DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 10:29 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:w dodatku to pracownica schronu która na co dzień styka się z tym nieszczęściem !!
i ona dopuściła do wywiozienia kotów na Paluch 8O

a ja się niestety nie dziwię - i już do pracowników schronu podchodzę że jak się trafi czlek lubiący zwierzęta i to co robi to jest to istna perełka.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 09, 2012 13:09 Re: DT Smarti 8 ...

w sumie masz rację i wiem jaki schron masz na myśli..

ja naiwnie myślałam że w W-wie są bardziej świadome osoby, na wyższym poziomie umysłowym i empatii-ale przecież to było dawno..tak dawno że już prawie nie prawda.. :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 09, 2012 16:37 Re: DT Smarti 8 ...

Strzelam Smarti, że katar ma czarny pulpecik :?: :evil:

I dziewczyny nie przesadzajmy. Przecież ona się w tym mieszkaniu melduje... z wielkim bólem, 'bo to kłopot' i 'przemeldowanie jest jej nie na rękę' i ona się tam melduje tylko dla tych zwierząt... Tzn. wprawdzie dla jednego 6-miesięcznego rudego kocurka, no opcjonalnie dla 6-miesięcznej srebrnej, bo czarny grubasek i norweżka to już nie. Nie wspominając o psie, którego jej chłopak przytargał z Palucha mamie, żeby ją pocieszyć po stracie poprzedniego, i który nota bene też nie do końca wiadomo gdzie teraz jest, bo ktoś go od SM przejął, gdy zabierali zwierzaki na Paluch, może jakiś sąsiad. No ogólnie :evil:

I najgorsze, że powinno się ją teraz przymusić, by przyjechała i zwierzaki zabrała (a nietrudno to zrobić, bo 3 z 5 zwierzaków było czipowanych na nią, a teraz to już wszystkie :twisted: ), ale kotów żal...

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro maja 09, 2012 18:44 Re: DT Smarti 8 ...

no nie przesadzajmy :roll:
przecież nie każdy musi być człowiekiem a już zwłaszcza do zwierząt :evil:

a mieszkanie dostać w spadku to potworny problem-może niech je odda na Paluch albo na biedne dzieci-jak to dla niej taki straszny kłopot !

normalnie nóż się sam w kieszeni otwiera :evil: :evil:

a gluci minimalnie Tosia :mrgreen:
Filonek jest lękliwy ale miziasty,
młodziaki megaprzytulaki !
cały czas bardzo słabo jedzą-Tosia i Psotka ze strzykawki głównie,Filonek też-ale jego trudno tak karmić bo strach ze się wnerwi-to dorodny kot ! a poza tym nie chcę go straszyć jeszcze bardziej swoją potwoerną osobą :mrgreen:

ale od tej co to się kłopotu pozbyła od wczoraj nie mogę się dowiedzieć co konkretnie jadły-dowiedziałam sie tylko że "dobrą karmę-marketową !"
ale o nazwy mimo wymiany z 10-ciu smsów nijak nie mogę się doprosić-nie trafia :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 19:05 Re: DT Smarti 8 ...

Zaproponowałam, że weźmiemy mieszkanie z kotami i nawet z tym pieskiem, ale jak widziałaś w smsach ominęła naszą propozycję szerokim łukiem :surprise:

Ale "najlepsze" jest to, że jej konkluzja jest taka, że "gdyby wiedziała, że to taki kłopot, to by je zostawiła na Paluchu"... no żeż! Mam zadyszkę za każdym razem jak o niej myślę

A mieszałaś Iwona z "wędlinkom"? Może by zjadły

smarti pisze:1) 5-sztuk- Rudi i Pindzia oraz Krówka,Milka i Figa,
2) 3 świeże paluszki- Ferdek,Moro i Teqila,
3) 3 z tej samej dostawy paluszki- Armani,Maxio i Kocyk,
4) 3 starocie- Maciuś,Skórek i Skórka,
5) 9 starych paluszków- Shila,Lemonka,Przylepa,Bogdanek,Melinda,Sadie,Cyganek, Dziadzia i Tymek
6) 4 wciśnięte chwilowo w gościnnym z prawdziwymi imionami ok 2-3 letnie Tosia i Filon oraz półroczne-wzięte wcześniej dla babci przez tę pracownice z palucha :strach:Rudzik i Psotka -piękne-parami do domku
7) w łazience gościnnej 5 kociaczków

(Legenda:
kotki gotowe do adopcji
kotki zaklepane do domku
hospicjum)

A co do tej... nie bójmy się użyć słowa, katastrofy :roll: Figa, Shila, Przylepa, Bogdan oraz od dziś Pindzia z Rudolfem, bo myślę, że czas tu nic nie da, trzeba im szukać domu, bo i tak w nowym miejscu będzie od początku to samo - mają podwieszaną tablicę. Bogdana też ostrożnie wrzuciłam dziś na allegro :twisted: Jak mnie nie wyrzucą, to spróbuje jutro kolejnego kotecka wrzucić. Pozostaje mi ciągle Lemonka, z tekstem do której utknęłam... nadal :oops:

alareipan

Post » Śro maja 09, 2012 19:18 Re: DT Smarti 8 ...

Coś czuję ,że muszę podjechać z tą zastawą stołową , bo Ci Iwonka niedługo zacznie misek brakować :wink: .

Temat podejścia pracowników schroniska do zwierząt ominę . Cenzura nie byłaby w stanie przepuścić tego tekstu :evil: .

Tobie nie psycholog potrzebny , ale trochę normalnego odpoczynku. Jedź ze mną w lipcu na urlop do Centrum Odnowy Biologicznej :D .

No i jeszcze te maluszki :cry: .

Acha , i żeby nie było .....moja Tosia i Filon są w domu :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro maja 09, 2012 19:37 Re: DT Smarti 8 ...

mam świeżom szyneczkie to zapodam :mrgreen:

a jakie to Centrum? poproszę linka :D - może faktycznie warto by się "odnowić biologicznie" i psychicznie :mrgreen:

a z miseczkami zapraszam :D

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 20:25 Re: DT Smarti 8 ...

smarti

Post » Śro maja 09, 2012 21:08 Re: DT Smarti 8 ...

Wydaje mi się, że Tosia to tak bardziej maine coonka niż norweżka, ale nie ma wątpliwości, że jest cudna :1luvu: zresztą Filon też niczego sobie facecik :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro maja 09, 2012 21:49 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:o kurczaczki-nie wiem co się stało-zaraz pozamieniam na mniejsze...

Bosz! Jak dobrze, że zdążyłam sobie te duże ściągnąć! :wink: A właściwie to takie są za duże?

Faktycznie ta Tosia to minę ma mco i pędzelki i te piórka między palcami, które pewnie się jakoś profesjonalnie nazywają ;)

alareipan

Post » Śro maja 09, 2012 21:57 Re: DT Smarti 8 ...

Jakie piękne kicie. Tosia to cały Dieguś :(
Wiem co powiesz ale zazdroszczę Ci tych wszystkich kotów.

Możesz coś w skrócie napisać o swoim struwitku? Czy nadal dostaje antybiotyk?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw maja 10, 2012 8:09 Re: DT Smarti 8 ...

Zamieniłam te wielkie zdjęcia na linki
piękne koty, ale regulamin obowiązuje wszystkich ;)

Przy okazji
Smarti i JolaJ - Wasze podpisy też przekraczają wymiary określone w regulaminie, proszę o dokonanie odpowiednich zmian
przypominam, że cały podpis (grafika + tekst) nie powinien być większy, niż 640 x 200 pikseli
jesteśmy tolerancyjni i nie mierzymy podpisów (przynajmniej na razie ;) ), ale to, co się dzieje w Waszych podpisach, jest nie do zaakceptowania.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw maja 10, 2012 8:53 Re: DT Smarti 8 ...

Kciuki za szukanie domków :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 10, 2012 9:38 Re: DT Smarti 8 ...

w zw z powyższym poproszę bardzo uprzejmie Szalonego o obiecany :mrgreen: nowy firmowy banerek :D :roll: :roll: :roll:
wtedy zastąpię wszystkie stare-stare pójdą do obejrzenia na 1-szą str.
...tak w ogóle to na pierwszej mam szalone zaległości-ale uzupełnię je chyba już lada chwila na nowym wątku..

Tosia faktycznie jest bardzo podobna wizualnie do Diegusia-Dieguś podobno jak przyszedł do schronu był właśnie taką pięknością-u mnie to już była połowa kota o czym nie wiedziałam -dowiedziałam się dopiero przy okazji przybycia Tosi właśnie..
Natomiast na pewno Tosi nie zostawię u nas-jest bardzo piękna ale dla nas podstawową zaletą Diegunia nie była wcale jego niewątpliwa uroda- po prostu zakochaliśmy się w nim od pierwszej chwili-w jego spojrzeniu,łagodności,nieporadności...nie wiem jak TŻ, ale ja go nadal kocham... :cry:

Alareipan-czy te dwie foty mailem to takie jak chcesz? czy wolisz takie jak poprzednio?
dotarły w 1 mailu?
bo to była próba-uczę się..

ale tu coś się zrąbało i TŻ dopiero dziś mi wróci do starego rozmiaru zdjęć.

Nówki sztuki wczoraj wypiły tylko sosio z kitekata a mięsko i serduszka posłużyły i co najwyżej do zabawy ..

smarti

Post » Czw maja 10, 2012 10:43 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:/.../
Nówki sztuki wczoraj wypiły tylko sosio z kitekata a mięsko i serduszka posłużyły i co najwyżej do zabawy ..
u Kota bowiem, nigdy nic się nie zmarnuje ;) :ryk:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]