S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 01, 2013 21:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

phantasmaghorii-dzięki za pomysła, ale udało nam się zdobyć fajne plastikowe i wiklinowe ,,podstawki,, na poduchy. Ostatnio zrezygnowalismy z kartonów, bo trzeba czesto zmieniac i stanowczo zawalalismy cały ,,hasiok,,
Ja w domu też ma takie jak ty tekturowe :wink:

a termoforki bardzo, bardzo się przydadzą...niestety...przecież wiesz
lada moment zaczną hurtem kociaki przybywać :(

wpadnij kiedyś na kawke do nas, tak sobie-bardzo zapraszamy
Jak juz sie ciepło zobi i znów nastanie czas stołu na kociarni to na prawde mozna tam fajnie w słoneczku czas spedzić.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt mar 01, 2013 21:48 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Chciałam tylko napisać, że z Teodorem jest niestety bardzo źle. Jest niewydolność nerek, wątroby, silna anemia. Próbujemy ratować ale wyniki są naprawdę złe a Teodor bardzo słaby.
Nie umiem pomyśleć, że miałoby nie być mojego tygrysiego futra w domu...
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pt mar 01, 2013 21:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ewa, na anemię jest świetny eprex, na watrobę mam ornipural. Da radę .Mój Dzekuś miał zaawansowaną mocznicę, a eprex pomógł.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Sob mar 02, 2013 18:19 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

w trzech słowach póki mam czas bo na panieńskim jestem :twisted:

Dziękuje dzisiaj za liczne przybycie, za wymizianie..udział i uwagę poświęconą miejscu schroniskowym jak i oczywiście naszym głównym bohaterom -Podopiecznym :)

przykro z powodu Herrery...fajny to był domek ale już faktem jest, że ona w schronisku i czasu trzeba jej poświęcić teraz..
Mardi, Benzina, Sparta i Kropka lepiej. Zauważyliście, że Kropka już tak łapą nie paca? :wink:

Melkor....oby nie wracał do stanu depresyjnego poprzedniego :| Kciuki za niego bo bardzo z Lindaną się nie lubią :roll:

Lindana dzisiaj bardzo za mną biegała, stęskniona za człowiekiem. Ani zdjęcia zrobić porządnego :lol: Kilka zapodam dopiero w pon lub środę jak będę dzień wolny mieć :evil:

co jeszcze adopcji zero, ale dużo do adopcji nie mamy bezproblemowych etc ale za chwilę to się zmieni..

Kortina, Kareno i Toledo coraz lepiej na kolanach :)
Zuzka Ruska syczy i warczy jak opętana
Czarna się boi, a Nutka ma charakter
Simba kochana z gilusiami, kciuki za nią, był ten domek? :?: :P :kotek:
kciuki za chorusie i tymczasy :ok: :ok:

p.s czemu nad rudymi lub tego typu tak wszyscy się zachwycają jakbyśmy nie mieli innych kotów do adopcji, głaskania? :roll: aż czasem mi się ciśnie na usta ale to chyba przez te plecy zrzędzę :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob mar 02, 2013 18:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Simbusia poszła do domku :ok: a domek wydaje się być świadom i doświadczony.
Tania nie zrzędź! :mrgreen: Rude jest piękne! Prawie tak piękne jak pingwinkowe, bure, krówkowe, szylkretowe, tri, czarne, dymne, białe.... itd. itp :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob mar 02, 2013 19:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzieki za dzisiejsza relację

dodam tylko ,ze jest nowy czarny kocurek, który dzis stracił jajka i ze dom ma zaklepany młoda czarna Grandia, dzis ciachnieta

dzieki dziewczynie z forum mru-mru za dary
dzięki phantasmagorii i AgaPap
:kotek:

Ewaa6- Teodor ma 100 lat chyba, gdyby nie wy dawno juz go by nie było :(
bardzo mi przykro, ale moze to jest tak ,ze starość go juz po prostu zabiera
trzymam kciuki

Mała1

Post » Sob mar 02, 2013 19:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Szkoda Herrerki, ale nie zawsze wszystko można przewidzieć :(
serduszek dziś było zatrzęsienie, futra pojadły, na zaś zostało jeszcze sporo :D
Murcia lepiej :ok:
Tezeusz bardzo chce do człowieka, biedak :(

Trzy lata temu adoptowaliśmy naszą Mimi

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Trzy lata temu pierwszy raz odwiedziłam nasze schronisko.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob mar 02, 2013 19:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Teodorka już nie ma. Zmarł dzisiaj.
Staraliśmy się do końca go uratować. Byliśmy w klinice w Chorzowie z nadzieją na transfuzję od Bruna. Chcieliśmy załatwić też EPO ale nam powiedziano w hurtowni, że sprowadzenie leku potrwa dobrych kilka dni. Teodorek został dokładnie zbadany przez szefa kliniki, miał usg brzucha, badania. Lekarz odradził nam transfuzję mówiąc, że przy tak pogarszającym się z chwili na chwilę stanie, przy tak zaawansowanym wieku będzie to jedynie przedłużenie życia o chwilę. Tak więc został w klinice na nawadnianie - płyn ringera z mleczanami. Gdy go odbieraliśmy lekarz powiedział, że dał mu środki narkotyczne przeciwbólowe bo zaczęły się bóle, płakał, krzyczał. Teodorek po prostu spał. Gdy dojechaliśmy do domu już nie żył. Zasnął w transporterze, owinięty w swój kocyk.
Koty czują śmierć. W tym samym samochodzie, w drugim transporterze jechał Bruno. Bruno był zupełnie cicho. Nagle w drodze zapłakał, zaskowyczał tak dziwnie. Myślę, że to było w chwili śmierci Teodora.
Bardzo jest nam źle i bardzo, bardzo nam żal naszego kochanego Teodora.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Sob mar 02, 2013 19:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ewaa6 pisze:Teodorka już nie ma. Zmarł dzisiaj.
Staraliśmy się do końca go uratować. Byliśmy w klinice w Chorzowie z nadzieją na transfuzję od Bruna. Chcieliśmy załatwić też EPO ale nam powiedziano w hurtowni, że sprowadzenie leku potrwa dobrych kilka dni. Teodorek został dokładnie zbadany przez szefa kliniki, miał usg brzucha, badania. Lekarz odradził nam transfuzję mówiąc, że przy tak pogarszającym się z chwili na chwilę stanie, przy tak zaawansowanym wieku będzie to jedynie przedłużenie życia o chwilę. Tak więc został w klinice na nawadnianie - płyn ringera z mleczanami. Gdy go odbieraliśmy lekarz powiedział, że dał mu środki narkotyczne przeciwbólowe bo zaczęły się bóle, płakał, krzyczał. Teodorek po prostu spał. Gdy dojechaliśmy do domu już nie żył. Zasnął w transporterze, owinięty w swój kocyk.
Koty czują śmierć. W tym samym samochodzie, w drugim transporterze jechał Bruno. Bruno był zupełnie cicho. Nagle w drodze zapłakał, zaskowyczał tak dziwnie. Myślę, że to było w chwili śmierci Teodora.
Bardzo jest nam źle i bardzo, bardzo nam żal naszego kochanego Teodora.

Tak mi przykro ... :( :cry: :cry:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob mar 02, 2013 19:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ewaa6-daliscie mu kilka lat dobrego zycia, w schronisku był wtedy w zasadzie juz z wyrokiem
Dokładnie pamietam ten dzień jak go braliscie
Bardzo mi przykro :cry: , ale myśle ,że wet podjął dobra decyzję
to był staruszek
trzymajcie się

Mała1

Post » Sob mar 02, 2013 19:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ewaa6 bardzo, bardzo mi przykro :(
Niestety ostatnio przerabiałam nerki i nic dobrego z tego nie wyszło, a kocie nerki są wyjątkowo delikatne :( .

Tak dla wiadomości, gdyby ktoś potrzebował dla swojego kota epo to ja mam w lodówce. Dobre epo - aransept, podaje się go raz na 3 tygodnie, więc zawsze zdąży się zamówić drugą dawkę jak bedzie potrzeba. Wiem, że w aptekach się czeka kilka dni, a mi został po Felciu (*), nie doczekał się go :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob mar 02, 2013 20:10 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Teodorku ['] :(
tak pięknie tu wyszedł http://imageshack.us/photo/my-images/101/obraz064i.jpg/ :(

puskas, niemożliwie szybko minęły te trzy lata, prawda?

edit: mamaja - wszystkiego najlepszego :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob mar 02, 2013 21:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

zdjęcia z dziś https://picasaweb.google.com/1052504258 ... Marca2013#
(brakuje kilku kotów - na przykład szylki; ona i inne będą dodane później lub jutro)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie mar 03, 2013 14:44 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przelałam 47 zł na konto fundacji - za bazarek z kartkami walentynkowymi.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Nie mar 03, 2013 15:23 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Korciaczki pisze:
edit: mamaja - wszystkiego najlepszego :kotek:

Dziękuję!
Teodorku[i]
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]