Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 02, 2012 17:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

gosiakot pisze:Przywiozłam do kch spory koci domek i postawiłam pod oknem , było spore zainteresowanie wolnych przedstawicieli kociarstwa na kwarantannie.
Na widok maleństwa bez oczka ( Papierek ?) serce się kraje, czy można jeszcze coś dla niego zrobić
Na początku przyszłego tygodnia przywiozę większa partię jedzenia dla maluchów, jest promocja karmy RC growth za cenę jednego - dwie paczki suchego jedzenia.
Natomiast w sprawie mokrego dla maluchów proszę o wskazówki na forum jakie jedzenie jest sensowne.
Czy w związku z planowanym sprzątanie w kch potrzebna będzie myjka parowa ? mam domu taki przyrząd czyszczący gorącą parą bez detergentów, ale nie jest w formie mopu do podłogi tylko przypomina dzbanek zasilany prądem - chyba byłby fajny do zdezynfekowania boksów czy innych miejsce gdzie nie sprawdza się szmatka.
Proszę o odpowiedź, podobno taka dezynfekcja wrzącą parą jest skuteczna na różne drobnoustroje ...
Będę wdzięczna za informację w w/w sprawach .

Co do Papierka to jedyne co pozostało a czego jeszcze nie zrobiliśmy to wizyta we Wrocławiu, ale na ten temat rozmawiam już z rodziną, która jest na poważnie zainteresowana kociakiem. Od zeszłej niedzieli "przesłuchuję" potencjalny domek :lol: Jutro bądź we czwartek spotykam się z nimi w Kch :D Reszcie zainteresowanych podziękowałam, adopcją innego maluszka nie byli zainteresowani :roll: Co do parowego urządzenia myślę, że warto spróbować a co do jedzonka to nie mamy dużych wymagań, ważne, żeby kociakom nie brakowało :wink:
Dzięki Gosiu :kotek:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob cze 02, 2012 18:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Czy ktoś wybiera się na wieczorny dyżur? Okna są otwarte ? :(

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob cze 02, 2012 18:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Ja podejdę jak nie ma kto.

Cookie1706

Post » Sob cze 02, 2012 19:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Nakarmiliśmy , daliśmy leki, przymknęliśmy okna.

The Szops

Post » Sob cze 02, 2012 20:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Był jeden czarny (niezbyt duży) bezdomniak - nakarmiłem puchą.
Widziałem też innego czarnego bezdomniaczka taki młody (góra 8 do 12 miesięcy), ale jak mnie zauważył to zwiewał aż tylko tuman kurzu widziałem.
ARO
8)

The Szops

Post » Sob cze 02, 2012 20:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorotka kupiła jedzonko dla maluszków, a że spotkaliśmy się dziś przypadkiem :) , to zawiozłem do KCH.
8)
ARO

The Szops

Post » Sob cze 02, 2012 21:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

The Szops pisze:Nakarmiliśmy , daliśmy leki, przymknęliśmy okna.

Ja też byłam :roll: sms'a przeczytałam dopiero jak weszłam do chatki, spacer dobrze zrobił Lesterowi :D Józek znowu siedział za oknem, wygoniłam go i zamknęłam żeby nie było znowu tak jak ostatnio :?

Cookie1706

Post » Sob cze 02, 2012 21:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

gosiakot pisze:Przywiozłam do kch spory koci domek i postawiłam pod oknem , było spore zainteresowanie wolnych przedstawicieli kociarstwa na kwarantannie.
Na początku przyszłego tygodnia przywiozę większa partię jedzenia dla maluchów, jest promocja karmy RC growth za cenę jednego - dwie paczki suchego jedzenia.
Natomiast w sprawie mokrego dla maluchów proszę o wskazówki na forum jakie jedzenie jest sensowne.
Czy w związku z planowanym sprzątanie w kch potrzebna będzie myjka parowa ? mam domu taki przyrząd czyszczący gorącą parą bez detergentów, ale nie jest w formie mopu do podłogi tylko przypomina dzbanek zasilany prądem - chyba byłby fajny do zdezynfekowania boksów czy innych miejsce gdzie nie sprawdza się szmatka.
Proszę o odpowiedź, podobno taka dezynfekcja wrzącą parą jest skuteczna na różne drobnoustroje ...

Gosia koci domek dla kociaków zarąbisty :lol: skąd takie cudo zdobyłaś dla naszych kociastych :D
W sprawie jedzonka Gosiu jak zwykle jesteś niezawodna :1luvu: i nie tylko :mrgreen:
Myjka parowa przyda się do sprzątania, może wysprząta sie dokładnie - a czy działa na drobnoustroje to szczerze mówiąc nie wiem.
Sama się ostatnio zastanawiam nad zakupem czegoś do sprzątania w domu - bo zwykłe mpoy jak dla mnie to masakra, już sprawdziłam tyle różnego sprzątu do mycia podłóg ale niestety nic nie jest doskonałe, czasami mi się wydaje że najlepsza to ściera i na kolana :| a o mopie parowym rózne opinie słyszałam, jedne pozytyne jedne negatywne - no i sama nie wiem co zrobić :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 02, 2012 21:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cookie1706 pisze:
Na widok maleństwa bez oczka ( Papierek ?) serce się kraje, czy można jeszcze coś dla niego zrobić

Co do Papierka to jedyne co pozostało a czego jeszcze nie zrobiliśmy to wizyta we Wrocławiu, ale na ten temat rozmawiam już z rodziną, która jest na poważnie zainteresowana kociakiem. Od zeszłej niedzieli "przesłuchuję" potencjalny domek :lol: Jutro bądź we czwartek spotykam się z nimi w Kch :D Reszcie zainteresowanych podziękowałam, adopcją innego maluszka nie byli zainteresowani :roll: Co do parowego urządzenia myślę, że warto spróbować a co do jedzonka to nie mamy dużych wymagań, ważne, żeby kociakom nie brakowało :wink:
Dzięki Gosiu :kotek:

Gosiu domek przepiękny :D Klaudynka siedziała w górnej części 8)

Cookie1706

Post » Sob cze 02, 2012 22:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziś w Almavecie spotkałam Iwonkę z moczem :mrgreen: oczywiście mocz nie Iwonki tylko Kolomba :ryk: n :ryk: o uśmiałyśmy się do łez z kocich opowieści - Grzegorz zakochał się w Kolumbusiu vel Bączku - bo puszcza smrodliwe bąki :ryk: no i czekamy na dalszy rozwój sytuacji :wink:

terenia1

Post » Sob cze 02, 2012 22:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

No i z dobrych wieści mamy nowy domek tymczasowy - na początek pójdzie do domku jakiś młody kociak, bo Pani ma dwie kotki i musimy sprawdzić jaka będzie reakcja, a potem w zależności od sytuacji zobaczymy jak się sprawy rozwiną :wink: W sobotę zawiozę do domku tymczasika :)

terenia1

Post » Sob cze 02, 2012 22:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:No i z dobrych wieści mamy nowy domek tymczasowy - na początek pójdzie do domku jakiś młody kociak, bo Pani ma dwie kotki i musimy sprawdzić jaka będzie reakcja, a potem w zależności od sytuacji zobaczymy jak się sprawy rozwiną :wink: W sobotę zawiozę do domku tymczasika :)

:ok: :ok: :ok:

Cookie1706

Post » Sob cze 02, 2012 23:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Lucyper wrócił z kliniki weterynaryjnej, po tygodniowym pobycie z powodu paskudnej biegunki. Zrobili mu wszystkie badania/ krew, kał, usg- ok, leczyli i dzisiaj oddali łysego kota z tekstem że nie wiedza co mu jest ale maja nadzieję że w końcu mu przejdzie :evil: Lucyper dalej ma sraczkę może w innym kolorze a ich niewiedza kosztowała mnie ....504 zł :evil:
No a Alutka straciła też maciczkę ma gustowny dżinsowy kaftanik , w sumie zostawiłam u nich 704 zł :evil: :evil: Dlaczego nie zostałam weterynarzem????
Obrazek
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie cze 03, 2012 0:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorota Wojciechowska pisze:
CatAngel pisze:
Mara S pisze:To chyba te ze sraczką powinny isc do boksów...

Ja boksy dzisiaj zwolniłam :ok: Także wolnych boksów jest pięć.
A te sraczki są straszne :? Oby dwaj zrobili jeden po drugim przy nas.

No ja też w piatek rano na dyżurze wygarniałam - galaretę z dużej kuwety - taki szlam ale bardziej przezroczysty niż qupowy :x

Może zmiana jedzenia powoduje u nich takie sraczki. Jeden z moich kotów tak czasami ma jak dostanie inne jedzenie.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie cze 03, 2012 6:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

A ja myślę, że to kokcydia.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]