*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2012 18:46 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Przecudowna Iza

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie gru 02, 2012 18:49 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Julia
- która ma problemy z celowaniem do kuwety. Przypuszczamy, że może mieć to związek z jej przetrąconą miednicą.

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie gru 02, 2012 18:52 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Juliusz
- który również ma problemy kuwetkowe. Ale możliwe, że wcześniej był kotem wychodzącym.
Ma również niedowład przedniej łapki.

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie gru 02, 2012 18:53 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Lebron

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie gru 02, 2012 18:54 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Przepiękna dzikawa Umla
- może znalazłby się dla niej jakiś domek wychodzący?

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie gru 02, 2012 18:57 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Wolnożyjąca dzika Nana, oddana - z chorymi maluchami, kiedy zrobiło się zimno - przez "dzielną" karmicielkę.

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie gru 02, 2012 19:15 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

-Buffy- pisze:Drako

Obrazek

Drako jest bardzo, bardzo chory :( Mimo, że to tylko infekcja dróg oddechowych jakoś czarno to widzę :(

Tak szczerze mówiąc, wczoraj, po raz pierwszy od 6 lat chciałam stamtąd uciec :( Widząc te wszystkie chore koty owładnęło mną poczucie totalnej bezradności, beznadziei, tragedii. Chciałam uciec, nie patrzyć na to, nie widzieć, nie wiedzieć. Te koty nie umierają na panleukopenię, na FIPa, FIVa czy białaczkę, nie umierają na niewydolność nerek. One chorują i umierają od kociego kataru, od infekcji dolnych i górnych dróg oddechowych. Na katar i kaszel... A ja nawet nie wiem dlaczego? Nie jestem w stanie wyciągać ze schronu każdego chorego kota, nie mam gdzie. Nie jest tu problemem brak kasy czy leków, wszystko jest do załatwienia. One umierają na banalne infekcje a ja nie wiem dlaczego, nie mogę nic z tym zrobić. Chce mi wyć. Nie, ja wyję od wczoraj. Mam już dość. Nie mam siły. Nie rozumiem...

:(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro gru 05, 2012 20:31 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Wczoraj widziałam Drako. Wciąż jest z nami. Ale wygląda tragicznie. Pozostało się modlić by pił tę cholerną wodę z doxocykliną i by ona jeszcze działała...

Niestety nasza powypadkowa Julia została uśpiona :cry:

Obrazek

Julię wywęszyły psy na stacji benzynowej. Miała przetrąca miednicę, nie chodziła. Początkowo, po lekach podniosła się i nawet chodzenie zaczęło jej nieźle wychodzić. Niestety nie trzymała kupki. W ciągu ostatnich dni jej stan pogorszył się i nie była w stanie kontrolować także moczu :( wszystko dosłownie bez przeryw z niej wyciekało :(

Życie jest podłe. A życie schroniskowego, bezdomnego zwierzaka jest okrutnie podłe...

Julka, mam nadzieję, że brykasz za TM i robisz tylko i wyłącznie kontrolowane i piękne bobki do niebiańskich kuwet. Mam nadzieję, że TAM wynagrodzą Ci ten ludzki padół.

Ostatnio jest źle. Bardzo źle. Jakby tego całego nieszczęścia schroniskowego było mało, wczoraj odebrałam telefon o paro tygodniowym kociątku, które dokonało jakiejś niesamowitej i nadludzkiej pracy by zawalczyć o swoje życie. Wszystko wskazuje na to, że zostało wyrzucone z domu, gdzieś koło drogi. Przyczepiło się do jakiegoś gościa i przedreptało za nim około 2 kilometry drogi! Szło i popiskiwało o pomoc. W piątek ma trafić do schronu. Ma tylko kilka tygodni, nie przeżyje tego, co jest teraz u nas, co toczy nasze koty. Ja piątego kota wziąć nie mogę. Zołza ma zapalenie płuc, Fuffek szcza na blat kuchenny :( Małż na granicy wybuchu :( Nie ma kasy na weta, wszystko poszło na leki. Bazarek z książkami nie idzie. Nie ma gdzie malca umieścić. Wszystko jest bez sensu...
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 06, 2012 21:21 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

tak mi źle, że nie mogę pomóc maluchowi

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Sob gru 08, 2012 13:13 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Kocie dziecko to facecik. Udało mi się wczoraj malucha przechwycić. Tam, gdzie był zaraz po znalezieniu zostać nie mógł. Mały ma około 9 tygodni i jest oczywiście prze-słodki. Jest dziwnie bardzo ubarwiony - łepek i do przednich łapek to klasyczne prążki czarne na burym a dalej, za przednimi łapkami prążki się rozsypały i gościu jest melanżowy :) Wygląda jakby sklejony z dwóch różnych kotów ;) Póki co jest w DT u Pani Ani. Niestety może tam zostać jedynie do końca miesiąca :( Sprawa domu dla niego to sprawa ogromnie pilna! Byliśmy wczoraj u weta, mały jest w niezłej kondycji. Został odpchlony i odrobaczony. Za tydzień, jak wszystko będzie ok, to się zaszczepimy.

Szukamy domu dla malucha no i imienia, bo jeszcze się takowego nie dorobił. Jest śmieszny, bardzo sympatyczny a łobuz z niego nieprzeciętny! Szukamy więc nieprzeciętego imienia :D
Obrazek

Boo

Post » Sob gru 08, 2012 14:06 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

a może właśnie "łobuz" :) trzymam kciuki za zdrowie
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon gru 10, 2012 15:04 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

To jest nasz Budrys:

http://kociarnia.opole.pl/koty-adopcje/ ... cji-budrys

Gdyby tylko ktokolwiek z Was słyszał, że ktoś chce kociaka adoptować pamiętajcie o Budrysiątku, mamy tylko 3 tygodnie!
Obrazek

Boo

Post » Pon gru 10, 2012 21:40 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Fajne imię Budrys - podchodzę do tego sentymentalnie trochę. W schronie był kiedyś pies o tym imieniu, bardzo go lubiłam. A to małe Budrysiątko urocze :ok:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Wto gru 11, 2012 8:45 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

To już się stało poniekąd tradycją, że przed Świętami Cioteczka marivel obdarza opolskie kociaki super-mega fantami, które mój dzielny Małż wystawia na Allegro :D Obojgu jestem niezmiernie wdzięczna! W tym roku pod młotek idą cztery zacne flakony perfum - z firmy Yves Rocher - Comme une Evidence, Naturelle i So Elixir oraz całe 100ml wypasionych perfum Elizabeth Taylor - Diamonds & Sapphires. Serdecznie zapraszam wszystkim do licytowania i rozreklamowywania aukcji :D Jeśli ktoś byłby zainteresowany aukcjami a nie posiada konta na Allegro to będziemy pomagać w licytacji :)

Zapraszam!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=44838

Jeśli ktoś by mógł i miał miejsce w podpisie to bardzo proszę o reklamę naszych aukcji wpisem:

Oryginalne perfumy Yves Rocher - Comme une Evidence, Naturelle i So Elixir oraz Elizabeth Taylor - Diamonds & Sapphires! Na pomoc potrzebującym opolaczkom!

Kod: Zaznacz cały
[b][url=http://goo.gl/70HPU]Oryginalne perfumy Yves Rocher - Comme une Evidence, Naturelle i So Elixir oraz Elizabeth Taylor - Diamonds & Sapphires! Na pomoc potrzebującym opolaczkom![/url][/b]
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 13, 2012 12:14 Re: *KSO-Kociarnia Schr. Opo. Ogromna prośba o wsparcie str.

Dziwna ta licytacja, chciałam wpisać 50zł a wskoczyło 22,50 dlaczego?? Proszę o wytłumaczenie bo ja niezbyt biegła w tym jestem.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

[poprzednia][następna]