Powiem coś bardzo niepopularnego i zamilknę
Dla mnie wątek ślepaczkowy już bardzo dawno
przestał być czytelny. Brak w pierwszych postach jakiegoś schematu umieszczania linków, zdjęć. Ja osobiście bardzo się gubię, raz są to cytaty, raz zdjęcia i obok link. Nie łapię który kot z którego zdjęcia jest który. Nie zawsze podana jest informacja o miejscowości, co przy danym bezdomniaczku-ślepaczku ułatwiłoby szukanie DT.
Oczywiście uznaję, że to mój kłopot i problem z rozszyfrowaniem informacji, a nie ogólnowątkowy i nie innych osób.
Dlatego trochę ciężko mi to pisać.
Bo też zdaję sobie sprawę jaki ogrom pracy stoi za aktualizacją tego typu wątku. I tu ukłon za pracę jako całość (a czytelność nie jest sprawą pierwszorzędną, priorytetem jest pomoc).
Jednak może jakiś schemat wprowadzania informacji pomógłby w czytelności a co za tym idzie a) zachęceniu nowych sponsorów b) zachęceniu nowych DT dla ślepaczków
(schemat czyli np.
1. imię kota
2. wiek kota
3. stan zdrowia kota
4. miejscowość
5. DT/schron/szpital
6. zdjęcie
7. link do wątku)Nie wiem czy to dobry pomysł, uznam ze skruchą, że może do bani. Ale mowa była także o czytelnictwie wątku, o tym, że mało kto się wpisuje. Więc napisałam w czym ja osobiście widzę problem. Dlatego coraz rzadziej czytam i już prawie nie wpisuję...
Oczywiście przy założeniach jakiegoś schematu musiałyby się dostosować osoby zgłaszające koty, tak by do pierwszego postu można było tylko skopiować i wkleić, bo zostawianie obróbki na głowie autorki-założycielki jest obciążające przy takiej ilości potrzebujących ślepaczków...