Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 02, 2014 19:32 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

isabell36 pisze:
Chiara pisze:Jutro sterylkę będzie miała kotka :kotek: , która sama przyszła do lecznicy. Pojawiła się grzeczna i miła nikt nie wie skąd i lekarze się nią zajęli. Co za przedsiębiorcza istota. :lol: Patrycja z Rejterówki załatwia dla niej tymczas. :ok:

bardzo mądra kotka :201494 :201494 :201494
może zgłosimy ją na wybory samorządowe - pomogłaby wielu zwierzętom :mrgreen:

:201421

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw paź 02, 2014 19:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

właśnie piszę z Ania Przybylską z Gniezna - wszystko się u nich pogmatwało :evil: :evil: :evil: cytuję z PW:

"Pani Izo nie chciałam wcześniej niepokoić, ale wkońcu muszę to napisać. Sprawa wygląda tak, że TOZ dał tabletki dla tych kotów z kk (efekty na dzisiejszych zdjęciach) i 6 kartoników z krowim mlekiem. Jeśli chodzi o sterylizacje to powiedział że nie ma na to kasy i że w nowym roku... wszystko wydawałoby się układać a tu takie coś i jeszcze doszła kwestia miejsca gdzie moglibyśmy te koty przetrzymać w klatce dlatego też dzisiaj wstawie apel o poszukiwaniach pomieszczenia gdzie możnaby te klatki wstawić i przetrzymywać w nich koty. Miały być u mnie ale po tej akcji z Tygryskiem rodzice się nie zgadzają a rodzina i znajomi albo nie mają gdzie albo te szopki, kantorki czy jak to nazwać są brzydko mówiąc zawalone od góry do dołu i nie ma gdzie wstawić klatki

na początku TOZ mówił że pomoże w sterylizacji a się wywinął mówiąc że nie ma kasy

nie wiem czy teraz Powrzechna Sterylizacja wogóle nam pomoże. To jest wszystko takie zagmatwane, wszystko szło w dobrym kierunku, ale zawsze musi pójść coś nie tak

TOZ nie akceptuje sterylizacji aborcyjnych, bo to morderstwo. A weci nie chcą ich wykonywać. Zrobią max do 3 tyg ciąży. Tak to wygląda w Gnieźnie.

Jeśli tu nie załatwie sterylizacji aborcyjnych to pozostaje mi tylko pociąg do Poznania na zabieg, bo tutaj to nic nie jestem w stanie zrobić, bo jak mam przekonać weta żeby wykonał aborcyjną?

Może Ania z Poznania załatwi taniej sterylki, ona tam ciacha jakąś co chwilę to się z nią najwyżej dogadam, może pomoże w tych aborcyjnych.

a macie jakieś ciężarne kotki ?

tak, z 3 chyba. Jedna w początkowej ale facet się nie zgadza na sterylizacje, dwie kotki w zaawansowanych karmiące małe niestety nie wiem gdzie te maluchy pochowały, a jak złapie matki to młode zginą.
Jak mam przekonać faceta do sterylizacji? On gada że jak wysterylizujemy to potem nie będzie miał kotów i nie będzie kto łapał myszy (!!!)

to ten facet co go TOZ policją kazał straszyć ? jeśli tak wezwijcie TOz na pomoc - musi się udać.

tak dokładnie ten. Najpierw TOZ z nim gadał, że kotki będą sterylizowane u tego faceta na podwórku, a teraz ostatnio TOZ powiedział, że jednak jak facet się nie zgadza to oni nie mogą nic zrobić. Czy to jest normalne? To jest chore... Mieli nam pomóc, dawali nam nadzieje, że będziemy mieli te pozwolenia, sterylizacje, będą nam pomagać i... się z tego wywinęli, już nie dzwonią ani nic. Cisza...

TOZ powiedział, że nic nie może zrobić, bo facet się nie zgadza."

na czerwono - to co ja pisałam - oczywiście nie wszystko :wink:
do tego wytłuszczonego to taki komentarz mi się ciśnie na usta że chyba by mnie moderatorzy zablokowali :evil: :evil: :evil: :evil:

cały czas też piszę Ani żeby nie odpuszczała Tozowi i nie czekała na telefon od nich tylko sama dzwoniła - tak to niestety działa :cry: :cry: :cry: to my musimy się przypominać takim organizacjom.
Skoro są tacy etyczni to niech dadzą tabletki dla pozostałych kotek żeby te dotrzymały nieskalane do wiosny :evil: :evil: :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw paź 02, 2014 20:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał. :evil: Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć. :roll:

Mam nadzieję, że chociaż TOZ nas nie czyta na miau. :lol:

Chiara

Post » Czw paź 02, 2014 20:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:No to koniec bajki o dobrym TOZ-ie, który się opamiętał. :evil: Idę napisać, żeby łapały i sterylizowały na nasz koszt jak facet nie widzi, a TOZ nie musi o tym wiedzieć i można w międzyczasie mu truć. :roll:

Mam nadzieję, że chociaż TOZ nas nie czyta na miau. :lol:

już Ani zaproponowałam kradzież kotki :mrgreen:
pisała, że byłaby to druga kradzież kota w jej życiu

one mają większy problem - nie mają gdzie trzymać kotek po sterylce :evil:
dodatkowo te dwie kotki, które są w ciąży karmią 4 tyg. kociaki i dziewczyny nie wiedzą gdzie te kociaki są - kotki można bedzie łapać dopiero pod koniec października i będą juz prawie na rozsypaniu :cry: a i tak nie wiadomo czy kociaki dadzą radę bez matek :(
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Czw paź 02, 2014 20:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

To jakaś wersja klauzuli sumienia dla wetów i TOZu? O.O
Taki TOZ ma nad sobą jakiś TOZ naczelny, który mógłby ich odgórnie szturchnąć? To jest zwykła spychologia i niechciejstwo. Oni tam nie wiedzą, że tabletki są do d...py w przypadku kotów wychodzących? Kto im będzie podawał regularnie - facet, który chce mieć stado kotów do łapania myszy? "Kury" same się na usta cisną;/
Tylko niepotrzebnie narobili dziewczynie nadziei, gdyby z miejsca powiedzieli, że mają koty w nosie, to by czasu nie zmarnowała przynajmniej. Jeśli PS jej pomoże, opłacę sterylkę tej ciężarówki, co jeszcze nie urodziła. Bo z pozostałymi dwiema, to faktycznie kicha...

ED/ No tak, doczytałam;] Chiara jak zwykle na posterunku;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw paź 02, 2014 20:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Hikiko pisze:Taki TOZ ma nad sobą jakiś TOZ naczelny, który mógłby ich odgórnie szturchnąć?

Szkoda Twojego czasu i energii. Nikt z żadnego tozu nie zrobi nic, jestem tego pewna, niestety.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 02, 2014 20:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Hikiko pisze:To jakaś wersja klauzuli sumienia dla wetów i TOZu? O.O
Taki TOZ ma nad sobą jakiś TOZ naczelny, który mógłby ich odgórnie szturchnąć? To jest zwykła spychologia i niechciejstwo. Oni tam nie wiedzą, że tabletki są do d...py w przypadku kotów wychodzących? Kto im będzie podawał regularnie - facet, który chce mieć stado kotów do łapania myszy? "Kury" same się na usta cisną;/
Tylko niepotrzebnie narobili dziewczynie nadziei, gdyby z miejsca powiedzieli, że mają koty w nosie, to by czasu nie zmarnowała przynajmniej. Jeśli PS jej pomoże, opłacę sterylkę tej ciężarówki, co jeszcze nie urodziła. Bo z pozostałymi dwiema, to faktycznie kicha...

Już napisałam, że pomożemy, szukają lokum do przechowania po zabiegu. Weci w Gnieżnie nie wysterylizują ciężarnej. :placz: :evil: :placz: 8O Jak znajdą lokum trzeba jechać z nią do Poznania... :strach:

Zmarnowanego czasu już nam nikt nie zwróci. :cry:

Chiara

Post » Czw paź 02, 2014 20:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

czas nie był zmarnowany bo i tak tych kotek nie ciachnęłibyśmy a przynajmniej wiemy jak działa TOZ w Gnieźnie :evil: :evil: :evil:

ja na początku roku jak będą fundusze - zadzwonię jeszcze raz do Urzędu miasta i postaram się pogadać od serca z Panią urzędniczką i poprosić żeby dziewczyny mogły sterylizować niezależnie od TOZu - może się uda :ok:

isabell36

Post » Czw paź 02, 2014 20:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Ciekawe, czy ślepy miot by uśpili. Wszyscy weci w Gnieźnie podpisali klauzulę? Matko, co za ciemnogród.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw paź 02, 2014 21:01 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

isabell36 pisze:czas nie był zmarnowany bo i tak tych kotek nie ciachnęłibyśmy a przynajmniej wiemy jak działa TOZ w Gnieźnie :evil: :evil: :evil:

Nie czuję się jakoś tą wiedzą wzbogacona. :roll: I niestety nie dotyczy to tylko Gniezna. :roll:

isabell36 pisze:ja na początku roku jak będą fundusze - zadzwonię jeszcze raz do Urzędu miasta i postaram się pogadać od serca z Panią urzędniczką i poprosić żeby dziewczyny mogły sterylizować niezależnie od TOZu - może się uda :ok:

Dzięki i powodzenia. :ok:

Chiara

Post » Czw paź 02, 2014 21:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Hikiko pisze:Ciekawe, czy ślepy miot by uśpili. Wszyscy weci w Gnieźnie podpisali klauzulę? Matko, co za ciemnogród.

Krew mnie zalewa jak odmawiają sterylek aborcyjnych - we wrześniu natknęłam się na to trzy razy. :x

Chiara

Post » Czw paź 02, 2014 21:41 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

MalgWroclaw pisze:
Hikiko pisze:Taki TOZ ma nad sobą jakiś TOZ naczelny, który mógłby ich odgórnie szturchnąć?

Szkoda Twojego czasu i energii. Nikt z żadnego tozu nie zrobi nic, jestem tego pewna, niestety.

naczelny TOZ jest w Warszawie, ale szkoda czasu na pisaninę z TOZ-em, ja z białostockim TOZ-em też miałam niezłą przeprawę, ale chociaż wiem, że koty z Bielska Podlaskiego nie mają co liczyć na pomoc ze strony białostockiego TOZ-u
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt paź 03, 2014 0:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

A dziś ciachnięte zostały kotka :kotek: i kocurek :kotek: z ul. Górnej w Bielsku Podlaskim. Ta parka nie będzie już mieć kociaczków. :piwa:

Chiara

Post » Pt paź 03, 2014 9:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Przypominam o moim bazarku ogłoszeniowym viewtopic.php?f=20&t=150484&start=375, od 29.09.2014 do 31.10.2014 połowę dochodu z bazarku przeznaczę na Powszechną Sterylizację :) :201461
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt paź 03, 2014 10:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

A tutaj Ania lub ktoś inny pisał z prośbą o pomoc ? Może znajdą się jacyś wolontariusze, którzy mają miejsce do przetrzymywania kotów po zabiegach.
https://www.facebook.com/pages/Przyjaci ... 4965169686
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]