Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2007 11:08

koleżanko tig_ra mówiąc to że mój kot żył 18lat na whiskasie to chciałam podać przykład że to nie jest do końca trucizna, to ty w prawie wszystkich wypowiedziach doszukiwałaś się ataku...przyznaje że pod koniec mnie poniosło i przeraszam jeżeli uraziłam cię ale poprostu promuje tu moje zdanie, może twoim zdaniem to brednie lub głupoty ale nie tobie oceniać..

rudawa2

Od: Pt lip 13, 2007 21:04

Post » Pon lip 16, 2007 11:15

Acanę polecam, w workach 8kg niecałe 14zł/kg (za kitten, adult jeszcze taniej). Naprawdę taniocha :)
Obrazek
...inexplicable catness...

szczesia

Od: Czw wrz 28, 2006 19:33

Post » Pon lip 16, 2007 11:18

Wiem i napewno skorzystam z niektórych rad :D

rudawa2

Od: Pt lip 13, 2007 21:04

Post » Pon lip 16, 2007 13:29

przyznam bez bicia - nie przebrnęłam przez wszystko. :oops:
ale zdecydowaną większość.

a im dłużej czytam tym większy mętlik.

sprawdziłam sklepy internetowe - porównałam ceny ze sklepem zoologicznym w centrum gdzie pracuje i różnice są groszowe.

RC kitten za 400g w krakvet 14,49 ja w sklepie dałam 15. wiec...
natomiast Purina PP w krakvet 9,9 a tu 11,90 (to już sporo)8O

bałam sie kupić więcej od razu bo ja by mi kociak nie zjadł to bym sie załamała. :twisted:

za radą forumowiczów i kobiety z zoologicznego stwierdziłam ze bede karmić Puriną PP i dodatkowo RC kitten. no i surowymi mięsnymi dodatkami...

a teraz czytam że Purina PP to taki troszkę lepszy W ;(

w końcu już nie wiem sama.
staram się zrobić tak zeby było zdrowo i jak najlepiej dla kociaków ale zeby mnie finansowo nie zabiło.

licze ile karmy na dzień, ile zapłacę za sto gram jesli kupie większe opakowania... dodaje koszty oprzesyłki dziele .... i buuuuuuuuu

a tu wciąz znajduję teksty w stylu " * jest lepsza od ** niby droższa ale jak sie przeliczy to wyjdzie taniej ... " i raz hills jest najlepszy raz RC... to znowu Iams.
tu jeszcze trzeba rozważyć "najlepszy" i "najbardziej ekonomiczny"

(co ja moge ze jestem biednym studentem z dwoma kocurkami? ;( ) :oops: :

cal

Od: Nie lip 08, 2007 16:53

Post » Pon lip 16, 2007 13:38

Ja też kiedyś karmiłam W i KK... :oops: Ba! Kiedyś to ja myślałam że po tych karmach kot będzie zdrowszy i będzie dłużej żył :strach: Chyba wiele z nas było w takim błędzie zanim trafiło na forum. Dzięki Bogu forum uczy rozumu i tego jak należycie dbać o swojego kota.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pon lip 16, 2007 13:39

a rozważ Acanę Kitten
ma 60% miesa i kosztuje około 50 zł za 3 kilo
w krakwecie jest do tego taka opcja, ze jesli gdzies znajdziesz cos taniej to oni od owej kwoty odejmują jeszcze 2% i płacisz NAJTANIEJ W POLSCE ;)
przesyłka kurierem od 100 zł za darmo

ot, o tym mowie
http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=2318
wiadomo, im wiecej kupisz, tym taniej jest ;)

a Acana jest w porzadku, tez mamy cienko z kasą, oj cienko a jestesmy zadowoleni
mamy 4 koty ;)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon lip 16, 2007 13:39

cal - ja już od dawna nie jestem studentką, i mętlik w głowie w kwestii karm mam straszny....czekam, moze cos się wyklaruje... :?

Joy

Od: Wto wrz 12, 2006 9:31

Post » Pon lip 16, 2007 13:59

dzięki za szybką reakcje ;)

ja byłam święcie przekonana że mój kot kupowałby by whiskas....
i zanim trafiłam na forum to zakupiłam suche 300 gram junior i saszetkę. (powiem wam ze pachnie prześlicznie na wygląd też niczego sobie takie chude mięsko w galaretce... kot na zapach oszalał - zjadł i zwymiotował)
ale suche je.

kupiłam tą Purine i CR. zobaczymy.
z tą Acaną sie zastanowię tylko najpierw muszę doczytać jakie jest dawkowanie (bo jak nas forum nauczyło nie tylko cena sie liczy ale skład a co za tym idzie ilość jaką kot zjeść powinien)

cal

Post » Pon lip 16, 2007 14:02

cal

Post » Pon lip 16, 2007 14:15

moś pisze:Troche mnie przeraza ostatnio ten watek :roll: Slowne przepychanki w watku ktory z zalozenia mial byc doradczy i mial sluzyc wymianie info o żywieniu kotow.A teraz? Kasia juz wie co sadzimy o okolicznosciach leczenia jej kotki , bylo o tym w innym watku i wtrącanie uwag na ten temat mija sie z celem tego watku i niczego nie wnosi a nawet może sprawie zaszkodzić(tak sądze) A jezeli chodzi o kolezanke Tigre to czy naprawde nie ma sobie nic do zarzucenia, nic a nic? że zacytuje:" kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"? Jeszcze raz powtorze: TIGRO - nie masz sobie nic do zarzucenia, rzadnych grzechow z przeszlości, rzadnych pomylek, błędów itp Zastanow sie, prosze i pomyśl a potem krytykuj tak ostro niedoswiadczonych kociarzy :roll: z pozycji nieomylnej.

mam zly dzien dzisiaj, wydarzylo sie zbyt wiele zlego jak na mnie wiec odpowiem tylko mos
mam cale mnostwo bledow na swoim koncie, jak najbardziej, w przeciwnym razie moj kot nie bylby chory na nerki
nie bede sie tlumaczyc tym, ze 10 lat temu moja swiadomosc byla inna i karm z faktycznie gornej polki bylo mniej
ale dzisiaj przepalila mi sie bateria do aureoli, (mos masz w tym swoja zasluge) i powiem jedno : karmcie czym chcecie
to sa wasze koty, wasza kasa, wasze sumienie
mam to juz, ze sie brzydko wyraze ...w wielkim powazaniu
nie jestem mosiu nieomylna, jak kazdy z nas
chcialam podzielic sie moja wiedza, tym do czego doszlam przez iles tam lat posiadajac koty, dbajac najbardziej jak tylko potrafilam, nawet czesto wlasnie kosztem siebie, szukajac, uczac sie
chcialam zrobic zestawienie karm, zamiescic je
ale w tej chwili widze ze nie warto, poniewaz zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie wiedzial lepiej, lub komu nie spodoba sie moj sposob porozumiewania
od dzisiaj ogranicze sie do pisania tylko wtedy, jak przeczytam ewidentna bzdure, ktora rzuci mnie na kolana

EDIT : musiala bym pisac tak, jak teraz :roll:
moze zatem inaczej : napisze wtedy, kiedy w/g mojej oceny, ktos bedzie rokowal korzystnie, jezeli chodzi o myslenie
- glaskanie, mizianie i pocieszanie, niereformowalnych i tych, ktorzy uporczywie tkwia przy swoim zdaniu a potem placza, ze cos jest nie tak, zostawie wam

pozdrowienia dla urazonych, obrazonych i "wiedzacych"
Ostatnio edytowano Pon lip 16, 2007 14:32 przez tig_ra, łącznie edytowano 1 raz

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Pon lip 16, 2007 14:22

tig_ra pisze:chcialam podzielic sie moja wiedza, tym do czego doszlam przez iles tam lat posiadajac koty, dbajac najbardziej jak tylko potrafilam, nawet czesto wlasnie kosztem siebie, szukajac, uczac sie
chcialam zrobic zestawienie karm, zamiescic je
ale w tej chwili widze ze nie warto, poniewaz zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie wiedzial lepiej, lub komu nie spodoba sie moj sposob porozumiewania
od dzisiaj ogranicze sie do pisania tylko wtedy, jak przeczytam ewidentna bzdure, ktora rzuci mnie na kolana

Tigra, Twoja wiedza i analizy są bardzo cenne. Nie zniechęcaj się upartymi osobami, które za wszelką cenę chcą udowodnić że W i KK są najlepsze. Mnie też się scyzoryk otwiera... :twisted: Ludzie mają sami ze sobą różne problemy, dlatego czasem trudno im się przyznać do błędu albo zmienić dotychczasowe przekonania.

Ja jak najbardziej czekam na Twoje zestawienie karm i ich analizę, stosunki składników do składników :oops: Nie znam się na tym totalnie.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pon lip 16, 2007 15:48

Cal, ja też biedna studentka :wink: i też dwa futra. kupując karmę zwracam uwagę na zawartość mięsa i cenę- o dziwo, zauważyłam że spoko karm z naprawde dużą zawartością mięsa jest sporo tańsza od tych bardziej "ekskluzywnych" które niby lepsze, a mięsa mają mniej.

Dla moich futer kupuje Sanabelle sensitive, z racji tego że jeden z długimi kudełkami i o wrażliwym brzusiu, Acane adult, bo jest dobra składnikowo i tania, a ostatnio na próbę wzięłam jeszcze Brit i nutra nuggets platinium- zobacze czy polubią. kupuje więcej i mieszam, żeby miały bardziej zróżnicowaną dietę, plus mokre codziennie rano. generalnie zawsze jak zamówię w krakvecie to już mam przesyłkę za darmo.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon lip 16, 2007 15:57

tig_ra, nie rezygnuj, proszę...dla mnie Twoje wypowiedzi są bardzo cenne...a że nie wszyscy się z Tobą zgadzają...no cóż...ich prawo...szkoda tylko, że tyle agresji w niektórych postach...czytałam ze smutkiem i współczuciem dla autorów oraz ich kotów...

Joy

Od: Wto wrz 12, 2006 9:31

Post » Pon lip 16, 2007 20:24

tig-ra ja też czekam za zestawienie :)
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Pon lip 16, 2007 20:46

Tigra ja nie kwestionuje twojej wiedzy, ba nawet przypuszczam ze mam mniejsza o zywieniu kotow i genetyce napewno ( nie jestem hodowca), troche mnie razi twój sposob pisania ale nie o to mi chodzilo.Sądze ze wiesz o co. Poprostu , troszeczke poczytalam i wysililam pamięc bo nie jestem na tym forum od dziś, Ty też nie, prawda?.A postronni byc moze mnie nie rozumieja bo rady dajesz cenne, niektore kontrowersyjne np na temat RC ale cenne ale oni nie maja takiego poczucia jak ja, gdy czytam Twoje wypowiedzi , wiesz dlaczego.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]