Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2015 13:01 Re: Zmrożona norka Alienorka

Dopiero dotarłąm w normalnym lapku do was. :oops:
Strasznie, strasznie mi przykro

Marzenko trzymaj się kochana.
Piesiu [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 20, 2015 21:13 Re: Zmrożona norka Alienorka

Czasem wydaje mi się, że Topek jest, tylko akurat sobie cicho śpi, czasem wydaje mi się, że odszedł dawno temu a czasem to boli jak diabli - taka trochę bez sensu jestem. Koty dużo się do mnie tulą i sporo wcinają - jakby czuły nadchodzącą zimę. Nie zapowiadają się te święta jakoś rewelacyjnie - może pomoże jak jutro kupię i przybiję nad drzwiami gałązki jodły.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 20, 2015 22:53 Re: Zmrożona norka Alienorka

Wiem, co czujesz. Dwa i pół miesiąca nie ma Sosera. Wciąż go widzę kątem oka. Wszędzie. Mam takie dni, że wyję jak głupia. Nie mogę jeść pomidorów. On je kochał tak bardzo.
A czasem wydaje mi się, że już tak dawno go nie ma...
Trzymaj się. Bardzo, bardzo współczuję...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro gru 23, 2015 12:09 Re: Zmrożona norka Alienorka

Alienor pisze:Czasem wydaje mi się, że Topek jest, tylko akurat sobie cicho śpi, czasem wydaje mi się, że odszedł dawno temu a czasem to boli jak diabli - taka trochę bez sensu jestem. Koty dużo się do mnie tulą i sporo wcinają - jakby czuły nadchodzącą zimę. Nie zapowiadają się te święta jakoś rewelacyjnie - może pomoże jak jutro kupię i przybiję nad drzwiami gałązki jodły.

Marzenko, to wszystko jest zrozumiałe. Ja po odejściu Kajtunia w chłodne dni, gdy padał deszcz i zaczynało się robić ciemno płakałam, jak głupia, bo miałam wrażenie, ze Kajtuś gdzieś się błąka. A przecież on nie żył.
Miałam takie dni, że ryczałam do poduszki, mimo, że w domu była już Kajunia. Ale nigdy nowy psiak, czy kociak nie zastąpi tego, który odszedł.

Teraz po ponad roku ból jest mniejszy, ale nie wyobrażam sobie, jak to będzie, gdy odejdzie któreś z mojej ukochanej trójeczki.

Moje zwierzaki zdrowe, ale jakoś nastrój mało świąteczny.
Mimo wszystko Życzę wszystkim Wesołych Świąt!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Śro gru 23, 2015 12:37 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Dziś piękne słońce I dość ciepło jak na grudzień.
Jako że głupich nie sieją a ja powinnam mieć bana na FB ... trafi do mnie na tymczas (chyba że do jutra znajdzie się właściciel) 15-letni pies bez oczu I głuchy. Trafił do schroniska I miał być uśpiony dziś lub jutro, bo taki pies w schronisku się męczy bardzo. No to wiecie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro gru 23, 2015 12:48 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Ech, Marzenko <3
Wszystkiego dobrego
Dzięki, że jesteś :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro gru 23, 2015 13:32 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Alienor pisze:Dziś piękne słońce I dość ciepło jak na grudzień.
Jako że głupich nie sieją a ja powinnam mieć bana na FB ... trafi do mnie na tymczas (chyba że do jutra znajdzie się właściciel) 15-letni pies bez oczu I głuchy. Trafił do schroniska I miał być uśpiony dziś lub jutro, bo taki pies w schronisku się męczy bardzo. No to wiecie...

Marzenko, kocham Cię za Twoje wielkie serce i nie mogę się doczekać wieści o piesku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Śro gru 23, 2015 13:34 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Alienor pisze:Dziś piękne słońce I dość ciepło jak na grudzień.

Trzymaj się dzielna Kobietko :1luvu:
Piesio miał szczęście :201494

Wszystkiego naj... , naj... w Święta.
Spokoju, pogody ducha, życzliwości ...
Niech będzie wesoło i ... świetliście

Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 23, 2015 14:51 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

:ok: Yes!
Ale dlaczego bana?? Pochwałę powinnaś dostać ! Dyplom dziękczynny!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 23, 2015 15:25 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

morelowa pisze::ok: Yes!
Ale dlaczego bana?? Pochwałę powinnaś dostać ! Dyplom dziękczynny!

Bo ze względu na siebie I na koty powinnam nic nie brać przez jakiś czas. Bo jestem zajechana fizycznie I emocjonalnie po odejściu Topcia (a przypominam, że w lipcu była ostra jazda bez trzymanki z ratowaniem Susuwatari), one też by pewnie wolały spokój I dopieszczanie bez przeszkód, ale ... no nie da się odzobaczyć zobaczonego. Bo gdyby miał więcej czasu, to bym dała radę nie zauważyć, zapomnieć etc. A tak to koopa.

Alienor

Post » Śro gru 23, 2015 16:32 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

I właśnie dlatego dyplom!

Ale dlaczego - poza tym - 'nieświąteczna' ta norka?
Przecież raz 'gość w dom....',[tu jak kto uważa :mrgreen: ] dwa - dla psiura to wyjątkowe święta :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 23, 2015 18:51 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

jak zwykle nie w temacie jestem - nie nadążam z niczym już
to po kolei:
- za co bana?
- kiedy przyjeżdża Nowy? :201453
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro gru 23, 2015 19:18 Re: Zmrożona norka Alienorka

Alienor pisze:Toperek [*] aka Książę Promienisty już biega po krainie za Tęczowym Mostem. Znów jest zdrowy, silny, młody, świetnie widzi i słyszy a łapy niosą go pewnie tam, gdzie chce być. Odprowadziłam go tam, gdzie nie ma cierpienia. Zabrał ze sobą kawałek mojego serca. Miałam nadzieję, że znajdzie idealny dom i że pożyje tam sobie jeszcze. Nie było mu to pisane, ale starałam się z całych sił, by było mu u mnie dobrze.

Przecież on miał dom... najlepszy jaki mógł wymarzyć... Twój dom :cry: Topcio to wie i docenia na pewno, kiedyś powie Ci to osobiście tam, gdzie nic go już nie ogranicza. Bardzo współczuję :cry:
Topciu Kochany [*] [*]
Przychodzimy z życzeniami mimo wszystko, mimo, że smutno... też mi ciężko na sercu dziś wyjątkowo, że nie mam Maciusia, co chwilę płakać mi się chce... Prawie każda z nas zna ten ból potworny... przytulam :201461
Życzymy zdrowia przede wszystkim, dla Ciebie i dla futerek, odpoczynku i spokoju :1luvu:
Obrazek
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro gru 23, 2015 21:36 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Marzenko co tu pisać, przykre jest to że tak wcześnie odchodzą. :placz:

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 23, 2015 21:51 Re: Nieświąteczna norka Alienorka

Kinnia pisze:jak zwykle nie w temacie jestem - nie nadążam z niczym już
to po kolei:
- za co bana?
- kiedy przyjeżdża Nowy? :201453

Bana na fb, żeby mi w oczy przypadkiem nie lazły sieroty do ratowania na olaboga. Bo powinnam odpocząć etc. a jakoś nie bardzo będzie jak. Nowy (tam go nazwały Ślepowid, ale absolutnieniemamowyżebytakzostało) przyjeżdża w pierwszy dzień świąt po południu - o ile nie znajdzie się dla niego lepszy DT lub DS (oby!). Wolontariuszka zbierze go jutro do południa do domu a potem przywiozą go do mnie. Pies jest głuchy, więc czy zmienię mu imię na Cieguito (Ślepaczek) czy Nabuchodonozor nie sądzę że go to ruszy. Już bardziej fakt posiadania ludzia i ciepłego legowiska na własność

morelowa - jakoś mi tak mało świątecznie. I te gałązki i pomarańcza nabijana goździkami powieszona pod sufitem nadal nie "robią" nastroju. Ale generalnie od lat już Boże Narodzenie straciło sporą część uroku dla mnie. Możliwe, że moja wina, bo nie pucuję wszystkiego na błysk i nie szaleję z przygotowaniami - ale ani nie mam kondycji po temu, ani mi się nie chce. Dlatego nie tragizowałam gdy okazało się, że w Wigilię wypada mi zmiana 16-24. 1szy dzień świąt mam wolne więc jadę z prezentami i na obiad do mojego Taty a potem wracam i przyjeżdżają z psem. Będzie cały weekend na poznawanie się.

Alienor

[poprzednia][następna]