Moje 5 FeLV-ków i reszta.Zabieg dwóch ślepaczków .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 12:12 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Zagłosowałam na lidkę, bo akurat był to pierwszy wątek na jaki trafiłam w sierpniu związany z głosowaniem KrakVet.
Ale tak naprawdę uważam, że w perspektywie dłuższej i szerszej :roll: , nie ma znaczenia na kogo zagłosuję - każdy z kandydatów niesie pomoc. Nie ma gorszych i lepszych pomagaczy. Zawsze tak było, że wygrywał ten kto miał więcej osób zaglądających na wątek i z nim związanych. I więcej szczęścia. Merytoryczne dyskusje? Każdy! przecież ze zgłoszonych do ankiety pomaga i każdy z nich sam potrzebuje wsparcia ze strony ludzi na forum i szerszej. Jak ocenić kto pomaga bardziej, albo kto bardziej sam potrzebuje pomocy?

Trzymam kciuki za Lidkę: :ok: :ok: :ok:. Za pozostałych też ;).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sie 09, 2012 12:27 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Mgj - masz absolutną racje. Też tak ciągle radzę. Ale w tym akurat wypadku było to raczej niewykonalne. Jedyną opcją było ratować w każdy sposób.

RudyiSrebrnyKot - tak, każdy z ubiegających sie pomaga jak może. Ale niektórzy pomagaja bardziej. W trudniejszych warunkach. Większym nakładem czasu - jest na forum kilka conajmniej takich osób, ktore poświęcają prawie cały czas.
I niektórzy nie mają jakiejkolwiek możliwości jak pomoc z forum. Bo - jak w poprzednich postach.
Dlatego ma znaczenie na kogo zagłosujesz :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 09, 2012 12:52 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Oczywiście, wszyscy są potrzebujacy, ale...
Łatwiej jest pomagać mając wsparcie kilku osób z tego samego miasta i zagwarantowany jakiś przewidywalny, stały dopływ gotówki od instytucji zobowiązanych mocą ustawy do troski o bezdomne zwierzęta.

Dopisuję cytat z wątku krakvetowskiego, Bieliowen napisała:
Przypomniano mi - bardzo dziękuję przypominającemu! - o ważnej zasadzie in dubio pro reo
"wątpliwości należy rozstrzygać na korzyść"
wstyd mi, że zapomniałam

dlatego również uważam, że w tym głosowaniu, jako że w regulaminie nie jest doprecyzowane, iż zgodę kandydat powinien wyrazić przed zgłoszeniem go do ankiety, powinniśmy wątpliwość rozstrzygnąć na korzyść kandydatów
lista zostaje zatem bez zmian,
o ile ktoś z kandydatów sam nie zadeklaruje wycofania się.

natomiast uważam również, że tę kwestię należy doprecyzować
a ponieważ wypłynął też temat funkcjonującego na Dogomanii kwestionariusza, wg którego kandydaci podają informacje o swojej działalności, może dobrze byłoby, aby powstał wątek, w którym uzgodnilibyśmy brzmienie punktu 3. regulaminu i ewentualnie istnienie takiego kwestionariusza również na Miau.

Dla porządku przypominam, że od decyzji przysługuje prawo odwołania się do administratora."

Tak więc pomózcie Lidce "wyspowiadać się" na tamtym wątku. Nawet jesli się teraz nie uda (choc ja będę wierzyła do końca), to przyda sie przy następnych głosowaniach (ew. w koalicji z drugim samotnym strzelcem)

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw sie 09, 2012 13:33 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

mgj pisze:
Tak więc pomózcie Lidce "wyspowiadać się" na tamtym wątku. Nawet jesli się teraz nie uda (choc ja będę wierzyła do końca), to przyda sie przy następnych głosowaniach (ew. w koalicji z drugim samotnym strzelcem)

Popieram. I mysle ,zeby mocno przystopowac emocje w wypowiedziach, bo to nie pomaga. Jezeli nie w tej ankiecie, to w nastepnych z rozsadnym i madrym PR, bez fochow i pretensji, Lidka ma duze szanse na wygrana.

Za co trzymam kciuki.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw sie 09, 2012 13:36 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Pomożemy :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sie 09, 2012 13:37 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

A gdzie jest bohaterka dyskusji :?: :?: :?: Czyżby znowu coś przytaszczyła? :mrgreen:
Obrazek

alab108

Post » Czw sie 09, 2012 13:49 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Tak, przede wszystkim "nerwy w konserwy"-było kiedyś takie powiedzenie.
Sa jeszcze inne adekwatne do ostatnich wydarzeń przysłowia, ale napiszę jedno, jako motto na dalszy ciąg sierpniowej ankiety Miau:
"Psy szczekają , karawana idzie dalej" :wink:

EDIT: "karawana" :evil: niestety nie idzie dalej.
Rozumiem przegrać (w wyrównanej przeciez walce-nie mało głosów Lidka dostałaś-ja i pewnie sporo innych osób jeszcze nie głosowało) - ale poddawać się na wstępie.....
Na dodatek byłaby to dobra okazja rozpropagowania Twojej działalności szerszemu gronu uzytkowników miau.

PS. "Wypisując" się z ankiety masz prawo (tak jest w regulaminie), choc oczywiscie możesz z niego nie skorzystać, zasugerować osobom głosującym na Ciebie - innego kandydata.
Ostatnio edytowano Czw sie 09, 2012 14:54 przez mgj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mgj

Post » Czw sie 09, 2012 14:52 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

puszatek pisze:
magdaradek pisze:Tymuś pozdrawia :D

Obrazek

śliczne maleństwo :1luvu: :1luvu:

to moja wina, że bez wiedzy i zapytania Lidki o zdanie wystawiłam jej kandydaturę do KV, nie było moim zamiarem narobić Lidce wrogów, tylko uzyskać dla niej pomoc.....
przyznaję, że nie śledziłam przedtem podobnych wątków bo nie naraziłabym Lidki na nieprzyjemności
aga9955 ciekawe, że nie weszłaś na ten wątek z podanego linku na początek tylko na koniec
początek wątku mówi o ilości kotów, o pomocy, o rozliczeniach...nie interesowało Cię to :?:
zgadzam się w zupełności z Marzenią, że Forum Miau jest dość okrutnym Forum
Lidka, bardzo Cię przepraszam :oops:

Pusiu nie przepraszaj co ty za co chciałaś dobrze :wink:
Ja jestem zadowolona z tego co robie wiadomo ze nie pomagam takim ilością jak fundacje ale i też nią nie jestem .Co dostane od kogoś to wpisuje w pierwszy post , koty w domu i na działce mam wysterylizowane , co mi się uda sterylizuje za swoje pieniądze tez..Tu się mówi o kotach a ile było psów , ilu znalazłam domki ile mi odeszło na raka w walce z chorobą lub przy sterylce bo wyszło że same guzy .Musiałam usypiać slepe mioty , nieraz psy które już nie nadawały się do leczenia nikt ich nie chciał ,sa inne psy które chyba tylko czeka uśpienie bo dzikie ..Są koty za każdym razem musze płacić za samochód bo go nie mam , męczy mnie zycie codzienne i ciągła walka , tak bo to jest walka kabinowanie o zwierzęta i o soje życie prywatne .Zazdroszcze tym którzy złapia kota zaniosą do fundacji i maja z głowy .Myśla sobie zrobiłem coś dobrego może i tak ale niech zabierze to zwierze do domu leczy je za swoje , jezdźi karmi kupuje piach sprzata po nim i je kocha to wtedy jest coś dane od siebie .Nie będe się gramoliła tam gdzie mie nie chcą nie lezy to w mojej naturze , niech wygra ten kto potzrebuje tego to i tak pujdzie na koty a ja się wycofuje ,.Byłam dziś u weta z czterema kotami Lolek białaczkowy chory zastrzyki , Filuś po amputacji oczka w poniedziałek będzie miał czyszczona przegrode nosowa tak jakoś bo ma problemy z oddychaniem , mały ma kk i nadrezrki na języku zastrzyki i Grazyna ma zastrzyki i tabletki do wykupienia jak to jej nie pomoże już podjełam decyzje ją uspie straszne to wiem .I małe dwa slepki w poniedziałek dziewczynka bez gałek ocznych do czyszczenia oczodołów a mały ślepek rudy chyba brat Tymusia czyszczenie oczodołu i usunięcie tego co zostało po pekniętej rogówce .Mogłam te trzy slepinki uspić ale tego nie zrobiłam ja pojedyncza osoba będe walczyć o nie dalej i mam nadzieje że będa szczęśliwe tak jak Rudy wyżej na zdjęciu .Wet powiedział mi dziś że białaczkowe powinny byc w równej temperaturze tylko jak to zrobić nie wypuścić ich na balkon ile im zycia zostało , mam 5 białaczkowych też powinnam je uśpić po co ładować w takie koty kase one i tak sa bez szans i może za miesiąc lub sześć umra ..Niektórzy mysla może madrzej ode mnie ja jestem jaka jestem i się nie zmienie .Dzięki tym którzy są po mojej stronie ,nie warto się sprzeczać nie ma o co .Witaj córko alabb dbajcie o kociaka bo to mój wykarmiony strzykawka .Pozdrawiam.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 09, 2012 15:10 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

mgj pisze:Tak, przede wszystkim "nerwy w konserwy"-było kiedyś takie powiedzenie.
Sa jeszcze inne adekwatne do ostatnich wydarzeń przysłowia, ale napiszę jedno, jako motto na dalszy ciąg sierpniowej ankiety Miau:
"Psy szczekają , karawana idzie dalej" :wink:

EDIT: "karawana" :evil: niestety nie idzie dalej.
Rozumiem przegrać (w wyrównanej przeciez walce-nie mało głosów Lidka dostałaś-ja i pewnie sporo innych osób jeszcze nie głosowało) - ale poddawać się na wstępie.....
Na dodatek byłaby to dobra okazja rozpropagowania Twojej działalności szerszemu gronu uzytkowników miau.

PS. "Wypisując" się z ankiety masz prawo (tak jest w regulaminie), choc oczywiscie możesz z niego nie skorzystać, zasugerować osobom głosującym na Ciebie - innego kandydata.

Zacytuje sama siebie, bo prawie się zbiegły w czasie nasze posty
Obrazek

mgj

Post » Czw sie 09, 2012 15:32 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Tak na szybko znalazłam kilka paragonów od weta podliczyłam na kwote sa 1250 z tego roku a nie wszystkie brałam bo nie zawsze sie pamięta , i nieraz jak byłam po kota to juz kasa była zamknięta bo późno itd , i mam kilka paragonów karma piach na 314 zł a wiadomo że to nie wszytsko .To wydaje mi się bezsensowne bo nie da się wszystkiego wyliczyc a gdzie samochód .A jak kot sika , zyga ja piore to też bym musiała liczyć proszek , prąd czy wode .Kto ma więcej jak 15 kotów w domu to wie o czym pisze ...Spadam na działke pa....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 09, 2012 16:13 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Ale przecież nie chodzi o wyliczenia co do złotówki!
Jasne jest, że pewne koszty trudno precyzyjnie określić

zresztą, jeśli jesteś w stanie - a na pewno jesteś - napisać, jaką liczbą kotów zajmujesz się i w jakim zakresie, to przecież większość z forumowiczów ma pojęcie o tym, jakie to są koszty.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw sie 09, 2012 16:16 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

No, rzadko się wzruszam... Smutno.
Ale z drugiej strony... fajnie, że jest Lidka :!: :D

Może sie jeszcze zastanów, Lidka? Nie znam regulaminu, bo praktycznie nie biorę udziału w tych rozgrywkach, ale ja bym wkleiła ten post - ostatni Lidki - tak jak leci do tego pierwszego, jesli sie faktycznie chcesz wycofać.
Ale jedno jest nieprawdą - każdy kandydat ma takich, którzy go nie chcą i takich , którzy go chcą. To nie jest argument!!

Jeśli jednak, to daj znać, komu byś chciała oddać swoje głosy.

Beliowen - kotów i psów, bo to jest nierozdzielne myślę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 09, 2012 16:25 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Tak nie można, jesteś dzielna dziewczyna i nie wycofasz się choćby po to, żeby całe Forum dowiedziało się , że jest gdzieś tam w małej mieścinie zwanej Strzelno ktoś taki jak Ty, który w pojedynkę walczy ze złem tego świata po to, żeby uratować parę bezbronnych istnień, nikomu niepotrzebnych. Zrobisz to dla nich i zrobisz to dla nas, bo my wierzymy w Ciebie. Słyszysz Lidziu, bo jak nie to wiesz , przyjadę i zobaczysz co będzie :evil: Nie wolno się poddawać :evil: To nie leży w Twojej naturze :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw sie 09, 2012 16:55 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

jedna jest korzyść więcej osób usłyszało o naszej Lidce
nie będzie już anonimowa :) jest medialna :ryk:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sie 09, 2012 16:55 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Lidka masz wrócic i kandydować. Cholera Ty, która tak rzadko się poddaje. Ta , która walczy o kociaste i psiaste.
Lidka WRACAJ :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]