Zimowa norka u Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 27, 2013 13:15 Re: Zimowa norka u Alienorka

Ostatnio wszystkie kolacje były puszne - i udko kurze w "rosole", i mielony indyk, i rybka w "rosole" - więc wczorajsze serca wołowe nie podeszły szczególnie towarzystwu. Rozbestwiły się footerka :roll: .
Maurycy na 90% od połowy stycznia będzie miał dom - A. kompletuje sprzęt na powitanie kociszcza :ok: . On się martwił, że maurycy będzie nieszczęśliwy, bo bez innych kotów, ale mu wytłumaczyłam, że ta ciapa to się innych kotów panicznie boi :roll: . Taki duży i taki strachliwy :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 27, 2013 16:51 Re: Zimowa norka u Alienorka

Całe szczęście z tym Maurycym - tzn z tych 90% :mrgreen:
Bo taki spanikowany kotek to strasznie biedny jest.

Jak Wam minęły święta? Jedzeniowo, zdrowotnie i przyjemnościowo?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 27, 2013 17:00 Re: Zimowa norka u Alienorka

Było fajnie, miło, smakowicie, bez problemów zdrowotnych - tyle że w czwartek byłyśmy z młodą obie gotowe iść spać o 17.30, bo poprzednie dwie noce były zarwane ze względu na wiatr. Jak duje na zewnątrz i koty są przestraszone, raczej kiepsko się śpi.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt gru 27, 2013 17:27 Re: Zimowa norka u Alienorka

U nas też wiało - jeszcze jak wracałam i wczoraj, a we Wro wcale 8O I dobrze, bo i tak byłam półprzytomna z niewyspania. Tyle, że w spaniu wiatr mi nie przeszkadza, choć stukały drzwi i gwizdało w kominie [w Opolu]. Kotom też chyba nie, najwyżej szukają ciepłego pieca do pospania.
Ale co mnie niepokoi to jakieś pojawiające się w przepowiedniach minusy nocne [drobne] - jeszcze niedajboże jakiś śnieg spadnie tej zimy!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 27, 2013 19:00 Re: Zimowa norka u Alienorka

morelowa pisze:U nas też wiało - jeszcze jak wracałam i wczoraj, a we Wro wcale 8O I dobrze, bo i tak byłam półprzytomna z niewyspania. Tyle, że w spaniu wiatr mi nie przeszkadza, choć stukały drzwi i gwizdało w kominie [w Opolu]. Kotom też chyba nie, najwyżej szukają ciepłego pieca do pospania.
Ale co mnie niepokoi to jakieś pojawiające się w przepowiedniach minusy nocne [drobne] - jeszcze niedajboże jakiś śnieg spadnie tej zimy!

Hmm, gdy się mieszka na parterze, z kratą, o którą co i rusz obijają się różne niesione wiatrem (?) rzeczy lub szeleszczą reklamówki wieszające się na jej zawijasach i koty i ludzie mają prawo byc niespokojni. Zwłaszcza ludzie kojarzący, że w kracie jest dziura przez którą chudy człowiek przejdzie.

Alienor

Post » Pt gru 27, 2013 22:08 Re: Zimowa norka u Alienorka

ja dogorywam gdy wieją wiatry
chociaz po namysle - słowo dogorywam jest za "słabe"
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob gru 28, 2013 9:11 Re: Zimowa norka u Alienorka

Nie znoszę wiatru. Wtedy mam zawsze migreny i...piecyk gazowy gaśnie. Same atrakcje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob gru 28, 2013 18:46 Re: Zimowa norka u Alienorka

U mnie nie wiało, a i tak jestem wiecznie niedospana. Tu u rodziców Mała Czarna przesypia większą część dnia, a w nocy, lub - w najlepszym wypadku - nad ranem zaczyna szaleństwa. Jak Czarnidło się budzi, to Ofelia też. I tak oto dziś o 5 rano skakały po mnie dwa koty :?
Alienorku, dobrze że ci zdrówko żadnych numerów nie robiło. Oby tak dalej! :ok:
No i za Wielkiego Ciapa i jego nowy domek :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob gru 28, 2013 23:03 Re: Zimowa norka u Alienorka

Jestem po Frankensteinie z Benedictem Cumberbatchem i Johnnym Lee Millerem. Świetnie zagrane ale strasznie smutne. Ale zapowiedź Coriolanusa z Tomem Hiddlestonem (Loki z Thora i Avengersów) sprawiła że pewnie znów pójdę i się spłaczę. Czemu oni jakichś komedii nie grają w National Theater Live? Same dołujące sztuki wybrali dla upamiętnienia 50tej rocznicy teatru :roll: . Koty przeżyły moją nieobecność spokojnie, zwłaszcza że była na miejscu Ala. Słodkie z nich stworzenia jak nie demolują i nie tną pazurem przechodzącego przy tunelu człowieka po palcach...

Alienor

Post » Sob gru 28, 2013 23:56 Re: Zimowa norka u Alienorka

czemu?
widocznie wyszli z założenia, że takie sa bardziej ambitne, a do tego jak się "sflikasz" to bedziesz dłużej pamietac :roll:
wiesz, szklanka do połowy pusta :roll:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie gru 29, 2013 13:02 Re: Zimowa norka u Alienorka

Szaro, sennie... Tylko czemu koty mogą sobie spać a ja muszę działać?

Alienor

Post » Pon gru 30, 2013 11:17 Re: Zimowa norka u Alienorka

Już tradycyjnie nieprzytomna i zaspana. W nocy śniły mi się jakieś wąskie korytarze, którymi szłam i nie umiałam wyjść. Dobrze że mnie koty budziły, bo mimo że nie było tam ciemno i nie miałam poczucia zagrożenia, to męczące strasznie było. I teraz, po drugim espresso powoli przytomnieję.
Koty rozrabiackie i radosne jak zawsze. Mela marudzi i ciągle chce więcej jedzenia, głasków i siedzenia z nią. Wszystkie ciasta które były na święta pieczone "wyszły", więc czuję, że dziś wieczorem będę znów piekła :mrgreen: .
Miłego dnia wszystkim życzę :ok:

Alienor

Post » Pon gru 30, 2013 12:25 Re: Zimowa norka u Alienorka

Ja po 3 kapuczinkach śpię dalej :? Tyle że zapiep..am w robocie na śpiąco. A roboty tyle że łapki odpadają.

Mogę wpaść na ciacho? :mrgreen: Bo jakoś się w święta ciastami nie dość najadłam...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 30, 2013 12:42 Re: Zimowa norka u Alienorka

Sosnowiec od Koszalina chyba daleko? Ale jak bardzo chcesz... Tylko daj znać kiedy i gdzie Cię odebrać. Przy czym ciasto dumnie brzmi - zrobię Fantę z jablkiem bo szybkie czekoladowe ciutkę mi się przejadło ostatnio.

Alienor

Post » Pon gru 30, 2013 14:57 Re: Zimowa norka u Alienorka

Alienor pisze:Fantę z jablkiem

Brzmi ciekawie - poproszę przepis :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]