» Śro paź 02, 2013 16:38
Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2
A nie lepiej brzmi dla Ciebie to:
pierwsza: suszone mięso kurczaka, groszek, słodkie ziemniaki, tłuszcz drobiowy, białka ziemniaczane, pieczona dziczyzna, wędzony łosoś, naturalne aromaty, sproszkowana ryba z oceanu, metionina, chlorek potasu, chlorek choliny, tauryna, suszony korzeń cykorii, pomidory, jagody, maliny, wyciąg z jukki Schidigera, Enterococcus Faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei i Lactobacillus plantarum, suszona trichoderma longierbrachiatum fermentation, wysokowartościowe witaminy (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E), minerały (białko żelaza, cynku, miedzi, manganu, siarczan żelaza, siarczan cynku, siarczan miedzi, siarczan manganu), jodek potasu, tlenek manganu, biotyna, pantotenat wapnia, sód, kwas foliowy.
druga: suszone mięso z kurczaka, suszony ziemniak, świeże mięso z kurczaka, olej drobiowy, sos z drobiu, papka buraczana, suszone całe jaja, suszone drożdże piwne, olej z łososia, wyciąg z żurawiny oraz jukki, wyciąg z cytryny, wyciąg z olejku rozmarynowego
trzecia: suszone mięso kurczaka, ziemniaki, świeże mięso kurczaka (bez kości), świeży sandacz (bez ości), mączka z białej ryby, groszek, tłuszcz drobiowy (naturalne źródło witaminy E), suszona na słońcu lucerna, wątróbka drobiowa, świeża biała ryba (bez ości), całe jajka, olej z łososia, słodki ziemniak, szpinak, buraki, pomidory, jabłka, rośliny morskie, jałowiec, żurawina, czarna porzeczka, dzięgiel litwor, korzeń cykorii, lukrecja, dzięgiel litwor, kozieradka pospolita, koniczyna, koper włoski, liście mięty, nagietek, kwiat rumianku, lawenda, cząber ogrodowy, ekstrakt z rozmarynu, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium
Karmy wymienione przez Ciebie są naładowane zbożami, których kot nie przyswaja odpowiednio. U niego albo to przez niego przelatuje (więc jest ciągle głodny), albo od nich wręcz tyje (przez węglowodany - kot nie człowiek, on potrzebuje dużej ilości białek i tłuszczów i jak najmniej węglowodanów).
U mnie wśród wymienionych pierwsza to Taste of the Wild wersja Rocky Mountain, druga Applaws Kitten i trzecia Acana Wild Prairie. Cena wydaje się dość duża, ale przy zakupie dużego worka Taste'a za 115zł (w zooplusie, dostawa powyżej 99 gratis) starczy Ci to na dobre kilka miesięcy. Jak ja liczyłam, to za suchą karmę TOTW płacę niecałe 20zł miesięcznie.