Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 29, 2014 20:02 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Małą zerknij do poczty, nie wiem jak to można uładzić jeszcze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon cze 30, 2014 7:19 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

no dobrze to ja się przyznam- wczoraj przywiozłam sobie nowe tymczasika - byliśmy na grillu u rodziny TŻ no i tam od ręki mali siostrzeńcy dali znać, że są kotki w krzakach. Ludzie na działkach je dokarmiają, ale byle czym, nie chcę nawet myśleć jak one przetrzymują zimę. O sterylizacji nikt nie słyszał. Razem z siostrzeńcami TŻ ( są bardzo po koci) złapaliśmy najmniej dzikiego maluszka, niestety tylko 1 - a były jeszcze 3. Widzieliśmy, że mały już sam je. Przyjechał z Tarnowa z jednym noclegiem w Krakowie i od wczoraj jest u mnie. Ładnie korzysta z kuwety, przestał się "bunkrować" po kątach, odkrył zabawki. Trochę słabiej je niż mój poprzedni, w niedzielę rano zjadał pięknie karmę dla juniora, w domu mi marudzi nad gotowanym kurczakiem i musem animondy. Wcisnęłam mu kilka strzykawek conva, wydaje mi się, że było trochę sluzu a krwią w qupie. Ale rano pięknie się bawił, oczka czyste mam nadzieję, że to chwilowe. Idziemy po południu na przegląd do weta

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pon cze 30, 2014 7:43 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Gratulki :lol:
A ja melduję,że to co obiecałam,do schroniska dowiozłam!
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon cze 30, 2014 11:39 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Yossariana widzę, że się rozkręcasz :ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon cze 30, 2014 19:29 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

ja porządkowo

Nadija
od 26 06 w schr
niesprawne łapki tylnie
od 26 06 u sylwka 138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oczko- 186/13
od 27 06 w schr
to ta koteczka z oczkiem do amputacji
od 30 06 na tymczasie u julita123- zabieg 30 06

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon cze 30, 2014 19:53 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

No więc się meldujemy z małą popierdółką :)
Jak na oszołomioną po narkozie, to jest wyjątkowo ruchliwa.... ale w sumie nie powinnam się dziwić, Marcel po odjajczeniu był przyćpany przez jakieś.....15 minut, choć liczyłam na przynajmniej 2 godziny spokoju :twisted:
2 razy zwiała mi już z kojca, więc muszę coś wymyślić, zanim spróbuję iść spać :twisted:
Ich Troje uznało, że fajny karton przywlekłam ze sklepu, tylko czemu nie pozwalam go zdemolować....
No i ona jest taka krucha, maleńka i leciutka....no wiem, moja skala porównawcza jest żadna, po domu biegają mutanty i już nie pamiętam, kiedy one były takie małe ( a były :mrgreen: )
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Wto lip 01, 2014 8:28 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Mutanty nigdy nie bywają małe. Bywają jedynie upierdliwe :mrgreen: . Wielkie kciuki na maleńką i czekamy na relacje. :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lip 01, 2014 8:53 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

a mój tymaczasik - Miecio zaliczył wczoraj wizytę u weta, jest zdrów , został odrobaczony, mamy obserwować jedynie czy drapie uszka, bo niby świerzbu nie ma, ale jakieś nieruchawe drobinki wet w uchu wypatrzył. Kot korzysta bezbłędnie z kuwety, odkrył kanapę i łóżko, pięknie się bawi. Ma ok 6-7 tygodni, waży 600 g, niestety trochę z niego niejadek. Dajemy kurczaka, animondę i feliksa, bo coś nie umiem utrafić mu w gusta. To kot z działek, więc jadł pewnie rzadko i byle co.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tu padliśmy u boku cioci Stokrotki
Obrazek

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Wto lip 01, 2014 10:01 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

No to mamy atak klonów :lol:
Małe na fejsie:
https://www.facebook.com/zuzanna.minor/ ... 4204858663
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto lip 01, 2014 10:07 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Na początek :
Mała przespała noc,od czasu do czasu waląc osobistą satelitą w boczne ścianki swojego lokalu i powodując niemiłosierny hałas ( znaczy w ciągu dnia pewnie nie zrobiłby na nikim większego wrażenia, ale w nocy jednak ma swą moc ) :mrgreen: Wieczorny masaż brzuszka zakończył się odkryciem w futerku sporej ilości pcheł :strach: Przekleństwa zostały użyte , jak wszystkie potfory poszły spać.
No i ma tak cudownie ubrany kołnierzyk, że nie może sama jeść ani nie da się jej karmić ze strzykawki :evil: ze zdjęciem też jest problem, bo bandaż jest zawiązany na węzeł gordyjski, a całość spięta zszywaczami. :!:
Teraz siedzi na termoforku i się drze, a Marcel jej asystuje.Podobnie, jak reszta uznał, że skoro karton oddałam nowemu lokatorowi, to nie mają mi nic więcej do powiedzenia. :smokin:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.

julita_a115

Post » Wto lip 01, 2014 10:24 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

julita_a115 pisze:Wieczorny masaż brzuszka zakończył się odkryciem w futerku sporej ilości pcheł :strach:

Chyba przejrzę nasze koty czy czegoś nie przynieśliśmy z wyprawy. ;)
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Wto lip 01, 2014 20:03 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Wypuściłam dziołchę na pokoje. Marcek lata za nią jak paranienormalny. Gówniara ucieka na mój widok, a jak jeść daję do klatki, to syczy maupa.
Ciocia Gwiazda nie może pojąć, za jaką karę ją to spotyka.A ciocia Bianka najczęściej ziewa.
Kupy nie było :!:
A no i waga : całe dumne 70 deko :ok:

julita_a115

Post » Wto lip 01, 2014 20:21 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Paranienormalny? 8O Koleżanki do zabaw szuka! :D
Ona może jadła niewiele od paru dni, to nie ma czym uskutecznić produkcji.
Zdjęciorki jakieś? :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Wto lip 01, 2014 20:38 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Owszem, paranienormalny :twisted:
Jego ulubiona zabawa : wbicie się zębami w doopsko Bianki i wbicie biegu wstecznego. Kotka 3,5 kilograma próbując zwiewać ciągnie z mozołem niemal 7-kilowy zad Marcelego.
Oby gówniara miała takie same pomysły :ryk:
I wykorzystała je oczywiście na nim samym :twisted:

julita_a115

Post » Śro lip 02, 2014 9:07 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

A ja cos mam i podzielę się z Wami.

Gówniarstwo od Julity :D Niech ona się jakoś nazwie, co? Julia zrealizuj się kreatywnie :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kamakolo

[poprzednia][następna]