Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 23:07 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

uhm, jest majestatyczny, szczególnie jak nazywasz sie vincent VADER :P
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob lis 26, 2011 20:33 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Anda pisze:uhm, jest majestatyczny, szczególnie jak nazywasz sie vincent VADER :P

Pijemy właśnie zdrówko Teżeta Amiki! Jeszcze trochę i bedzie tańczył :dance2:

A Marsz imperialny w naszym wykonaniu brzmi komicznie, fakt ;) ale grunt, że DZIAŁA!!!

Brat Andy i jego syn to fani "Gwiezdnych wojen", a Vader został po poprzednim właścicielu, niejakim forumowym Wampirze. Ja wole Vincenta.

A mi sie przypomniało, ze jest jeszcze jeden sposób... trawa! Latem, niestety, ale działa!

Czyli wracając do dom z roboty czy z zakupów, zrywamy garść pięknej, młodziutkiej, soczystej trawy i taszczymy do domu. Wchodząc podtykamy trawę przez szparę w drzwiach - koty sa wniebowzięte! Bo to nieważne, że mają posianą w doniczkach w domu i na balkonie. TA trawa jest z dworu, więc inna, lepsiejsza niby;) U mnie działa za każdym razem.
Tylko nie zrywać w miejscach obsikiwanych przez psy!

No i juz mi sie pomysły w tym temacie wyczerpały. :)

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Nie lis 27, 2011 9:42 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

vincent_vader pisze: Pijemy właśnie zdrówko Teżeta Amiki! Jeszcze trochę i bedzie tańczył :dance2:
Obyście mieli rację, bo wesel w mojej rodzinie jeszcze sporo się szkuje, a ja bardzo lubię tańczyć.
Ja też sobie :piwa: zafundowałam.

vincent_vader pisze: A mi sie przypomniało, ze jest jeszcze jeden sposób... trawa! Latem, niestety, ale działa!

Czyli wracając do dom z roboty czy z zakupów, zrywamy garść pięknej, młodziutkiej, soczystej trawy i taszczymy do domu. Wchodząc podtykamy trawę przez szparę w drzwiach - koty sa wniebowzięte! Bo to nieważne, że mają posianą w doniczkach w domu i na balkonie. TA trawa jest z dworu, więc inna, lepsiejsza niby;) U mnie działa za każdym razem.
Tylko nie zrywać w miejscach obsikiwanych przez psy!

No i juz mi sie pomysły w tym temacie wyczerpały. :)
Oj, to fakt, świeża trawka jest nie do przebicia :D
http://www.youtube.com/watch?v=1tUN2Up-Ew0
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt gru 23, 2011 20:55 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob gru 31, 2011 15:15 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Obrazek

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro mar 21, 2012 23:17 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Wykopałam z miauowych czeluści, bo mam mały (mam nadzieję) problem.

Pracusie kolejną zimę przekimały w biurze bez większych atrakcji.

I właśnie teraz (gdy korzystając z przyjaznej pogody zaczęłam się przymierzać do zwolnienia się z co niedzielnych dyżurów i stopniowego wy-eksmitowania kotów na dwór) zachorował mi Snejki.
W niedzielę zauważyłam, ze łzawi mu jedno oko. Najpierw pomyślałam, że może to jakiś paproch albo skutki zapasów z Miśkiem, ale jak w poniedziałek zaczął kichać i apetyt miał nieszczególny, to zawezwałam do niego weta.
Z badania wyszło: temperatura 39,5, odrobinę powiększone węzły chłonne, osłuchowo w porządku.
Dostał 3-dniowy antybiotyk w zastrzyku i coś p/gorączkowego. Z jedzeniem poprawa była widoczna już wieczorem, dzisiaj oko prawie nie łzawiło, a kichnięcia słyszałam tylko ze 3 razy.
Czyli ogólnie jest poprawa, ale dzisiaj wieczorem chciałam go cmoknąć na pożegnanie i okazało się, że nadal broni się przed dotykaniem nosa, może nawet bardziej niż wcześniej jak mu wycierałam spływające łzy.
Przez cały czas nos miał czysty, a wilgotny tylko wtedy, gdy z oka płynęły łzy. Dzisiaj wydaje mi się, że nos jest lekko opuchnięty.
Jutro przychodzi wet na kontrolę i nie wiem czy powinnam prosić o jakieś krople do tego nosa, czy to może objawy czegoś poważniejszego niż na początku to wyglądało.
Obrazek

Amika6

Post » Czw mar 22, 2012 9:28 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

To może być zapalenie zatok. A może być jakaś taka ropna krosta, czy coś ( ząb? górny kieł ?? tam jest bardzo głęboki korzeń - niemal do zatoki policzkowej i oka.)).
Nie wiem co innego mogłoby to być, skoro jego stan zdrowia polepszył się po takim antybiotyku.
Tak czy siak za krótko antybiotyk według mnie.

Anda

Post » Pt mar 23, 2012 16:44 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Anda, ale przecież pisałam o umówionej wizycie kontrolnej, więc to nie był koniec leczenia.

Snejki wczoraj był ponownie przepadany i dostał kolejną dawkę leku. W poniedziałek kolejna wizyta.
Dzisiaj mało czasu spędził u mnie w biurze dlatego moje obserwacje takie sobie, ale wydaje mi się, że jest lepiej.
Obrazek

Amika6

Post » Pt mar 23, 2012 18:47 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Amika6 pisze:Anda, ale przecież pisałam o umówionej wizycie kontrolnej, więc to nie był koniec leczenia.

Snejki wczoraj był ponownie przepadany i dostał kolejną dawkę leku. W poniedziałek kolejna wizyta.
Dzisiaj mało czasu spędził u mnie w biurze dlatego moje obserwacje takie sobie, ale wydaje mi się, że jest lepiej.

czy ja powiedziałam, ze to koniec leczenia?: Zapytałaś i starałam się coś wymyśleć :roll:

Anda

Post » Pt mar 23, 2012 19:38 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Anda pewnie źle zrozumiałam to zdanie
Anda pisze:Tak czy siak za krótko antybiotyk według mnie.
Obrazek

Amika6

Post » Pt mar 23, 2012 20:04 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

No chyba tak. Pozdrawiam
I zdrówka dla Snejkiego :)

Anda

Post » Śro kwi 18, 2012 15:04 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Zapiszę sobie tak dla pamięci
Wczoraj (17.04.) odrobaczałam całe towarzystwo

Chorobę Snejkiego i Misia (no bo niestety też mu się przydarzyło) mamy już za sobą. I jakoś turlamy się :)
Obrazek

Amika6

Post » Śro kwi 18, 2012 15:48 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

I oby tak dalej :D :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro kwi 18, 2012 19:19 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

Amica, a mam takie pytanie.. a jest szansa na jakieś wiosenne fotki Misia i Snejkiego oczywiście? :)
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro kwi 18, 2012 20:30 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyz

oczywiście :mrgreen:
czekamy na fotki.

Anda

[poprzednia][następna]