(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2016 18:01 Re: (2)WAW.. Tato (*)..mały rudy Roztropek ...

Dziękuję klaudiafj :1luvu:

Odkryłam, ze Mika ma teraz faze na gotowana piers z kurczaka. :roll: Więc mokra karma idzie w odstawkę a ja kupuję po kawałeczku i gotuję. Inne zazdroszczą więc ją potem ganiają. :roll:
Z Miką jest tak, ze ani ja jej nie wezmę na kolana, ani nic nie podam do pyska tak po ptostu. Ona jest dzikunek trochę, nieobsługiwalna. i to jest problem w leczeniu.

Ale nic to.
Trochę na wesoło, bo uśmiałam się wczoraj bardzo.
Z DeeDee.
Nie było nie w domu sporo a po powrocie koty były tak stęsknione , jakby mnie co najmniej dwa dni nie było. DeeDee kręciła się upominając o głaskanie, w końcu połozyła sie na boku i majtała na boki ogonem, co jest oznaką oczekiwania. Głaskałam, głaskałam, w końcu wstałam, zeby herbate zaparzyć. Wracam, patrzę kątem oka, a ona podparta na przednich łapach patrzy, czy idę i jak tylko mnie zobaczyła zrobiła "chlap" na podłogę, jakby się w ogóle z niej nie ruszała i znów majta ogonem. :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 20, 2016 9:07 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Wielkimi krokami zbliżają się10 urodziny Mileny. I wszystko wskazuje , że koty będą świętować we własnym towarzystwie. :roll:
Nuteczka miała wczoraj dziwny atak. Podczas/poi wymiotah zaczęła skakać, rzucać się i kiwając się na boki uciekła za wersalkę. Gdy ją odsunęłam po kilku minutach już na normalnych, ale ugiętych łapah przeniosła się pod krzesło. Przez kilka minut nie było z nią kontaktu, nie reagowała, patrzyła w jeden punkt a pyszczek był w ślinie. Dopiero potem zaczęla reagować na moje wołanie, swoje imię , mój dotyk.
Nie wiem co to mogło być.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto wrz 20, 2016 9:29 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

padaczkowy?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 20, 2016 10:15 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Też niestety miałam takie skojarzenie. mam nadzieję, ze to jednak inna przyczyna.

Marzenia11

Post » Śro wrz 21, 2016 0:06 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Marzena napisz dokładnie po jakich wymiotach , po czym mogłay byc. czy takie z jedzenia ( sprzed chwili lub godziny) i jak to wyglądalo. To może byc coś poważnego ale może byc też dość nietypowa reakcja na wlasnie wymioty ( treść) . Opisz , proszę. Ile czasu to trwalo , jak wcześniej się zachowywala

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro wrz 21, 2016 7:54 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

No to wszystkiego najlepszego dla Milenki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw wrz 22, 2016 6:04 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

STO LAT mój bury Skarbeczku! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pędzę na auto bus.

Marzenia11

Post » Czw wrz 22, 2016 6:30 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Zdrowia, Kochana Kiciu :201461
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 25, 2016 13:35 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Milenka dziękuje za życzenia. :1luvu:

Dziewczyny poświętowały same dłużej niż planowałam.
u Mamy było sporo spraw i pracy do wykonania. Nigdy w życiu nie pracowałam fizycznie tyle ile od odejścia Taty. :roll: Mój kręgosłup i wszelkie kości dają mi to odczuć.

asia2 - na razie hipoteżą jest bardzo silne zakłaczenie. Jedyne co mnie zastanawia i łązę to zt tym atakiem to większa przylepnoś i pieszczohowatość Nutki. Namolnie i cały czas domaga się kontaktu, śpi ze mną każdej nocy i hce być głaskana i tulona. Niby zmiana fajna, ale w obliczu trochę może zastanawiać. Zobaczymy. I tak teraz nic nie zrobię.
Notuś za to zrobiła się straszną gadułą. W ten sposób się upomina o swoje, ale tez jak miauczy czy gada to tak cicho, ze nie zawsze usłysze. A pna nie przybiegnie do mnie, tak jakk inne. :roll:
Milena też pieszczoch, ciągle się nupomina o głaski, DeeDee podobnie. Każda w innym i każda w nienormalnym dla normalnego człowieka miejscu. Milena w bude na pralce (ja siedze wtedy na wc) a DeeDee pod wejściowymi drzwiami, o ktore opiera łepek.
Mika je mało tzn tyle, ile jest głaskana. To tez nienormalne. Po mooim powroie, gdy usiadłam na 15 minut do laptopa ona ocierała sie o moje plecy robią trzy rundki i szła do miski trochę zjeść, po czy znów sie ocierała i jadła. I tak dłuższy czas. Jak mnie nie mam to nie głaszcczę i kotek maleńko je.

Już grzeją. Ciepłoo i jesiennie.

Marzenia11

Post » Śro wrz 28, 2016 9:10 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Milena kuleje na przednią łapę.
DeeDee przestała jeść.
Nie wiem co się dzieje.

Marzenia11

Post » Śro wrz 28, 2016 19:39 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Ja już nigdy o "kuleniu" nie będę myśleć normalnie :( Jak jej nie przejdzie wciągu paru dni to trzeba będzie ją pokazać wetowi... u nas od kulenia się zaczęło :( Kitusia zaczęła kuleć na przednią łapkę :(
Ale nie martw się na zapas. Może skoczyła gdzieś krzywo :ok: :ok: :ok: :ok:

Kochana Milenko o pięknym imieniu! Wszystko co najlepsze i najważniejsze dla koteczka - zdrówka, papu i kochanych rąk do pieszczenia, żeby wszystkiego było jak najwięcej! :201461 :201461 :201461

DeeDee nie smakuje Ci jedzonko? A może wolisz co innego? Powiedz Dużej, bo się biedna o Ciebie i o Milenkę martwi :201461

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw wrz 29, 2016 8:58 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Wczoraj rozmawiałam z wet. U Nutki jest wysokie prawdopodobieństwo , że atak był padaczkowy. :|
Podobno nie robi się żadnych badań, trzeba obserwować, a skoro ataki są rzadkie to nie daje się leków.
Obserwuję i np. była taka sytuacja, że gdy koty siedziały i patrzyły jak nakładałam jedzenie do misek w pewnym momencie Nutka się zerwała na łapy, podskoczyła i obróciła do tyłu, jakby oś tam było czego się wystraszyła.
klaudiafj - no własnie po Twojej Kitusi jestem też przestraszona. Umówiłam się z wet., ze pokazę Milenę w piatek, ale wieczorem się okazało, ze w piątek muszę wyjechać :roll:
DeeDee ciągle nie je.

Marzenia11

Post » Czw wrz 29, 2016 10:14 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mnie też to wyglądało z opisu jak atak padaczkowy, a ostatnio gdzie się nie obrócę to słyszę: padaczka. Już kot, pies i człowiek. Epidemia jakaś :/ A to było pierwszy raz u Nutki? Może się już nie pojawi ten atak. Trzymam za to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Co do Milenki, niech ją wetka zobaczy i może da leki, ale jeżeli zobaczysz, że kulawizna się pogłębia i nie przechodzi to od razu idźcie na zdjęcie. Ale na pewno to nie jest to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A DeeDee nic nie je? Czy jednak trochę je? Bo jak nic to trzeba by też było do weta i to jak najszybciej. Ale mam nadzieję, że jednak tylko mniej je, bo taki akurat ma humor :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Czw wrz 29, 2016 10:16 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Jeśli je to bardzo mało , bo jest wyraźnie lżejsza. Mam nadzieje, zę choć troszkę chrupek, choc ostatnio chrupek prawie nie daję, bo nie mam :roll:

Marzenia11

Post » Czw wrz 29, 2016 10:18 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Ojej, a nie masz możliwości iść z nią do weta? To zawsze jest niepokojący sygnal, żeby nie powiedzieć, ze alarmowy, szczególnie jak schudła już.

klaudiafj

[poprzednia][następna]