Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2013 20:09 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dziwna sprawa z tą graciarnią ale nie możemy wykluczyć zwierząt dzikich z wolnych torów. Jakiś kun, lisów itp.
Albo kradzież ??
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro gru 04, 2013 11:02 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

No właśnie dzisiaj zastałam w graciarni puste pudełko po Winstonie. Nie było przewrócone, a karmy w środku brak.
Czy któraś z Was zapomniała zabrać opróżnione pudełko, czy raczej zakładamy, że ktoś postronny sobie zabrał karmę...?
Oczywiście wszystkie miski puste.

Do graciarni przyszła za mną Krówka - tak sobie razem szłyśmy od początku peronu 4a, a później w graciarni siedziała blisko mnie i czekała aż skończę wykładać karmę. Co ciekawe nie zaczęła od mokrej karmy tylko od suchej...
Na łączce zostało trochę suchej karmy. Była tylko Języczka i jeszcze jeden Czarnulek.

Na Składowej z przodu dwa czarne koty (chyba koteczka i kocurek) oraz Pingwinek, miski puste...
Na łączce Krówka i Pingwinek, przytulały się do siebie. Została miska suchej karmy i resztki mokrej, ale zamarznięte, więc musiałam wyrzucić.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro gru 04, 2013 20:00 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Poznań. Panleukopenia.
hyca pisze:Kochani,
w Was nasza ostatnia nadzieja... wczoraj umarła na tę chorobę nasza 3 miesięczna koteczka. dziś objawy dostał jej brat z miotu...
Mały ma coraz słabsze wyniki krwi. Po krew ozdrowieńca jesteśmy pojechać gdziekolwiek, byleby pomóc małemu.

Proszę pomóżcie,

pozdrawiam,
Asia

viewtopic.php?f=1&t=158841
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw gru 05, 2013 19:08 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

w sobote nie bralam winstona w graciarni, nie zagladalam tez do niego ...

czy glosowalyscie juz na Koci Pazurek :)

http://swiatkotow.pl/konkurs-swiateczny/konkurs.html

z jednego kompa tylko jeden glos wiec trzeba rozpowszechniac wsrod znajomych :mrgreen:

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt gru 06, 2013 11:05 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Zagłosowane i prosimy nadal o głosy!

Dzisiaj na Składowej z przodu czarna koteczka - siedziała w budce.
Na łączce jak zawsze Krówka i Pingwinek.
Reszta kotów chyba gdzieś się ukryła.

Zostawiłam karmę z przodu i poszłam na łączkę. Wracając z niej zajrzałam jeszcze raz, czy czarna koteczka wcina karmę.
Ale zamiast Niej przy miskach było kilkanaście gołębi.
Zdążyły zjeść w ciągu 10 min po ok 1/3 suchej i mokrej karmy, a z wody zrobiły brudną ciecz.
Szkoda mi tych gołębi, bo też są głodne, ale bez sensu, żeby jadły kocią karmę, dlatego chyba trzeba przestać zostawiać karmę z przodu.
Ja w każdym razie będę już teraz karmić tylko na łączce.
Może gołębiom będę przynosić jakieś ziarno...

kasia_5000

Post » Pt gru 06, 2013 11:08 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Grafik 09-15.12.2013

PKP
pn. -
wt. -
śr. - kasia_5000 (stały dyżur)
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. -
czw. -
pt. - kasia_5000 (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny?

kasia_5000

Post » Pt gru 06, 2013 11:35 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

kasia_5000 pisze:Grafik 09-15.12.2013

PKP
pn. - Hollis
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Hollis
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny?

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pt gru 06, 2013 15:14 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Na PKP dziś 3 czarnuszki (wyszły spod ziemi). Sucha karma w jednym pojemniku, w drugim wyjedzona. Jedną z mniejszych budek wywiało na środek łączki. przestawiłam ją bardziej w stronę kąta. W graciarni 0 kotów, jeden pojemnik na suchą pusty, drugi prawie pełny. Zostawiłam wodę, możecie wykorzystać następnym razem.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt gru 06, 2013 20:36 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Hollis pisze:
kasia_5000 pisze:Grafik 09-15.12.2013

PKP
pn. - Hollis
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. - lunaklara

Składowa
pn. - Hollis
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. - lunaklara

Ktoś jeszcze chętny?

i jeszcze dwie sprawy
czy ktoras z dziewczyn mieszka na Strzeszynie ? bo jest tam do odebrania duzy wor scinkow polarowych do budek. Pan ma warsztat krawiecki w Gnieznie i tych scinkow ma mase, moze dowozic do siebie do domu na Strzeszynie w Poznaniu. Ten duzy, pierwszy wor jest do odebrania juz teraz. Mi Strzeszyn kompletnie nie po drodze..Ale mam miejsce do ich zmagazynowania w Poznaniu na Starolece.
Jezeli tutaj nie znajde chetnych to zwroce sie do innych poznanskich fundacji bo szkoda takiej okazji nie wykorzystac :)

sprawa druga to rozliczenie wplat z 1% podatku na koty dworcowe. Mialo sie znalezc na watku ale nie ma.. Poniewaz aktywnie namawiam od 2 lat znajomych na przekazanie tego 1% chcialabym wiedziedziec ile udalo sie zebrac i jak te srodki zostaly rozdysponowane

LunaKlara

Post » Pt gru 06, 2013 20:52 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

LunaKlara pisze:
i jeszcze dwie sprawy
czy ktoras z dziewczyn mieszka na Strzeszynie ? bo jest tam do odebrania duzy wor scinkow polarowych do budek. Pan ma warsztat krawiecki w Gnieznie i tych scinkow ma mase, moze dowozic do siebie do domu na Strzeszynie w Poznaniu. Ten duzy, pierwszy wor jest do odebrania juz teraz. Mi Strzeszyn kompletnie nie po drodze..Ale mam miejsce do ich zmagazynowania w Poznaniu na Starolece.
Jezeli tutaj nie znajde chetnych to zwroce sie do innych poznanskich fundacji bo szkoda takiej okazji nie wykorzystac :)

sprawa druga to rozliczenie wplat z 1% podatku na koty dworcowe. Mialo sie znalezc na watku ale nie ma.. Poniewaz aktywnie namawiam od 2 lat znajomych na przekazanie tego 1% chcialabym wiedziedziec ile udalo sie zebrac i jak te srodki zostaly rozdysponowane

Ja mogę odebrać polar ale dopiero przed świtami tj. 21-23 grudnia bo dopiero wtedy będę w Poznaniu.

A co do 1% to kupiona była za to karma na dworzec, Kasia gdzieś o tym pisała w wątku.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob gru 07, 2013 11:28 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

itaka pisze:
LunaKlara pisze:

A co do 1% to kupiona była za to karma na dworzec, Kasia gdzieś o tym pisała w wątku.

Konkretnie tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=142382&start=1335
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie gru 08, 2013 20:18 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

ten wpis Kasi czytalam, chodzilo mi o info ile na "koty dworcowe" udalo sie zebrac z 1% :) i jak to bedzie w 2013

LunaKlara

Post » Nie gru 08, 2013 20:20 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

ten wpis Kasi czytalam. Sama a wlasciewie kociaki z karmy ochoczo korzytaly :) chodzilo mi o info ile na "koty dworcowe" udalo sie zebrac z 1% :) i jak to bedzie w 2013

LunaKlara

Post » Śro gru 11, 2013 22:39 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Przekazałam prośbę o wpisanie rozliczenia do Ani Z.
Obiecała wrzucić, jak tylko upora się z kilkoma rzeczami.

A dzisiaj na PKP nie było Języczki, chyba się gdzieś schowała przed deszczem.
Przyszło tylko dwóch Czarnulków.
W graciarni tym razem wyjątkowo zastałam całą miskę suchej karmy 8O

Na Składowej kilka kotów, ale nie policzyłam ile dokładnie, ponieważ razem z Hollis skupiłyśmy się na szukaniu jednej z tych młodych koteczek - Krówki, bo nie ma kawałka tylnej łapy i bardzo kuleje.
Pan Parkingowy opowiadał, że inne koty przeganiają Ją od jedzenia.
Niestety rano Jej nie było.
Hollis próbowała łapać Ja jeszcze raz ok. południa, ale niestety nie weszła do łapki.
W piątek ponowimy próby...

kasia_5000

Post » Pt gru 13, 2013 13:30 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Hollis złapała wczoraj koteczkę. Brawa za wytrwałość!!! :kotek:
Mała już bezpieczna i ma nawet ds :)
Na razie jest obserwowana i dopiero po kilku dniach będzie decyzja, czy łapkę trzeba amputować.

A dzisiaj na Składowej tylko na łączce dwa Pingwinki i Krówka.
Zostało trochę suchej karmy.

kasia_5000

[poprzednia][następna]