Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2022 19:29 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

No bo to tak wyglada. Najczesciej wyjezdzam w sobote, a w piatek ok 21.30 wracam z pracy. Potem w olsztynie dosc intensywnie u brata, na dzialce, ostatnio od urlopu ciagle lecze koty, ciagle. Wlasciwie od maja,od operacji Milenki. No ale dobra. Wracamy najczesciej w nocy, ok 1, albo wyjezdzamy w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3.30. W Warszawie jestem ok 6.15, bo juz bywaja korki. Jak mam na 1 zmiane yo sie przebieram, daje kotom jesc i przed 7 ide do pracy,wracam po 17 i nieprzytomna padam i zasypiam. Jak mam na 12 to spie przed praca z godzine,moze dluzej, ale wracam o 21.30. I tak wyglada moj tydzien. Pracuje 8 godzin, czasem dluzej,a dojazd mi zajmuje dwie i pol czyli prawie 11 godzin mnie nie ma w domu. Jak dolicze do tego jakies zakupy to jeszcze wiecej
Ile czasu mam dla swoich kotow? A przeciez jeszcze jakies sprzatanie itp na co dzien.
Mam poczucie, ze je porzucam. A one sa stare juz, domagaka sie mojej obecnosci..to nie sa latwe wybory.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sie 23, 2022 21:37 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

Dokarmianie kotów w innym mieście to horror. Niektórym 2 ulice przejść jest za daleko...
Poza tym wszystko zależy od własnych sił. Ja już tak z trudem chodzę, ledwie obsługuję koty w domu i jednego przydomowego...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sie 24, 2022 22:20 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

Z info od maczkowej to Witus sie czuje lepiej i ciagle chce sie przytulac.. <3
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sie 25, 2022 6:03 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

No to maczkowa przepadła:)

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw sie 25, 2022 6:24 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

aania pisze:No to maczkowa przepadła:)

Mam nadzieję że jeszcze nie, maluch na razie sie przytula do kotow i psicy :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw sie 25, 2022 8:48 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sie 25, 2022 13:41 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. lato.

Marzenia11 pisze:
aania pisze:No to maczkowa przepadła:)

Mam nadzieję że jeszcze nie, maluch na razie sie przytula do kotow i psicy :1luvu:

wszystko przed nią :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 26, 2022 9:18 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Przypomnę bazarek dla Witusia, który maczkowa poprosiła, aby przeznaczyć na sterylkę jego mamy, czyli Soni. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=214716&start=15
Zapraszam!
:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt sie 26, 2022 10:47 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Parę słów o maluchu- generalnie ma się dobrze, je, bawi się, mało śpi ;) Cały czas jest na antybiotyku, dostaje leki antywirusowe i wzmacniacze, dzisiaj idziemy do weta, bo moim zd. trzeba włączyć krople do oczu, których wet w podróży nie zapisał :)
Nadal furkocze mu w nosku, zakraplamy, żeby wypsikał, ale nie zawsze się udaje.

To bedzie kociak bardzo kontaktowy, żywiołowy, zdecydowanie do domu z innymi zwierzakami, bardzo do nich ciągnie. I do kotów i do psicy, niestety, na razie raczej bez wzajemności, koty chyba przerażone jego rozmiarami ;) bo jak dobijały większe koty, dorosłe, to tyle sykania nie było.
A maluch oczywiscie tuli się także do mnie- w bardzo krótkich przerwach biegania, jedzenia, zaglądania we wszystkie kąty i załatwiania wszystkich innych ważnych kocich spraw :) Upodobał sobie miejsce na szyi, gdzie się wtula i zaczyna ssać płatek ucha, serce ściska :( i bolesne to trochę, bo jednocześnie ugniata łapkami z masą szpileczek twarz i szyję, plus w ssaniu pomaga sobie ząbkami :)
@mirka- kociak jest cudny, ale ...mi takie przepadanie, że nie oddam, to przeszło chyba przy 9 (?) kocie. Po prostu nie mam mocy przerobowych ;)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sie 26, 2022 16:04 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Może on mały i zbyt nachalny do innych futer jest? I stąd mu stawiają granice..
Domku, domku, gdzie jesteś? Jutro z rana mu odnowię ogłoszenie na olx - w weekendy więcej ludzi zagląda.

Marzenia11

Post » Pt sie 26, 2022 16:15 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

maczkowa pisze:Parę słów o maluchu- generalnie ma się dobrze, je, bawi się, mało śpi ;) Cały czas jest na antybiotyku, dostaje leki antywirusowe i wzmacniacze, dzisiaj idziemy do weta, bo moim zd. trzeba włączyć krople do oczu, których wet w podróży nie zapisał :)
Nadal furkocze mu w nosku, zakraplamy, żeby wypsikał, ale nie zawsze się udaje.

To bedzie kociak bardzo kontaktowy, żywiołowy, zdecydowanie do domu z innymi zwierzakami, bardzo do nich ciągnie. I do kotów i do psicy, niestety, na razie raczej bez wzajemności, koty chyba przerażone jego rozmiarami ;) bo jak dobijały większe koty, dorosłe, to tyle sykania nie było.
A maluch oczywiscie tuli się także do mnie- w bardzo krótkich przerwach biegania, jedzenia, zaglądania we wszystkie kąty i załatwiania wszystkich innych ważnych kocich spraw :) Upodobał sobie miejsce na szyi, gdzie się wtula i zaczyna ssać płatek ucha, serce ściska :( i bolesne to trochę, bo jednocześnie ugniata łapkami z masą szpileczek twarz i szyję, plus w ssaniu pomaga sobie ząbkami :)
@mirka- kociak jest cudny, ale ...mi takie przepadanie, że nie oddam, to przeszło chyba przy 9 (?) kocie. Po prostu nie mam mocy przerobowych ;)

Dziekuje,że sie maluchem zaopiekowałaś, super kicorek ma szanse na życie jako kot domowy, a nie bezdomny :201494
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pt sie 26, 2022 17:01 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Mały nie jest nachalny, zachpwuje kocie savoir vivre ;) tzn podchodzi, chce się otrzec, przytulić, ale jak któryś syknie, to się wycofuje. Po prostu moje koty dawno nie miały do czynienia z maluszkami, ostatnie były 3 lata temu ( w tym są te, które tymi maluszkami były same ;) ) i widzę, że przez to reagują inaczej niż na dorosłe. Dorosłe też nie tulą się tak - on zwyczajnie potrzebuje czułości od swojego gatunku, podejrzewam, ze w tym stadzie na działce to miał :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sie 26, 2022 17:02 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

maczkowa pisze:Mały nie jest nachalny, zachpwuje kocie savoir vivre ;) tzn podchodzi, chce się otrzec, przytulić, ale jak któryś syknie, to się wycofuje. Po prostu moje koty dawno nie miały do czynienia z maluszkami, ostatnie były 3 lata temu ( w tym są te, które tymi maluszkami były same ;) ) i widzę, że przez to reagują inaczej niż na dorosłe. Dorosłe też nie tulą się tak - on zwyczajnie potrzebuje czułości od swojego gatunku, podejrzewam, ze w tym stadzie na działce to miał :)

Zdecydowanie miał, spał ze swoim rodzeństwem. Pewnie stąd to wszystko.

Marzenia11

Post » Pt sie 26, 2022 17:07 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

Tu dwa tygodnie temu, byl tydzien po podaniu convenii
Obrazek
I z mama
Obrazek

Marzenia11

Post » Sob sie 27, 2022 6:41 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**)..PILNIE domek dla Witusia!

ObrazekObrazekObrazekObrazek
zdjęcia od maczkowej :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]