Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 8:05 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Super, że kotki są wszystkie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto lut 28, 2012 8:22 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

nie znam się na takim kotku-biedny.

brawo za akcję w kanałach :!: :!: :!: :!: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 28, 2012 9:07 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

O, matko... 8O Gosiu, ja się samym oczekiwaniem zmęczyłam, to sobie wyobrażam jak Ty.
:1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 28, 2012 9:40 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

morelowa pisze:O, matko... 8O Gosiu, ja się samym oczekiwaniem zmęczyłam, to sobie wyobrażam jak Ty.
:1luvu:

Właśnie wróciłam z "obchodu" czy wszystko jest ok :)(czy dzieciaki czasami nic nie pootwierały, czy coś nie spadło) czy koty z dwóch pierwszych miejsc karmienia są wszystkie, na zdjeciu widać jakie szczęśliwe :ryk: :ryk: (zdjecie z przed pół godziny)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten pan pomagał w akcji i zobaczcie co dzisiaj koty zrobiły :) :ryk: 8O :ryk:

I niech ktoś powie że koty są fałszywe i głupie :?

Głaskaj,Głaskaj nie gap się :mrgreen:
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 28, 2012 10:03 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Ale obchód! :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto lut 28, 2012 10:12 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

ale pięknie :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 28, 2012 21:20 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Super :ok:
Jakie piękne stadko :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lut 28, 2012 21:27 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

:ok: :ok: :piwa:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro lut 29, 2012 7:41 Re: o papieżu, o wszechświecie + Super Opowiadania

:1luvu: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro lut 29, 2012 10:29 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Rezydenci podwórka :)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Śro lut 29, 2012 13:40 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

piękne są i nie dzikie, nie szukasz domków dla niektórych? wiem, że nie każdy kot chce taki domek, może tak czują się pewniej
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lut 29, 2012 13:45 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

kaja555 pisze:piękne są i nie dzikie, nie szukasz domków dla niektórych? wiem, że nie każdy kot chce taki domek, może tak czują się pewniej

Dwa razy dałam te dwie kotki w pierwszym zdjeciu do domów, niestety cały tydzień i jedna i druga wyły w nowych domach. Więc doszłam do wniosku że one są szczęśliwsze na ulicy. U nas ludzie są obojętni, są też tacy teraz po tej akcji z kanałami, że każdy się o nie martwił. Więc zauważyłam, że ci ludzie chyba wolą być w ukryciu co do kotów. No, ale osiedle w 50%przyjazne kotom(ale większość chyba w ukryciu-bo nie widze ich, może to się zmieni), 40% to obojętność i zostaje 10% ludzi którzy chodzą(chodzili na skargi) że śmierdzi kotami, że koty siedzą na samochodach,że trzeba dezynfekcje zrobić bo czuć mocz(kotów które są wypuszczane przez ludzi z domów-tego nikt nie wspomniał :twisted: )

Jest jeden buras ode mnie którego jedna pani(ma tego czarnuszka chorego co wyżej pisałam z tymi kamieniami w przewodzie moczowym) ona bierze na noc tego burasa :) a w dzień sobie lata z bezdomniaczkami.

Taki bezdomniak domowy.

Ja tam się ludzi nie boję :mrgreen: tym bardziej że mam teraz za sobą spółdzielnie :) a miasto nawet zaczyna coś myśleć w kierunku ochrony zwierzaków, trwają rozmowy weta z miastem o dofinansowanie zwierząt z interwencji itp :)
Ja mam zniżki u weta, ale czasami to też już finansowo nie wyrabiam.

Co do dzikości to one dają się pogłaskać, a czasami podejdą tylko na metr i nie ma mowy o głaskaniu, poza tym wiedzą do kogo mogą podejść do kogo nie :)
Ostatnio edytowano Śro lut 29, 2012 14:12 przez CatAngel, łącznie edytowano 4 razy

CatAngel

Post » Śro lut 29, 2012 13:53 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

I znowu piękne zdjęcia... i piękne , tłuste burasy [i nie tylko, ale tak lepiej brzmi :mrgreen: ]. Gratulacje Gosiu. :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 29, 2012 14:37 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Śliczne bezdomniaczki, mnie podoba się ten z ostatniego zdjęcia już wcześniej pisałam, on ma takę dłuższą sierść i wyjątkowo śliczny kolor. Ja też opiekuję się trójką kotków na parkingu strzeżonym, tam gdzie parkuję swój samochód. We wtorek lub środę - 1 koteczka będzie sterylizowana. Jest tam matka, która już 2 razy w ubiegłym roku się okociła i 2 razy miała po 4 szt małych, oraz jej synek i córka kocia. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ostatnie maluchy wydaliśmy przed zimą dla dobrych ludzi jak tylko zaczęły samodzielnie jeść. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw mar 01, 2012 11:48 Re: Bezdomniaki z kanałów OCALONE :)

Od soboty jesteśmy codziennie u weta, z kotem Milusiem, dostajemy zastrzyki i od soboty do wtorku jest wyciskany ponieważ nie może oddać normalnie moczu. Kot od wtorku ma wszyty cewnik który ma mu pozwolić wypłukać przy
siusianiu piach który ma w układzie moczowym i pozwolić mu normalnie siusiać, w nerkach ponoć nic nie ma.

Kot musi iść na tą specjalną karmę jak zobaczyłam te ceny 8O to padłam :(

Dzisiaj kot będzie miał ściągany cewnik i dostanie tabletki do domu(cena wizyty zapowiada się na 35zł)

Jeżeli w tym czasie pojawi się znów opór w sikaniu, wet powiedział, że będziemy ciąć. Teraz powiedziała, że raczej nie
ma takiej potrzeby ponieważ ten kamień jest w układzie moczowym. I jest możliwość że się wypuka przez ten cewnik.

Cena takiego zabiegu jeżeli będzie potrzebny to około 230zł+USG(50zł)
jeżeli będzie trzeba zrobić, razem 270zł 8O

Kot czuję się o wiele lepiej niż pierwszego dnia, brzuszek nie jest już taki duży.
Wzięłam próbki karmy na cztery dni.

CatAngel

[poprzednia][następna]