K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 18:09 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

lutra pisze:z dobrego weta raczej dobre wieści, od maluchów u zowisi też, do tego kociaki z daszyńskiego, które są pod opieką Edyty_l mają dom w pakiecie, a że to brat z siostrą (rodzeństwo Belli) to tym większa radość.
I oby tak zostało.

Hania zjadła samodzielnie miseczkę paszteciku, convem wzgardziła. Jednak biegunka nadal się utrzymuje. U jej braci kupa gorsza niż była tzn nie maja biegunki ale taka zrobiła się paćkowata. Ładnie jedzą, nie mają gorączki, bzikują, Hania na wieczór robi się znowu taka bardziej markotna

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 13, 2010 18:19 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Właśnie wróciłam z urlopu i odrabiam zaległości. Ale przeżyłam tam szok: byłam w Turcji, która jest znana z wielkiej ilości kotów. Przy hotelu też było chyba z 18. Pewnego dnia zniknęły, tzn. te, które dawały się głaskać. Pojawiły się następnego ranka, wszystkie ciachnięte, kocurki i kotki. 8O
Okazało się, że to prywatna inicjatywa dwóch turystek z Niemiec. Bo Turcy to koty owszem nakarmią, ale do weta już nie. Pod nóż poszły 3 koteczki (jedna na oko 3-miesięczna) i 4 kocurki młode. Ponadto jedna koteczka i jeden maluch pojadą do Niemiec.
Widać nie tylko my nawiedzeni....
Niestety do mego wyjazdu nie udało się złapać dzikiej burej kretki i jej nie mniej dzikich cudnych maluchów - rude marmurki :1luvu: . No niestety klatki-łapki na stanie nie było.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 13, 2010 18:32 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Przyjechały puszki
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro paź 13, 2010 21:19 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Mama maluchów odebrana od dr Dudy, jutro ma jechać na kontrolę, a za 10 dni na szwów zdjęcie, z dobrych wieści, wygląda na to, że będzie mogła zostać u tej biednej (?) pani, a my ją ogłaszać będziemy...
Maluchy u Zowisi zaopatrzone w Mixol, Rudy Leon u Edyty_l pozbawiony kleszcza, w tym celu zakupina została u dr Dudy kleszczołapka, niech będzie na stanie...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro paź 13, 2010 22:12 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:o matko!!
co to znowu?

zatkany kibelek :evil:
Info dla kocimujących - na śmieci, ręczniki papierowe, zużyty żwirek itp jest kosz lub worki na śmieci. Tam zawsze będzie problem z odpływem więc nie można wrzucać wszystkiego na co komu przyjdzie ochota zwłaszcza, że potem nie ma kto pomóc przy przetykaniu i sprzątaniu tego syfu ... Doprawione jest tak, że jutro musi przyjść ekipa fachowców, bo kret nie pomógł a przetykanie żmijką w pojedynkę jest awykonalne, póki obsługuje ją człowiek z dwiema rękami

wieczorne przetykanie wspólnie z kolegą dało efekt. Jak ktoś jeszcze raz wrzuci tam ręczniki to sam się będzie babrał w tym co dzisiaj wypłynęło. Dorosłe baby a jak dzieci. Chyba na wszystkich stacjach paliwowych w łazienkach jest napisane, żeby nie wrzucać ręczników i pewnie w knajpianych przybytkach również. Będzie stosowna kartka przywieszona. Tyle, że dzisiaj znowu orka od 8 do 22:30 a nikt nawet nie zapytał czy nie trzeba przyjść pomóc posprzątać albo cokolwiek ... :roll:

Tweety

Post » Śro paź 13, 2010 22:23 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Ago, nie da się przewidzieć, że jest potrzebna taka pomoc. Zresztą z pomocą się specjalnie nie wyrywamy, dopiero zapytani wprost czasem się decydujemy... Jak coś, to niech R. dzwoni, że się nie wyrobi, się będziem próbować organizować...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro paź 13, 2010 22:35 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

lutra pisze:Ago, nie da się przewidzieć, że jest potrzebna taka pomoc. Zresztą z pomocą się specjalnie nie wyrywamy, dopiero zapytani wprost czasem się decydujemy... Jak coś, to niech R. dzwoni, że się nie wyrobi, się będziem próbować organizować...

a tytuł sobie wpisałam, bo mi się nudziło aliboż miałam taką fantazję :twisted:

Tweety

Post » Śro paź 13, 2010 23:48 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

Masza wysterylizowana, a Teodor już w domu.

Dopiero teraz siadłam do kompiutra, gdyby ktoś do mnie zadzwonił/napisał
przyszłabym na Kocimską, miałam 2-3h wolne i nawet kręciłam się na Lea.

Mam pytanie odnośnie testów białaczkowych: u maluchów zdaje się są niemiarodajne,
od jakiego wieku jest sens je robić?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw paź 14, 2010 7:14 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

kolejni chętni- tym razem na małą kicię, uświadomieni co do kastracji :)

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z235638829

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw paź 14, 2010 7:39 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

XAgaX pisze:kolejni chętni- tym razem na małą kicię, uświadomieni co do kastracji :)

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z235638829

:ok: :ok: :ok:

dziękuję, napisałam

Tweety

Post » Czw paź 14, 2010 9:36 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Słuchajcie, w sobotę trzeba zabrać (ja zabiorę) z arwetu 6 maluchów (h)olkuskich... Harry trafi na dt do kasi-noemik, Hermiona, Hedwiga, Helga, Herman i Hillary nie mają gdzie pójść. Kociaki mają ok. 8-9 tygodni są po szczepeniu, odorbaczeniu, są dosyć oswojone, jedna z nich to tri (hermiona), więc pewnie do domu pójdzie z marszu. Chciałabym uniknąć wrzucania ich na kocimską, gdzie jest masa kotów... Obiecuję dostarczyć żwirek i trochę karmy... Proszę, choć na 2 tygodnie, dopóki nie wrócę z xx i może w tym czasie coś znajdę.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw paź 14, 2010 9:38 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

można je porozdzielać, np. 2 + 3, 2 + 2 + 1, cokolwiek...
proszę bardzo.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw paź 14, 2010 9:47 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

lutra pisze:można je porozdzielać, np. 2 + 3, 2 + 2 + 1, cokolwiek...
proszę bardzo.

zwłaszcza, że dzisiaj przyjeżdżają 2 kotki na Kocimską a w sobotę 5 przedszkolaków do Arwetu. Kolejka pod drzwiami zmniejszy się do jakichś 10 kotów, o ile oczywiście znowu ktoś nie zadzwoni taki, że nie będzie się go dało odesłać.

Hania dzisiaj ciut lepiej, przy myciu kuperka darła się jakby ją obdzierali, 2 dni temu można ją było pokroić żywcem, nie zwróciłaby uwagi. No i zjadła kolejna miseczkę pasztetu. Rumcajs z Cypiskiem szaleją jak nakręceni, kupki prawie normalne, nie bardzo to wszystko wygląda na pp ale tak to traktujmy, bo ostrożności nigdy za wiele.

Psiak po kastarcji w Myślenicach już odstawiony na tymczas.

Jeżeli przyszła sobota będzie pogodowo ok to poszukiwani chętni do Harbutowic na wielką przycinkę

Tweety

Post » Czw paź 14, 2010 10:25 Re: K-ów, POTRZEBNA PILNA POMOC NA KOCIARNI, AWARIA!

_namida_ pisze:
Mam pytanie odnośnie testów białaczkowych: u maluchów zdaje się są niemiarodajne,
od jakiego wieku jest sens je robić?

Dołączam się do pytania :) A jeśli ma się zamiar tymczasować musi się zaszczepić rezydenta/tów na białaczkę czy tylko pp kk itd. wystarczą? A może wystarczy zrobić test?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw paź 14, 2010 10:28 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

nie wiem, co mówią tuzy weterynarii, ale ja mam do testów stosunek ambiwalentny... Frida miała negatywny, a potem dwa pozytywne. Figa Edyty miała trze pozytywne, a potem trzy negatywne... i co? Żyje, a Frida nie.
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]