wróciła do mnie bo osoba ktorą ją poprzednio zabrała do siebie wywaliła ją za drzwi...znalezli ją Ci sami ludzie u ktorych była tymczasowo pod blokiem i poprosili o pomoc...szukamy dla niej odpowiedzialnych opiekunów ktorzy nie potraktują ja jak poprzednicy , u mnie już rujkowała i mysle ze dlatego wylądowała tak a nie inaczej ...ciach planowany na przyszły piątek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

U mojej mamy umieściłam burego kocurka na tymczasie, jest już po ciachu ma około 6-7 miesięcy i jest kolejnym miziakiem , niestety zdjęć jeszcze nie mamy ale postaram sie to szybko z Karinką nadrobić.
Jest kuwetkowy i bardzo nakolankowy ....nasze drogi zupełnie przypadkowo sie skrzyzowały i teraz jest pod moją opieką ..
ma na imie Kodi
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw kwi 17, 2008 14:17

Ja tak trochę z innej beczki. Bo wlasnie chce zamowic siatke ogrodzeniowa na te woliere. I jest fajna na allegro z dostawa kurierem pod dom, z tym ze oczko ma 6 cm na 6 cm a grobosc drutu 2,5 mm po powleczeniu PCV.

czy ktos sie orientuje jak w schronisku jest to zrobione? tzn jaka wielkosc oczka i jak bardzo sztywna jest ta siatka?;)
bo w obi widzialam probke siatki o grubosci 3,1 mm i byla bardzo sztywna ale 2,5 pamietam, chyba nie ogladalam.

czy oczko 6 cm na 6 cm bedzie ok?

wczesniej patrzylam za oczkiem wylacznie 5 na 5 ale naprawde ta oferta na allegro jest interesujaca i bezproblemowa dostawa, wiec bardzo zacheca;)
Ostatnio edytowano Czw kwi 17, 2008 14:47 przez mika_xx, łącznie edytowano 1 raz

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw kwi 17, 2008 14:26

mika_xx pisze:Ja tak trochę z innej beczki. Bo wlasnie chce zamowic siatke ogrodzeniowa na te woliere. I jest fajna na allegro z dostawa kurierem pod dom, z tym ze oczko ma 6 cm na 6 cm a grobosc drutu 2,5 mm po powleczeniu PCV.

czy ktos sie orientuje jak w schronisku jest to zrobione? tzn jaka wielkosc oczka i jak bardzo sztywna jest ta siatka?;)
bo w obi widzialam probke siatki o grubosci 3,1 mm i byla bardzo sztywna ale 2,5 pamietam, chyba nie ogladalam.

czy oczko 6 cm na 6 cm bedzie ok?

w takich rzeczach,super ekspertem i doradcą jest nasza Mała :D :D :D :D :D

Mała teraz pracuje, ale na pewno odpisze ci...
'

A jak tam nasza Czekoladka?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw kwi 17, 2008 14:50

Mała jeśli cos wiesz w tym temacie siatki to daj znac;)

Czekoladka ma sie dobrze mysle. Wczoraj zrobila mala kupke do kuwetki, rzadka ale nie ma biegunki. Piła dzis rano wode, niestety nic nie zjadla, choc troche probowala kurczaka ale zachowywala sie tak jakby nie byla glodna.
Wziela do pyszczka , upadlo jej i olala ;)

sprobuje jej cos podsunac jak wroce do domu. :)

zjadla pol tabletki antybiotyku no i taki straszny z niej chudzielec biedulka

mika_xx

Post » Czw kwi 17, 2008 16:24

Odswiezylam Majce Chomikowej allegro z nowymi zdjeciami :)
Ona jest takim Oskarkiem w spódnicy :D

i nowe wiesci z domku Rusa vel Stierlietza
...doskonale sie zadomowil, spal w nocy w szafie, reaguje na "chodz" i wtedy idzie za Duzym oraz na "psik" i wtedy siada :D Byl nauczony jesc ze stolu, ale Rysiek go goni ;)
Ostatnio edytowano Czw kwi 17, 2008 17:35 przez karee, łącznie edytowano 1 raz

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Czw kwi 17, 2008 17:32

Mała zaczela jesc:) ona jest straszny przytulas, tylko by siedziala na rekach.
A zjadla dzis juz troszke tego i tamtego;) gotowanego kurczaka i serduszek indyczych, troche kitekatu z puszki i troche kielbaski;)

Obrazek
Obrazek

mika_xx

Post » Czw kwi 17, 2008 17:40

mika_xx pisze:Mała zaczela jesc:) ona jest straszny przytulas, tylko by siedziala na rekach.
A zjadla dzis juz troszke tego i tamtego;) gotowanego kurczaka i serduszek indyczych, troche kitekatu z puszki i troche kielbaski;)

Obrazek
Obrazek

super, bardzo, bardzo sie ciesze :D
Ja trzeba głaskac, głaskac i jeszcze raz głaskac, wtedy bedzie jesc, jeœć i jedszcze raz jeœć :lol: -tak mi sie wydaje.
A co do siatki dzis nie pomogę-najlepiej bedzie jak sprawdzę jak jest na kociarni-bo ona sie na bank sprawdzaa nie wiem-ups :P
Bo co innego balkon, a co innego woliera :wink:

Dla Majki chomikowej byc moze mam fajny dom :wink:
I duzyyy buziak wirtualny w biała rusinkowa mordkę :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 17, 2008 18:39

mika_xx,
cieszę się, że kolejna Ko-córka ma Ludzia do kochania:) Życzę przyjemnych chwil w doznawaniu wspólnoty kocio-człowieczej:)))

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Czw kwi 17, 2008 23:20

turecka kociarnia na świeżym powietrzu:
Obrazek

a tego maluszka poznalam jak mial ok.1,5 miesiaca. mieszkal sobie pod starym samochodem i glosno plakusiał ale dotknąc sie nie dal. obserwowalam go przez 3 miesiace. mial sie w miare dobrze jak na bezdomnego malentasa. potem dowiedzialam sie ze jak dorosl to opuscil legowisko pod samochodem i powedrowal gdzie indziej. u nas pewnie by mial szybko domek, te kolorki... ;)

Obrazek

a to inne piekniuchy błąkające sie po ulicach:
Obrazek

Obrazek

to byla taka ciekawostka na dobranoc :roll:
chcialam sie podzielic moimi skromnymi obserwacjami kotow... :oops:

i pretekst zeby hopsnąć watek :twisted:
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Pt kwi 18, 2008 7:18

Zapraszamy na kolejną imprezę, organizowaną przez Schronisko Katowice
i Fundację S.O.S. W Silesji City Center , przy Zoo Natura.

w bluzeczkach NIEKOCHANE będziemy jak zwykle pokazywać naszych podopiecznych , opowiadać o nich i reklamować naszą stronkę, która jest coraz bardziej znana:)-z czego bardzo się cieszymy, liczymy,że dzięki tej akcji, jakiś kot trafi do swojego wymarzonego domu

KOCHANI ZAPRASZAMY

PLAN:

19-20 KWIETNIA

w sobote: 14:00 - 15:00 "Cudze chwalicie - swego nie znacie" - prezentacja rasy Chart Polski . Odtwarzana rdzenna rasa staropolska. Opiekun w stroju z epoki!

w sobotę 16:00 - 17:00 Międzynarodowa Szkoła Dogoterapii" - pokaz przy udziale publicznosci!

NIEDZIELA
o d 14:00 Jacek Gałuszka - pokaz wychowania psa metodą klikierową (WESOŁA ŁAPKA")

w niedziele 15 :00 do 17:00 - Fundacja DOG IQ
Ostatnio edytowano Pt kwi 18, 2008 7:48 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt kwi 18, 2008 7:47

dubel
Ostatnio edytowano Pt kwi 18, 2008 7:49 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt kwi 18, 2008 7:47

Miki, musisz zaktualizowaćc nasza stronkę:

Koty na kociarni:
dodaj:

-Tetryk K 60/08 Zgredzia K61/08
to dwa bardzo wiekowe koty, juz po ciachu. Sa po zmarłej starszej pani
Tetryk i Zgredzia :mrgreen: -od 5.04 na kociarni
Zgredzia ładnie je, Tetryka trzeba ponamawiac.

-Tetryczek ( K 60/08 )
Obrazek Obrazek

-Zgredzia (K 61/08 )bardziej przestraszona-ona chyba nie ma juz ani jednego zęba.
Obrazek

Elegancik(20/ 08 )[/size]--- z konca stycznia w schronie, zaszczepiony, jeszcze nie ciachniety-od21 02 na kociarni
Obrazek

Bułeczek 71/ 08 przyszedł do schroniska 28.04
to ten , gdzie jest zdjęcie w klatce i napis Burasek, ma piękne fotki , post niżej
Obrazek

Baśki
(K 63/08 64/08 )
kastrowane 20.03
Baśka ,,bengalska,, czyli Szerokopręga-

Obrazek Obrazek Obrazek

Baśka Wąskopręga
Obrazek

Majeczka jest na tymczasie u Tangerine, cudna młodziutka koteczka IDEALNA dla dzieci
Obrazek Obrazek

wymarz : dwóch braci-sa już w domkach-Rus, Lech
jeden Czesiu w szpitaliku

Zosia jest juz w domku
Pumeczka w domku
i chyba Bajeczka też jest juz zaklepana, lub ma domek

I biały kocurek nazywa się Józiu , a Czarna koteczka :Frania

w domkach tymczasowych, brakuje koteczki, która jest u Ko_dy, Maja:

Ostatnio edytowano Pt kwi 18, 2008 8:48 przez iwona_35, łącznie edytowano 6 razy
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt kwi 18, 2008 7:51

Piękne zdjęcia zrobiła Karinka, można je wykorzystać

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]