TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2009 10:08

Małgorzata Pękała pisze:Dziewczyny piszcie w jakim dniu jedziecie do Przyborówka,Honorata chciałaby wiedzieć aby nie jechać w ten sam dzień tylko inny.Nie chodzi oczywiście o jakieś awersje tylko abyście się jednego dnia nie zdublowały a na drugi dzień nie będzie nikogo u kociaczków. :D

Nie powiem dokladnie dzisiaj bo nie wiem jak bedzie wygladal moj tydzien. ALe wiem ze musze jechac z wetem wiec za jednym zamachem zalatwie podanie lekow przeglad kotow, no i zabiore Paprocha. Mysle ze to bedzie blizej czwartku. ALe dam odpowiedz jak bede znala termin w ktorym wet bedzie mogl jechac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 20, 2009 10:10

honda11 pisze:ja też mam pytanie : kto jedzie w sobotę, bo muszę się z kimś zabrać lub pod kogoś podczepić
- słabo znam Poznań, a trasy do Przyborówka wcale 8O

Jak dam rade w sobote to sluze pomoca.
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 10:14

Forca już w lecznicy, właśnie ją "kroją" :wink:

Anielko... walcz kochanie bo masz dla kogo!!! :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon kwi 20, 2009 10:18

Witam. Tu mama korciaczek. Pingwinek juz u nas w domu. Jest bardzo eleganckim, smukłym kotem. Niestety się jeszcze nie nazywa. Pan Andzrzej, który odebrał nas z Katowic powiedział, że pierwsze co mu przyszło do głowy to nazwać go... Waszyngton ( piewrsze co zrobił w biurze to wskoczył na kasę pancerną :ryk: ). Ale Waszyngton to chyba za długie i trudno zdrobnić, aczkolwiek w pełni podkreśla elegancję i dostojność tego kota. Będziemy myśleć. Pingwinek po przyjściu zjadł, a właściwie to wciąż je (siedzi koło mnie na podłodze). Prawdopodobnie pójdziemy dziś z nim do weterynarza (lub jutro, bo dziś na penwo idziemy z Migotką). Na razie będziemy koty trzymać w osobnych pokojach, bo Migotka ma katar. Pingwinek niestety nie bardzo lubi psy - fuczy i pręży się (ale to nie pierwszy u nas kot, który nie nardzo lubi się z psem, miejsce się znajdzie dla każdego). To tyle narazie. Jesli ktos mógłby udzielic nam więcej informacji o pingwinku (np. wiek albo cokolwiek), to byłybyśmy wdzięczne. Bardzo dziękujemy wszystkim zaangażownaym w los pingwinka. Mamy nadzieję, że zaczyna się dla niego nowy, szczęśliwszy etap. Jak wydobrzeje, dziewczyny założą mu mu osobisty wątek. Pozdrawiamy.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon kwi 20, 2009 10:25

Korciaczki pisze:Witam. Tu mama korciaczek. Pingwinek juz u nas w domu. Jest bardzo eleganckim, smukłym kotem. Niestety się jeszcze nie nazywa. Pan Andzrzej, który odebrał nas z Katowic powiedział, że pierwsze co mu przyszło do głowy to nazwać go... Waszyngton ( piewrsze co zrobił w biurze to wskoczył na kasę pancerną :ryk: ). Ale Waszyngton to chyba za długie i trudno zdrobnić, aczkolwiek w pełni podkreśla elegancję i dostojność tego kota. Będziemy myśleć. Pingwinek po przyjściu zjadł, a właściwie to wciąż je (siedzi koło mnie na podłodze). Prawdopodobnie pójdziemy dziś z nim do weterynarza (lub jutro, bo dziś na penwo idziemy z Migotką). Na razie będziemy koty trzymać w osobnych pokojach, bo Migotka ma katar. Pingwinek niestety nie bardzo lubi psy - fuczy i pręży się (ale to nie pierwszy u nas kot, który nie nardzo lubi się z psem, miejsce się znajdzie dla każdego). To tyle narazie. Jesli ktos mógłby udzielic nam więcej informacji o pingwinku (np. wiek albo cokolwiek), to byłybyśmy wdzięczne. Bardzo dziękujemy wszystkim zaangażownaym w los pingwinka. Mamy nadzieję, że zaczyna się dla niego nowy, szczęśliwszy etap. Jak wydobrzeje, dziewczyny założą mu mu osobisty wątek. Pozdrawiamy.

Dziewczyny :1luvu: :1luvu:

Na szybko przychodzi mi do glowy imie Wally:) z tej bajki o samotnym robocie ktory sprzata i naprawia swiat:)

Dziewczyny napisza cos wiecej o nim samym:) Dziekuje Wam
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 10:26

Korciaczki pisze:Witam. Tu mama korciaczek. Pingwinek juz u nas w domu. Jest bardzo eleganckim, smukłym kotem. Niestety się jeszcze nie nazywa. Pan Andzrzej, który odebrał nas z Katowic powiedział, że pierwsze co mu przyszło do głowy to nazwać go... Waszyngton ( piewrsze co zrobił w biurze to wskoczył na kasę pancerną :ryk: ). Ale Waszyngton to chyba za długie i trudno zdrobnić, aczkolwiek w pełni podkreśla elegancję i dostojność tego kota. Będziemy myśleć. Pingwinek po przyjściu zjadł, a właściwie to wciąż je (siedzi koło mnie na podłodze). Prawdopodobnie pójdziemy dziś z nim do weterynarza (lub jutro, bo dziś na penwo idziemy z Migotką). Na razie będziemy koty trzymać w osobnych pokojach, bo Migotka ma katar. Pingwinek niestety nie bardzo lubi psy - fuczy i pręży się (ale to nie pierwszy u nas kot, który nie nardzo lubi się z psem, miejsce się znajdzie dla każdego). To tyle narazie. Jesli ktos mógłby udzielic nam więcej informacji o pingwinku (np. wiek albo cokolwiek), to byłybyśmy wdzięczne. Bardzo dziękujemy wszystkim zaangażownaym w los pingwinka. Mamy nadzieję, że zaczyna się dla niego nowy, szczęśliwszy etap. Jak wydobrzeje, dziewczyny założą mu mu osobisty wątek. Pozdrawiamy.

Mamo Korciaczek, bardzo się cieszę, że jest juz Pani z kociem w domku.
To naprawdę uroczy chłopak, ale tez nic więcej o nim nie wiem.
Pozdrawiam goraco :lol:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon kwi 20, 2009 10:29

anna57 pisze:
honda11 pisze:
aga9955 pisze:Apeluje o pomoc w Przyborowku przy codziennych pracach.
Potrzebne sa rece do pracy przy kotach.
kto jeszcze moze pomoc??? dziewczyny z Poznania??

tyle dziewczyn było na Pyrkocie, a tu mało kogo widać :cry:

Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety :roll:
To tak działa, niestety, nie pierwszy zresztą raz...

no i czuję się jak świnia :?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon kwi 20, 2009 10:29

Cameo pisze:Forca już w lecznicy, właśnie ją "kroją" :wink:

Anielko... walcz kochanie bo masz dla kogo!!! :ok:

Kciuki za dzielna dziewczynke.
Anielko....moja malusia dziewczynko masz domek tylko wyzdrowiej dla Asi
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 10:30

Korciaczki pisze:Pingwinek juz u nas w domu. Jest bardzo eleganckim, smukłym kotem. Niestety się jeszcze nie nazywa. Pan Andzrzej, który odebrał nas z Katowic powiedział, że pierwsze co mu przyszło do głowy to nazwać go... Waszyngton ( piewrsze co zrobił w biurze to wskoczył na kasę pancerną :ryk: ). Ale Waszyngton to chyba za długie i trudno zdrobnić, aczkolwiek w pełni podkreśla elegancję i dostojność tego kota. [...] Jesli ktos mógłby udzielic nam więcej informacji o pingwinku (np. wiek albo cokolwiek), to byłybyśmy wdzięczne. ...

Może Bill (Gates) ?Też "pieniężne". :ryk:

O szczegółach "wiekowo-zdrowotnych" to chyba bardziej Etka albo Jerzykowka może powiedzieć. Nie umiem oceniać wieku, w ogóle mało się znam na takich rzeczach. Wybacz.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon kwi 20, 2009 10:37

Sciskam Mame Korciaczkow i Korciaczki :1luvu:
Wet nie ocenil wieku pingwinka, bo stan jego uzebienia jest wynikiem nie tylko wieku, ale i bardzo ciezkich warunkow w jakich przyszlo mu zyc. Moze podczas wizyty Wasz wet powie cos wiecej. Leki dostal w zwiazku z silnym zapaleniem dziasel (sposob podawania napisany jest na kopertce, w ktorej sa zapakowane tabletki. Podawanie rozpoczetao w niedziele rano).
Jeszcze raz Wam dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hondziu11, samochodem w sobote pojedzie na pewno kochana PetkaP1:)))

Dziekuje wszystkim za kciuki za moja Anielke, potwornie sa jej potrzebne...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 20, 2009 10:42

honda11 pisze:

Niewiele mogę mając moją działkową 15 pod opieką, teraz nawet finansowo nie pomogę, bo będę składać znalezionego połamańca :oops:

Zaglądam od początku i trzymam za Was kciuki dziewczyny :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 20, 2009 10:48

puss pisze:
anna57 pisze:
honda11 pisze:

Bo spotkanie towarzyskie to przyjemność a pomoc konkretna to juz mniej, niestety :roll:

Pewnie nie Ty jedna...

Dziewczyny, tak się nie robi :?
Każdy z nas pomaga kotom, jak nie tym to innym, w miarę swoich możliwości.
Naprawdę niesmaczne jest to wypominanie i zmuszanie przez to do tłumaczenia się :?
salma75

Post » Pon kwi 20, 2009 10:57

Avian pisze:... będę składać znalezionego połamańca :oops:

ad. 1. To oby się połamanieć szybko "wyremontował" i jeszcze z ciepełka letniego skorzystał! :ok:
ad. 2. Dzięki stokrotne :D Trzymaj mocno. :D
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon kwi 20, 2009 10:58

salma75 pisze:
puss pisze:
anna57 pisze:
honda11 pisze:

Pewnie nie Ty jedna...

Dziewczyny, tak się nie robi :?
Każdy z nas pomaga kotom, jak nie tym to innym, w miarę swoich możliwości.
Naprawdę niesmaczne jest to wypominanie i zmuszanie przez to do tłumaczenia się :?

Salma ale nikt Ci sie nie kaze tlumaczyc.
Nie widze tu nic niesmacznego. Niesmaczne jest to ze sklad ktory jezdzi do Przyborowka jest niezmienny niestety, my apelujemy o pomoc.
Te ktore jezdza tez maja swoje zajecia, rodziny, domy i swoje klopoty i troski. Chodzi tylko o pomoc fizyczna. O wklad pracy wlasnej. I nie pisze tego do Ciebie Salma wbrew pozorom bo wiem ze akurat Ty jedna masz noge w gipsie wiec jakby sprawa jest jasna.

Nic niesmacznego nie ma...jest kupa roboty i tyle.
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 10:59

Avian pisze:
honda11 pisze:

Niewiele mogę mając moją działkową 15 pod opieką, teraz nawet finansowo nie pomogę, bo będę składać znalezionego połamańca :oops:

Skladaj Avian polamanca:) Ty akurat z ta swoja armia to masz roboty w brud:)

Kciuki za polamanca:)
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]