Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kamakolo pisze:Dziewczyny, chciałbyście niemożliwego, zatem trochę statystyki (którą już gdzieś, kiedyś wykorzystałam):
Ostatnie 5 lat po średnio ponad 500 kotów w roku to 2500 kotów (pisze o naszym schronisku i nie cofam się bardziej w kalendarzu) to gdybyście chciały sprawdzic takie domy, nawet dwa razy w roku to 5000 połączeń, tylko dotyczących lat poprzednich, a codziennie taka nasza Mała wykonuje lub dostaje kilkadziesiąt telefonów bieżących.
5000 połączeń to ok. 14 telefonów dziennietylko dotyczących starych wydań, a bieżące wydania?
Fizycznie nie da się tego przeprowadzic, ponadto ludzie zmieniaja nr telefonów, adresy, rozchodzą się itp itd....
Nie sposób zweryfikowac trafności adopcji.
Oczywiście, koty specjalnej troski, są pilotowane dłużej, ale po kolejnych np. 3 miesiącach, po kolejnych rotacjach w schronie, po nowych wydaniach i to sie urywa....
To tak jakbyście oczekiwały, iż dyrektorka szkoły wypuszczająca co roku w świat 500 absolwentów zadzwoni do nich dwa razy do roku....![]()
Rok w rok... Będzie prosiła o maile, informacje, zdjęcia.... A! i jeszcze będzie pamietac każdego ze swoich uczniówpo numerze w dzienniku
Umowy są podpisywane, w nich zawieramy min. dane osobowe, meldunkowe...
Natomiast na pocieszenie, wiekszośc tych specjalnej troski ląduje jednak w DT, gdzie pilotaż i wydawanie jest bardziej nadzorowane.
Natomiast KAŻDY kot wydawany ze schronu może trafic na psychola. I ŻADEN z nich nie będzie miał szans w takim starciu, z... "człowiekiem".
Nie ma rozwiązania idealnego. Chyba każdy wolontariusz ma gdzieś w "tyle głowy" jakies przypadki, które go męczą i męczyc będą do końca życia. Bo czegos nie sprawdził, bo nie dopilnował, bo zwyczajnie uśpiono jego czujnośc...
Schronisko to masówka.
Ale co tam...zapraszam do wyrobienia sobie własnej opinii na temat funkcjonowania schroniska.
Laidee pisze:alessandra nie trzebaMożna karmić wszystkie i do upadłego. viewtopic.php?f=1&t=166556&start=30#p10907880 Można tez korzystać z różnych przeglądarek.
alessandra pisze:wkurza mnie,że tylko na jednego można i co to da ,że ileś kotków ma pól porcji? nic zapewne, lepiej chyba doklikać na tego, który nazbierał najwięcej? no nie wiem, jak to działa
alessandra pisze:mam myk
Laidee pisze:alessandra nie trzebaMożna karmić wszystkie i do upadłego. viewtopic.php?f=1&t=166556&start=30#p10907880 Można tez korzystać z różnych przeglądarek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, label3 i 78 gości