Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 21:41 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kropeczka13 pisze:Na stalowej jeszcze kotki nie złapane....może jutru....pogotowie transportowe czynne 24\h
i czekam

Wiesiu dzięki za pogotowie transportowe :1luvu: ja w najbliższym czasie nic nie pomogę w tych sprawach niestety :oops:
Za to dziś przywiozłam 3 kocurki i jedną koteczkę po zabiegu kastracji i sterylizacji to kociaki z Gacka w Sosnowcu na Klimontowie i tam z ósemki towarzystwa jeszcze zostanie do zabiegów kocurek i koteczka - w sprawie jednej kotki i kocurka są prowadzone rozmowy w sprawie adopcji no ale powolutku zobaczymy co z tego wyniknie :D
Jak wrócę to w transporcie i w innych sprawach jak najbardziej będę mogła pomóc :D
Bożenko fajnie by było jakby akcja w szkole się udała :1luvu: jutro podrzucę Ci do K.Ch. wylicytowaną torebeczkę :D
Asiu bardzo dziękujemy za bazarki :1luvu:
Gosiu pieniądze dotarły :D
Na naszym forum wewnętrznym Marcin pewnie wkleił wyciąg z naszego konta za styczeń, następny bedzie na koniec lutego.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 04, 2011 21:44 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Gosiu zapisuję Cię na środę wieczór, jeśli dasz radę na chwilę podejść w środę rano to super, ale chyba kociaki dadzą radę do dyżuru wieczornego bo mają cały czas suche jedzonko :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.02.-13.02.2011
07.02. pon. rano Bona44 wie. Beatka
08.02. wt. rano Alienor wie. MaraS
09.02. śr. rano brak wie. Gosia
10.02. czw. rano Bogusia i Asia wie. Beatka
11.02. piat. rano Bona44 wie. Dorotka
12.02. sob. Martyna wie. Monika
13.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pt lut 04, 2011 22:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Teresa przecież ja pisałam, że w środę przyjdę :?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lut 05, 2011 0:55 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:Teresa przecież ja pisałam, że w środę przyjdę :?

No ok ale czy rano czy po poludniu :D

terenia1

Post » Sob lut 05, 2011 5:49 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Nie ma za co ;) Do usłyszenia za parę dni bo wyjeżdżam :D Trzymajcie się :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Sob lut 05, 2011 8:08 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
Mara S pisze:Teresa przecież ja pisałam, że w środę przyjdę :?

No ok ale czy rano czy po poludniu :D

No pisałam, że dostosuję się tak by oba dyżury były zapewnione więc skoro Gosia się zapisała na wieczór to ja podskoczę w trakcie pracy tj. rano :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lut 05, 2011 11:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

czy znacie może kogoś na wizytę przedadopcyjną w Zawierciu?

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Sob lut 05, 2011 12:22 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Witaj Kocia Chatko :ok:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Sob lut 05, 2011 15:25 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dzięki dziewczyny :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.02.-13.02.2011
07.02. pon. rano Bona44 wie. Beatka
08.02. wt. rano Alienor wie. MaraS
09.02. śr. rano MaraS wie. Gosia
10.02. czw. rano Bogusia i Asia wie. Beatka
11.02. piat. rano Bona44 wie. Dorotka
12.02. sob. Martyna wie. Monika
13.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Sob lut 05, 2011 15:26 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

_bubu_ pisze:czy znacie może kogoś na wizytę przedadopcyjną w Zawierciu?

Ja niestety nie znam nikogo w Zawierciu.
kasiunia773 pisze:Witaj Kocia Chatko :ok:

Witaj Kasiu :D

terenia1

Post » Sob lut 05, 2011 19:34 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

uff, wreszcie się dorwałam do kompa, miałam usterkę modemu i panowie z serwisu sie męczyli z naprawą

no więc po kolei:

rano byliśmy w schronisku, są trzy koty pręgusek kocurek "tricolor" jak mówi p.Basia :? przepiękny kocur czarny z białą klatą i białymi skarpetami, kastrowany i biało - szary zaniedbany kocurek, wymiotujący. Zrobiłam mu test i niestety wyszła pp. raczej nie złapał w schronie tylko przyszedł zakażany, wszystkie koty zaszczepione niedawno i to przyspieszyło pewnie wyklucie się choroby :( . Dostał antybiotyk i leki p.wymiotne, wzięliśmy dla niego z Almavetu.

Potem po dokładnej dezynfekcji i przebraniu się pojechaliśmy do Chatki.
Frytka niestety zwymiotowała rano. Miała widocznie zbyt dużą porcję jedzenia. Bardzo, ale to bardzo proszę o dom tymczasowy dla Frytki - dom, który może podawać jej jedzenie w małych porcjach 3-4xdziennie. Frytka była kocim szkieletem odwodnionym jak wzięliśmy ją ze schronu.Teraz nabrała ciałka, jest bardzo spokojna ale boi się innych kotów. Jak nie znajdziemy domu to się znowu wycofa i przestanie jeść :cry: proszę - zapewniam jedzenie i opiekę weterynaryjną, potrzebny tylko domek !

Apasz - i znowu jajca zachowane- ta kulka, dziwna to jest jajko ogromnych rozmiarów, natomiast drugie jest głęboko w brzuchu, pani Monika nie podjęła sie dzisiaj operacji. Apasz omówiony na poniedziałek - proszę jutrzejszą zmianę o pozostawienie kartki na boksie - niedziela wieczór i poniedziałek rano nie karmić !! mogłam to w sumie sama zrobić :oops:

Efi - biedactwo, znowu jest gorzej, troszkę zatkana, wystawia języczek. We wtorek oddajemy ją do szpitala chyba na tydzień i będzie miała RTG zatok i stosowne leczenie w zależności od tego co wyjdzie

Tereniu Czy przepiękna marmurkowa popielata kicia była odrobaczona ? już wiem ze nie była czy ktoś jutro może podać 1/4 tabletki cestal?

Trzy biało-czarne krówki na zdrowej części - Ajax, Pędzel i Zuzia. Wzięliśmy Ajaxa na wizytę do Almavetu bo robi mu się grzybek nad okiem. bardzo Was proszę o wizytę potem na forum wewnętrznym mam ważne informacje. Ajax ma rankę nad okiem bo były pobierane zeskrobiny, teraz to sie przez kilka dni zagoi a potem będziemy smarować immverolem .
generalnie cała trójka ma problem z okiem i nie jest to zakażenie bakteryjne. W środę Zuzia będzie miała płukany kanalik łzowy zobaczymy na ile to pomoże. Poza tym wszystkie mają mieć smarowane oko chore corneregel. Kupiłam i dałam na zdrowej części - zaraz zrobię kącik medyczny.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lut 05, 2011 20:56 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kącik medyczny

Apasz - nie podajemy jedzenia niedziela wieczór i poniedziałek rano

marmurkowa piękność - Teresa jak ma na imię ? - 1/4 cestal

trzy krówki czarno-białe na zdrowej części - cornere gel do chorego oka, Zuzia się chowa na biały pojemnik plastikowy, boi się biedna :(

Ajax od środy będzie miał przecierane imaverolem miejsce nad oczkiem, napiszę jak rozrabiać co i jak

Filomen

Post » Sob lut 05, 2011 21:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Zapłaciłam lecznicy weterynaryjnej fakturę na 694zł za leczenie kotów naszych i schroniskowych w tym także jakaś sterylizacja.
Dziewczyny bardzo proszę w przyszłym tygodniu kto jest na dyżurze rannym odebrać z biura Szkłobudowy fakturę za luty za czynsz i skorygowaną fakturę za prąd, wodę. Poprzedniej faktury nie zapłaciłam bo bardzo zawyżono nam pobór wody, w tej chwili liczniki już zostały odczytane i faktura powinna być wystawiona prawidłowo.
Proszę o wysłanie mi sms-em lub napisanie na pw numerów faktur, kwot do zapłacenia i odczytów z liczników powinny być na fakturze za prąd - na samym dole odczyt z licznika prądowego i odczyt z dwóch liczników na wodę - wtedy będę wiedziała że płacimy zgodnie ze wskazaniami liczników, Faktury proszę zostawić w szufladce z opisem faktury zabierze je Beatka. Ja wtedy zrobię przelewy.

terenia1

Post » Sob lut 05, 2011 22:18 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:Kącik medyczny

Apasz - nie podajemy jedzenia niedziela wieczór i poniedziałek rano

marmurkowa piękność - Teresa jak ma na imię ? - 1/4 cestal

trzy krówki czarno-białe na zdrowej części - cornere gel do chorego oka, Zuzia się chowa na biały pojemnik plastikowy, boi się biedna :(

Ajax od środy będzie miał przecierane imaverolem miejsce nad oczkiem, napiszę jak rozrabiać co i jak

Ja dopiero jutro rano jadę na dyżur, ale jak kicia jest taka ładna , to czy mogłoby być imię Lady ( zn. Lejdi) ? heee ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lut 05, 2011 22:40 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Jesli sie nikt na jutro wieczor nie zgłosi to jakoś podjedziemy z Piotrem

Filomen

[poprzednia][następna]