Ostra reakcja na taki film i na takie znęcanie się jest jak najbardziej uzasadniona. Co więcej, powinniśmy reagować ostro i stanowczo, żeby takie rzeczy się nie powtarzały. Brak reakcji oznacza przyzwolenie, a dla zwyrodnialców jest sygnałem, że mogą działać dalej.
W przypadku rodziny Karola R. winni są rodzice. Rodzina jest patologiczna i to rodzicami w pierwszym rzędzie powinien się zająć sąd. Zastanawiam się, ile zwierząt zadręczyli wcześniej w tym domu, bo nie wierzę, że to był pierwszy raz. Jaki przykład miały dzieci, skoro tak się zachowują?
Wiadomo, że filmik nakręcił gimnazjalista Karol. R., a na popularny portal nagranie wrzucił jego szkolny kolega.
Jest jeszcze szkolny kolega i kolejna rodzina patologiczna. Szkoda, że nie podali jego danych. Mam nadzieję, że mimo wszystko rodzice innych dzieci w szkole wiedzą, kto to jest, i że zadziałają również. Ciekawe, czy Karolek z kolegą dręczyli również słabszych kolegów i koleżanki w szkole.
Krzysiekbolo pisze:Natomiast Twoje wypowiedzi o eliminacji i linczu, w przypadku rzeczywistego linczu mogą sprowadzić prawne kłopoty na Twoją głowę.
Tak? A jakie? Prośba o przykład.
Po pierwsze, nikt tutaj nie nawoływał do eliminacji i linczu. Wyrażenie emocji po obejrzeniu filmu to nie jest nawoływanie.
Po drugie, przyszła mi do głowy następująca rzecz. Krzysiekbolo, postów 30+, zarejestrowany 30.12.2010. Czyżby tatuś się objawił?
Jeżeli nie tatuś, to z góry przepraszam.