Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 11:39 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

magradz pisze:
XAgaX pisze:
Czyli jedno pisze, a drugie mówi przez telefon?

Tamto ogłoszenie jest z 2009. Ale ten sam nr telefonu i to samo miasto.

To już zauważyłam. Dobrze, że namierzyłaś, że problem narasta nie od dziś... Pisać prowokację? :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sty 24, 2012 11:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Monika możesz już do spisu tymczasów napisać że oddałam dziś Mambe, jutro jedzie pies Leoś do adopcji a w piątek kot Pusio :)

Dodalam ogloszenie, tam mozecie zobaczyc projekt ulotki :
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 66812.html

Marlon :ok:
Ulotka super :piwa:
Na jakiego maila mogę wysłać swoje ogonki aby zawisły na stronce PKDT?
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto sty 24, 2012 11:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:
biamila pisze:
aga marczak pisze:
adzi pisze:Dziewczyny szukam pilnie TDT dla rudego Garfiego z tego wątku - str. 39

viewtopic.php?f=1&t=135485&start=570

DS od połowy lutego w Wawie.

UWAGA szukamy awaryjnego domu dla rudzielca,który ma już DS w Wawie!

Jeny jaki piękny chłopak:)

Chłopak piękny,miły i przez to jego życie wisi na włosku."chłopcom",którzy łapią tam koty na pewno też się spodoba a jest łatwym łupem bo piękny rudy miziak z niego :strach:

nadal szukamy awaryjnego DT dla rudego Garfiego - DS na połowy lutego w Wawie ! strych, poddasze, pomieszczenie jakieś cokolwiek :cry:, kastracje i leczenie będę starać się zorganizować

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto sty 24, 2012 12:20 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:Na jakiego maila mogę wysłać swoje ogonki aby zawisły na stronce PKDT?

pkdt.root@gmail.com
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sty 24, 2012 13:07 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Betbet pisze:Hej Dziewczyny

Czy któraś z Was ma doświadczenie w robieniu opatrunków malutkim kociakom? Tak na brzuch, gdzie każdy opatrunek jest zdejmowany w trymiga.a chodzi o dorosłego samczyka świnki morskiej, trafił do mnie na tymczas z półrocznym, nieleczonym świerzbem (pozdrawiamy sklepy zoologiczne). Śwniak rozdrapuje się do krwi, ma aż drgawki, by cały w strupach. Jest trochę lepiej ale zdejmuje wszystkie opatrunki, ludzie ze świnkowego forum tez jużn ie mają pomysłu, jak go opakować, żeby nie drapał grzbietu? O głowie juz nie wspominam...ma na środku dziurę...

Gdyby komuś przyszedł na myśl jakiś kubraczek (próbowaliśmy kilku), coś co oddycha, a zarazem jest nieściągalne... błagam o radę na radioowa@wp.pl.

Muniek strasznie cierpi:(

a próbowaliście skarpety? zwykła ludzka bawełniana skarpeta ( w odpowiednim rozmiarze) z wyciętymi w odpowiednich miejscach dziurami na łapki ogon, głowę. Kiedyś u kotek po sterylizacji ( gdy zabiegi nie były tak profesjonalne jak dziś) takie rozwiązanie świetnie się sprawdzało.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Wto sty 24, 2012 14:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:
aga marczak pisze:Na jakiego maila mogę wysłać swoje ogonki aby zawisły na stronce PKDT?

pkdt.root@gmail.com

Dzieki Monia :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Wto sty 24, 2012 20:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro sty 25, 2012 0:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

adzi pisze:
aga marczak pisze:
biamila pisze:
aga marczak pisze:
adzi pisze:Dziewczyny szukam pilnie TDT dla rudego Garfiego z tego wątku - str. 39

viewtopic.php?f=1&t=135485&start=570

DS od połowy lutego w Wawie.

UWAGA szukamy awaryjnego domu dla rudzielca,który ma już DS w Wawie!

Jeny jaki piękny chłopak:)

Chłopak piękny,miły i przez to jego życie wisi na włosku."chłopcom",którzy łapią tam koty na pewno też się spodoba a jest łatwym łupem bo piękny rudy miziak z niego :strach:

nadal szukamy awaryjnego DT dla rudego Garfiego - DS na połowy lutego w Wawie ! strych, poddasze, pomieszczenie jakieś cokolwiek :cry:, kastracje i leczenie będę starać się zorganizować

Wzięłbym do siebie ale mam za dużo, może boks u dr Kasprzyka?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro sty 25, 2012 1:30 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Odebrałam dziś pieniądze z Zookariny na Matarni 1593 zł :ryk: oraz z Szadółek 955 zł :ryk: wszystko pozyskane w 2 miesiące :) do odebrania pozostają skarbonki w 6 marketach :D oby bylo tak samo dobrze albo i lepiej :)
Dziekujemy darczyncom! :1luvu:

Aby zabezpieczyc obie stocznie na 2 miesiące potrzebujemy 3600 zl (najtansza puszka 3 zł, jedno karmienie na obu stoczniach 50 puszek, 3 karmienia w tygodniu = 150 puszek x 8 tygodni = 1200 puszek x 3 zł = 3600zl ((suchą mamy z koszy))) Za reszte kasy zrobimy wspolnie zakupy do DT.

Proponuje aby umówic sie do konkretnych marketow, jest bardzo duzo noszenia i bardzo duzo liczenia, dzis jestem wykonczona. np : Monika P oraz Marta - Nowowiczlińska czwartek.

Prosze zglaszac do mnie miejsce i czas, ja moge jutro i czwartek,potem od poniedzialku (odpada narazie juz matarnia i szadolki). Zakupy beda robione adekwtnie do ilosci tymczasow.

Do adopcji zawiozlam tez pieska dzis do reeewelacyjenego domku :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro sty 25, 2012 6:18 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Wow, imponujące kwoty :1luvu:

Rudzielec z Dolnego Miasta idzie na TDT do brata mojego znajomego :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro sty 25, 2012 11:05 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Żeby jeszcze dodac trochę dobrych wieści.
Pisałam do was o kotach z Brzeżna ,mieszkajacych obok restauracji "Wielki Błekit".
W niedzielę byliśmy na spacerze z moim TŻtem i obczailiśmy ,że te koty mają tam pobudowane trzy budki na wydmach.
Jedzenie dostają regularnie(ciągle maja jakieś mięso w miskach ) wiec ktos mocno o nie dba.
My im załatwilismy jeszcze jedną ,super budkę,ocieplaną , ze styropianem i otwieranym dachem,by można było ją czyścić,zamówioną z netu,zbudowaną spacjalnie pod bezdomne koty :).
W weekend podjedziemy im zawieżć.
Obawiam się tylko jednego -że ta cała banda nie jest kastrowana ani sterylizowana :/

laylla7

Od: Czw lip 14, 2011 14:50

Post » Śro sty 25, 2012 11:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

laylla7 pisze:Żeby jeszcze dodac trochę dobrych wieści.
Pisałam do was o kotach z Brzeżna ,mieszkajacych obok restauracji "Wielki Błekit".
W niedzielę byliśmy na spacerze z moim TŻtem i obczailiśmy ,że te koty mają tam pobudowane trzy budki na wydmach.
Jedzenie dostają regularnie(ciągle maja jakieś mięso w miskach ) wiec ktos mocno o nie dba.
My im załatwilismy jeszcze jedną ,super budkę,ocieplaną , ze styropianem i otwieranym dachem,by można było ją czyścić,zamówioną z netu,zbudowaną spacjalnie pod bezdomne koty :).
W weekend podjedziemy im zawieżć.
Obawiam się tylko jednego -że ta cała banda nie jest kastrowana ani sterylizowana :/

:ok:
:D
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro sty 25, 2012 12:14 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

laylla7 pisze:Obawiam się tylko jednego -że ta cała banda nie jest kastrowana ani sterylizowana :/

To jest największy problem :( Postaraj się skontaktować z karmicielami i dowiedzieć jak to dokładnie wygląda. Jak się rozmnożą na wiosnę to budki i jedzenie nie wystarczą ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro sty 25, 2012 13:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny trzeba stanac w zookarinach w ten weekend i sprzedac reszte kalendarzy - 70 sztuk!
Do obstawienia jest: Chełm, Morena, Chylonia, Abrahama centrum Gdyni, Nowowiczlińska, Rumia - PROSZE ABY KAZDA Z WAS STANELA W JEDNYM CENTRUM NA 2-3 GODZINY.Najlepiej w weekend (piatek, sobota, niedziela) bo najwiecej klientow, ale popoludniami w kazdym markecie cos sie dzieje. Mozecie po dwie stawac, wiecie kto jest skad wiec dzwoncie do siebie i sie namawiajcie. Prosze o info gdzie macie zamiar stanac i sprzedawac. Wchodzicie do sklepu, przedstawiacie sie, pytacie ile kalendarzy maja na stanie, kazdego klienta zachecacie majac w reku kalendarz, pokazujac go, mowiac ze caly dochod idzie na ratowanie bezdomnychc zwierzat, jak ktos sie zdecyduje ekspedientka kasuje kalendarz na kasie. Zachcecajcie tez ludzi do wrzucania kasy do skarbonek oraz karmy do koszy.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro sty 25, 2012 16:42 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

10 kalendarzy poszło w Topolówce,jutro ma tam dojechać kolejnych 20 :)
Obrazek

aga marczak

[poprzednia][następna]