K-rk,maluchy z 1000-lecia, z Kłaja, ze schronu już u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2009 22:57

kastapra pisze:Aga ja to mogę załatwić, bo będę jutro w Chironie. A dr wie ze przywiozę Majkę?

nie wie ale się dowie :wink: w najgorszym razie Majka zostania do wtorku

Ogocha, Glusiem się nie przejmuj, on świetnie niańczy Beksę, właśnie wyszorował jej uszka i nosek po kurczaku, którego wsunęli we dwójkę :D Mówiłaś, że nie boi sie dorosłych kocic. No to wyobraź sobie, że dowiedziałam się dzisiaj, że jak byli na gościnnych występach u Babci to postawił się 40-kilogramowej wilczycy gdy chciała sprawdzić zawartość jego miseczki. Mama myślała, że zejdzie ze śmiechu, bo ogon w paprotkę, bokiem zastawił michę, warczał jak stado tygrysów a za nim schowała się Beksa :D

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 19, 2009 23:05

ja mogę zajrzeć w środę rano na wielopole

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Nie kwi 19, 2009 23:07

Tweety trzymam kciuki za moja Ulubienice Moniczke.

Ps: Psica się obraziła - jak śmiałam jej spalić kolacje. :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon kwi 20, 2009 0:03

dyżury odnotowane, bardzo dziękuje :1luvu:

Matko z córką, mamy znowu 41 kotów :strach:

Tweety

Post » Pon kwi 20, 2009 5:02

Aguś mamy 45 kotów wiozę na Wielopole kotkę z trzema małymi z 1000-lecia
została złapana dziś w nocy
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pon kwi 20, 2009 7:53

markopolo00 pisze:Aguś mamy 45 kotów wiozę na Wielopole kotkę z trzema małymi z 1000-lecia

i to by była wiadomość dnia gdyby Marek nie zadzwonił z pewnym sprostowaniem :cry: szlagbyto :evil: i to podwójny!

Tweety

Post » Pon kwi 20, 2009 8:24

Tweety pisze:
markopolo00 pisze:Aguś mamy 45 kotów wiozę na Wielopole kotkę z trzema małymi z 1000-lecia

i to by była wiadomość dnia gdyby Marek nie zadzwonił z pewnym sprostowaniem :cry: szlagbyto :evil: i to podwójny!

no Chryste Panie, Marek do mnie dzwonil. maluchy nie jadly niewiadomo jak dlugo, ale ja ich nie mam jak wziac... :oops: :cry:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon kwi 20, 2009 15:23

lutra pisze:Młodszy Łapankowy Lutra melduje, że w dniu dzisiejszym w gminie Kłaj złapane zostały dwie kotki w celu sterylizacji. Weszłyśmy w posiadanie trzech kociąt: rudy - chłopak, bury-chłopak, trzykolorowy - kotka.
Strat nie odnotowano żadnych.
Interakcje z tambylcami przebiegły spokojnie, choć jedna zakończyła się krótką wymianą s...łów. Żadnych słów na "k" i na "s" nie wypowiedziano.
Koty odstawione, sprzęt zakonserwowany, czeka na kolejne manewry.
Odmeldowuję.
lutra
PS
Serio, to cel osiągnięty. Tri z maluchami u K, a bura ciężarówka wielopoluje.

PPS
Kłajowo było!

Po atrakcyjnym weekendzie czyli
1. zasuwaniu przez cała sobotę przy rąbaniu drzew na ogrodzie (wsi mi się zachciało :roll: )
2. powrocie z mocnej imprezy o 3 rano, w niedzielę obudził mnie telefon od Lutry o 8:19 :twisted:
3. Potem po kursie Wieliczka - Wielopole - Czyżyny - Kłaj
4. następnie kilkugodzinnym łapaniu kotów w Kłaju na upale,
5. odwiezieniu Tri i Małych do mnie, Burani Pięknookiej na Wielopole, a potem mojego ojca pod sam Lublin do sanatorium (550 km za kółkiem speedem solo, bo mój TŻ nie omieszkał wychylić kilku piwek z teściem kiedy byłam na kłajskiej łapance :evil: )
6. powrocie do domu dziś o 4 rano i pobudce o 7
...patrzę na jedno oko, w dodatku półprzymknięte, więc napiszę tylko, że zdjęcia Tri i maluchów będą nie wcześniej niż jutro na kłajskim wątku.
Przepraszam, ale padam z nóg i nie kontaktuję, dziś muszę odespać po pracy. Ale zapewniam, że warto czekać :P
Dzięki Lutra, bardzo kłajowo było :P
Ostatnio edytowano Pon kwi 20, 2009 18:24 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon kwi 20, 2009 17:52

Tweety pisze:
Ogocha, Glusiem się nie przejmuj, on świetnie niańczy Beksę, właśnie wyszorował jej uszka i nosek po kurczaku, którego wsunęli we dwójkę :D Mówiłaś, że nie boi sie dorosłych kocic. No to wyobraź sobie, że dowiedziałam się dzisiaj, że jak byli na gościnnych występach u Babci to postawił się 40-kilogramowej wilczycy gdy chciała sprawdzić zawartość jego miseczki. Mama myślała, że zejdzie ze śmiechu, bo ogon w paprotkę, bokiem zastawił michę, warczał jak stado tygrysów a za nim schowała się Beksa :D

Zuch chłopak - jestem z niego dumna :ok:
Prawdziwy z niego gentleman - obronił dziewczynę (to nic, że przy okazji obrony michy), dba o Beksy higienę (i nie wsponę, że tylko dlatego, że miała na sobie resztki kurczaka bo wyszłoby, że z niego jakis żarłok czy coś) :lol:
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon kwi 20, 2009 20:26

A wiec melduje, ze mam na poddasuz piekna ruda kotke przy nadziei. Planowanie 6 kociakow....

Bedziemy jutro budowac "kojec" dla maluchow. Bo poddasze duze no i te schody....

Jednak kotka dzikawa.... zaliczylam bolesne i dosc dotkliwe pogryzienie...

Z gory dziekuje za pomoc wsparcie i wsyztsko - nie mam zielonego pojecia o kocich ciazach porodach itp. :(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon kwi 20, 2009 21:03

Malutkie glizdeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Psica chodzi po domu i piszczy.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon kwi 20, 2009 21:42

Kinya, a czy Ty liczyłaś, że złapanie naszej "ulubionej" tri to przejdzie Ci tak ulgowo, ze śpiewem na ustach? :twisted: to wszystko było "odgórnie" zaplanowane

Patka, na razie ustaw jej pudełko czymś wymoszczone (najlepsze byłyby podkłady higieniczne) tylko jeszcze dzisiaj, bo w nocy może się zacząć.
Jeżeli to jest ta sama kotka, która mieliśmy w klatce ponad miesiąc temu i sąsiedzi kazali wypuścić, bo "urodziła i karmi" to najlepiej byłoby im zawieźć te maluchy niech się nimi zajmą, odchowają i znajdą domy :evil: Można ją było ciachnąć i święty spokój a teraz?, nie wysterylizujemy kotki, która za kilka godzin może zacząć rodzić! szlagbyto!!!

W Chironie jest obecnie coś nieokreślone z Prokocimia do ciachnięcia i wypuszczenia, czarno-biały kocur, który jest do leczenia, bo nerki ma wywalone jak nieszczęście (to ta niby matka kociaków z 1000-lecia czyli efekt łapanki oszołomów o 4 nad ranem :evil: , skoro wiedzieli wszystko lepiej co zrobić to po cholerę dzwonili po pomoc?? dobrze, że Etiopia ostatecznie wyrwała im te maluchy, mam nadzieję, że przynajmniej reszta przeżyje. Ciekawe czy zadzwonią, że kotka znowu rodzi czy ją w końcu zdecydują się ciachnąć, bo to co porobili to po prostu hardcore :evil: ). Majka została do ciachnięcia na jutro.

Maluchy są u jednej pani na Siewnej, mogą tam zostać (jak przeżyją) 3-4 tygodnie, w sam raz powinny zacząć same jeść to już będzie z górki. Potem pani wyjeżdża więc koniecznie trzeba je będzie przejąć.

Karola, moją Beksę też można wystawiać do adopcji, bo pani, która miał ją wziąć jednak nie może a panienka gdzieś za 3-4 tygodnie będzie do wydania. Może jutro uda mi się zrobić jej jakieś fotki
Ostatnio edytowano Pon kwi 20, 2009 21:52 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Pon kwi 20, 2009 21:44

Kinya pisze:
lutra pisze:Młodszy Łapankowy Lutra melduje, że w dniu dzisiejszym w gminie Kłaj złapane zostały dwie kotki w celu sterylizacji. Weszłyśmy w posiadanie trzech kociąt: rudy - chłopak, bury-chłopak, trzykolorowy - kotka.
Strat nie odnotowano żadnych.
Interakcje z tambylcami przebiegły spokojnie, choć jedna zakończyła się krótką wymianą s...łów. Żadnych słów na "k" i na "s" nie wypowiedziano.
Koty odstawione, sprzęt zakonserwowany, czeka na kolejne manewry.
Odmeldowuję.
lutra
PS
Serio, to cel osiągnięty. Tri z maluchami u K, a bura ciężarówka wielopoluje.

PPS
Kłajowo było!

Po atrakcyjnym weekendzie czyli
1. zasuwaniu przez cała sobotę przy rąbaniu drzew na ogrodzie (wsi mi się zachciało :roll: )
2. powrocie z mocnej imprezy o 3 rano, w niedzielę obudził mnie telefon od Lutry o 8:19 :twisted:
3. Potem po kursie Wieliczka - Wielopole - Czyżyny - Kłaj
4. następnie kilkugodzinnym łapaniu kotów w Kłaju na upale,
5. odwiezieniu Tri i Małych do mnie, Burani Pięknookiej na Wielopole, a potem mojego ojca pod sam Lublin do sanatorium (550 km za kółkiem speedem solo, bo mój TŻ nie omieszkał wychylić kilku piwek z teściem kiedy byłam na kłajskiej łapance :evil: )
6. powrocie do domu dziś o 4 rano i pobudce o 7
...patrzę na jedno oko, w dodatku półprzymknięte, więc napiszę tylko, że zdjęcia Tri i maluchów będą nie wcześniej niż jutro na kłajskim wątku.
Przepraszam, ale padam z nóg i nie kontaktuję, dziś muszę odespać po pracy. Ale zapewniam, że warto czekać :P
Dzięki Lutra, bardzo kłajowo było :P

Ty tu propagujesz rozmnażanie kotów :spin2:

Nie mogę się doczekać :P

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon kwi 20, 2009 21:48

ta zmora ma szczęście, że ma dzieci w chodliwych kolorach, zresztą ostatnie w swoim życiu :twisted: ale została jeszcze córunia, też tri i trzeba ją dorwać zanim się zaokrągli

Tweety

Post » Pon kwi 20, 2009 21:50

ogocha pisze:
Zuch chłopak - jestem z niego dumna :ok:
Prawdziwy z niego gentleman - obronił dziewczynę (to nic, że przy okazji obrony michy), dba o Beksy higienę (i nie wsponę, że tylko dlatego, że miała na sobie resztki kurczaka bo wyszłoby, że z niego jakis żarłok czy coś) :lol:

dlatego zostawiam sobie go jeszcze chwilę jako niańkę dla Beksy :wink:

Tweety

[poprzednia][następna]