DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 07, 2013 11:06 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Szalony Kot pisze:A jakieś zapytania o Kubę, Gucia lub Sójkę po wypuszczeniu ogłoszeń? :ok:

Na razie miałam po jednym zgłoszeniu dla Kuby i Gucia, oba domy zupełnie bez zwierzaków i z ludźmi którzy pracują poza domem, więc koty byłyby same :|
Odmówiłam, bo obaj potrzebują obecności drugiego zwierzaka.
W wypadku Gucia był nawet zabezpieczony balkon...do wysokości barierki :roll:
O Sonię na razie nikt nie pytał.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw mar 07, 2013 11:54 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Słabo jest z tymi "oczkowymi" kociastymi - nawet, jak cudne z charakteru, to ludzie po prostu chcą kota bez problemów :( to samo Figiel u Aleby, też nikt o niego nie pyta, bo oczko po kk śluzi trochę - i weź tu człowiekowi wytłumaczyć, że taki kot nadrabia to charakterem... :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 07, 2013 11:55 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

A jeszcze co do domów bez zwierzaków - pamiętaj w takiej chwili o Koko u OKI, ona bura i taka Guciowata, a niestety inne koty ją gnębią :(
http://jokot.pl/koko,299.html

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 07, 2013 14:44 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Dzisiaj jestem w domku, to sobie fotki popstrykałam i oto z serii

"Kocia miłość" :1luvu:

felvikowe Tysia i Takt

Obrazek

Obrazek

a tu Tosia i Rysia

Obrazek

Obrazek

a to wczorajsza kolacja w przedpokoju (brakuje Gucia i Soni)

Obrazek

Hania66

Post » Czw mar 07, 2013 19:53 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

że też mi te futra nie chcą pozować ;)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Czw mar 07, 2013 21:03 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

mpd pisze:że też mi te futra nie chcą pozować ;)

toś wymyśliła 8O , Tobie nie chcą :?: , to skad te super-fotki, które od Ciebie dostajemy :D

A teraz niespodzianka: pamiętacie jeszcze nasze rudziaki/"bezoczki", czyli Tofika i Iryska
to fotki, które dzisiaj dostałam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hania66

Post » Czw mar 07, 2013 21:29 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Ale super im tam :) , miały chłopaki szczęście. Sama bym się tam wyadoptowała, na te leżaczki, na kaloryferach :)
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw mar 07, 2013 21:49 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Hania66 pisze:
mpd pisze:że też mi te futra nie chcą pozować ;)

toś wymyśliła 8O , Tobie nie chcą :?: , to skad te super-fotki, które od Ciebie dostajemy :D

A no nie chcą "tak" pozować :) Jeszcze się żadne kocury tak nie tuliły do siebie podczas moich sesji. Dlatego masz nade mną przewagę, bo przy Tobie są pewniejsze :)

Hania66 pisze:A teraz niespodzianka: pamiętacie jeszcze nasze rudziaki/"bezoczki", czyli Tofika i Iryska
to fotki, które dzisiaj dostałam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale wyrośli! Pamiętam ich z zeszłego roku, jak jeszcze maluchami byli :)

edit: mnie też przed sekundą udało się "ustrzelić" scenę kociej miłości :)

Obrazek

Gretulinkowi w sobotę miną 3 tygodnie u nas, a już sobie podporządkowała Lulka :) Do tej pory nikomu z futer się to nie udało :)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Pt mar 08, 2013 13:10 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

ślepaczki coś "dobrze wyglądają" czy to aparat foto tak dodaje kilogramów? :wink: :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt mar 08, 2013 17:32 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Szalony Kot pisze:Mogę wrzucać zdjęcia ślepaczków na FB? :ok:

mam zezwolenie :ok:

Agneska pisze:ślepaczki coś "dobrze wyglądają" czy to aparat foto tak dodaje kilogramów? :wink: :lol:

podobno obaj tak prawie po 6 ważą :smiech3:
Duży dba o kotecki :love:

Hania66

Post » Nie mar 10, 2013 11:45 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Dopiero teraz zauważyłam, że nie popodziwiałam zdjęcia Cioci mpd z Jej zakochaną trójeczką -bardzo Ciocię przepraszam :oops:
Ja oczywiście podziwiałam, tylko tak po cichutku :smiech3:, a tak całkiem poważnie, to nie spodziewaliśmy się z Tż, że Tara/Gretta tak szybko i tak świetnie wejdzie w nową kocią rodzinkę :piwa:

U nas spokojnie (aż strach pisać, więc umówmy się że tego nie napisałam :mrgreen: )
Felviki w dobrych humorkach i z apetytem.
Dzięki Karolinie wszyscy dostają małe porcyjki mokrego co 4 godzinki i są z tego całkiem zadowoleni :mrgreen:
Oczka zakraplamy (po nowym zestawie kropli u Takta jest jakby wizualnie lepiej), dziąsła smarujemy, Interferon i inne wzmacniacze podajemy.

"Na salonach" trochę pokichiwania, ale bez tragedii.
Towarzystwo je z apetytem i wścieka się na drapakach.
Kuba ma okres napadania na inne koty, zaczepiania i prowokowania -taka próba sił.
Dostał już kilka razy łapom po pysku, ale na razie niczego go to nie nauczyło :twisted:
Sonia i Gucio wyraźnie lubią głaski i mizianki, ale nie na kolankach, na ziemi jak najbardziej, no ewentualnie mogą położyć się koło ludzia, ale brać kota na łapy 8O -ani się waż :!:
Gutek najbardziej kocha mnie w czasie posiłków, a szczególnie tych nie-chrupkowych, wtedy nawet moje łapy są niestraszne, byleby tylko więcej jedzonka się w miseczce znalazło :lol:

Hania66

Post » Nie mar 10, 2013 15:35 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Dzień jak co dzień .Oby spokojny był i wypoczynkowy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 10, 2013 15:57 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Haniu , spokojnego wypoczynku :ok: .
Taki dziś dobry dzień na spanie :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie mar 10, 2013 18:56 Re: DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

wyspaliśta się z kotyma? :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]