uff, wreszcie się dorwałam do kompa, miałam usterkę modemu i panowie z serwisu sie męczyli z naprawą
no więc po kolei:
rano byliśmy w schronisku, są trzy koty pręgusek kocurek "tricolor" jak mówi p.Basia

przepiękny kocur czarny z białą klatą i białymi skarpetami, kastrowany i biało - szary zaniedbany kocurek, wymiotujący. Zrobiłam mu test i niestety wyszła pp. raczej nie złapał w schronie tylko przyszedł zakażany, wszystkie koty zaszczepione niedawno i to przyspieszyło pewnie wyklucie się choroby

. Dostał antybiotyk i leki p.wymiotne, wzięliśmy dla niego z Almavetu.
Potem po dokładnej dezynfekcji i przebraniu się pojechaliśmy do Chatki.
Frytka niestety zwymiotowała rano. Miała widocznie zbyt dużą porcję jedzenia. Bardzo, ale to bardzo proszę o dom tymczasowy dla Frytki - dom, który może podawać jej jedzenie w małych porcjach 3-4xdziennie. Frytka była kocim szkieletem odwodnionym jak wzięliśmy ją ze schronu.Teraz nabrała ciałka, jest bardzo spokojna ale boi się innych kotów. Jak nie znajdziemy domu to się znowu wycofa i przestanie jeść

proszę - zapewniam jedzenie i opiekę weterynaryjną, potrzebny tylko domek !
Apasz - i znowu jajca zachowane- ta kulka, dziwna to jest jajko ogromnych rozmiarów, natomiast drugie jest głęboko w brzuchu, pani Monika nie podjęła sie dzisiaj operacji. Apasz omówiony na poniedziałek - proszę jutrzejszą zmianę o pozostawienie kartki na boksie -
niedziela wieczór i poniedziałek rano nie karmić !! mogłam to w sumie sama zrobić
Efi - biedactwo, znowu jest gorzej, troszkę zatkana, wystawia języczek. We wtorek oddajemy ją do szpitala chyba na tydzień i będzie miała RTG zatok i stosowne leczenie w zależności od tego co wyjdzie
Tereniu Czy przepiękna marmurkowa popielata kicia była odrobaczona ? już wiem ze nie była czy ktoś jutro może podać 1/4 tabletki cestal?
Trzy biało-czarne krówki na zdrowej części - Ajax, Pędzel i Zuzia. Wzięliśmy Ajaxa na wizytę do Almavetu bo robi mu się grzybek nad okiem. bardzo Was proszę o wizytę potem na forum wewnętrznym mam ważne informacje. Ajax ma rankę nad okiem bo były pobierane zeskrobiny, teraz to sie przez kilka dni zagoi a potem będziemy smarować immverolem .
generalnie cała trójka ma problem z okiem i nie jest to zakażenie bakteryjne. W środę Zuzia będzie miała płukany kanalik łzowy zobaczymy na ile to pomoże. Poza tym wszystkie mają mieć smarowane oko chore corneregel. Kupiłam i dałam na zdrowej części - zaraz zrobię kącik medyczny.