cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 22:22 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Łooo matko, a co to się porobiło z naszym albumem picasa?. Nic nie kumam, nie umiem wejść. Kocham to, co stare, bo jest znane. Teraz czarna rozpacz. Czy to zależy od nas, czy jakoś odgórnie? Czy tak jest lepiej? Znów się będę błażnić!

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro mar 21, 2012 22:27 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Przepraszam, odwołuję alarm. Coś mi się skićkało, ale już jest dobrze. :oops: Jak usiłowałam wejść w album, dostawałam jakieś durne i bzdurne polecenia: zaloguj się, napisz mail itp. Jest OK.

elape

Post » Śro mar 21, 2012 22:31 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Chciałam zauważyć, że nawet na ostatnich fotkach widać, jak pięknie zjaśniała Jenny. Niezwykle urodziwa kicia, a ten ciemny ogonek wygląda jak pożyczony od innego kota :lol:

elape

Post » Śro mar 21, 2012 22:48 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Następny tydzień obstawiony :) Dzięki 8)

Panna XXX
Co do panienki XXX to moi Drodzy konkurs na imię trwa. Z kikucikiem zajmę się Ja. Dziś mało z Panną nie wyszłam do domu :mrgreen: No ale jest jeszcze na kociarni - jak długo? Zobaczymy bo pewien mężczyzna się w Niej zdażył zakochać 8) Jest cudowna, ok 6 miesięczna koteńką, która już w wyniku głupoty ludzkiej straciła ogonek. Tak skończyła sie jej "wolność".

Gosia.

Kochani próbujcie zmieniac jej opatrunek. Należy zdjąć kubraczek (częściowo), zdjąć delikatnie opatrunek, popsikać ranę neomycyną, ponownie założyć świeży opatrunek i założyć ponownie kubraczek. Wszystkie te rzeczy przyczepione sa do ściany obok boksów. Rana jest już ładna, ale trzeba do koca tygodnie przynajmniej powtarzać te czynności. Gosia to wyjątkowo cierpliwa koteczka, naprawde łagodna i czeka aż skończysz to co masz zrobić. Jest pięknym, cudownym buraczkiem który nie zasługuje na pobyt w BIDULU :cry: :cry: Strasznie mnie to boli że jest z Nami. Patrze na Nią i ryczę, widzę w Niej Fiśkę, tyle że znacznie silniejszą i mocniejszą. Sofinia by umarła mimo naszej opieki.
Gosia to bardzo delikatna i wrażliwa koteńka. Oby ktos ja szybko pokochał. Boniu Ona tak pragnie człowieka :cry: W przeciwieństwie do Aszki jej stres objawia się niezwykłym smutkiem i obojętnością na wszystko co się dzieje.

Aszka

Aszka, strasznie przeżywa utratę do domu. Okazuje to poprzez agresję. Wiem że potrafi być miła i uprzejma jak na siebie samą, ale sa momenty kiedy stres bierze górę i do akcji wkraczają pazury i zęby. Bardzo delikatna, drobniutka koteńkA. Jak dług jeszcze z Nami będzie?

Widzicie sami są koty i koty.
Koty trafiające do Nas z ulicy zupełnie inaczej sobie radzą na kiciarni niż te oddane z domów. Dla tych uliczników kociarnia to istny pałac, pełen jedzenia, kumplostwa, i przytulanek kocio-ludzkich, stała opieka, ciepło w dupkę.
Natomiast te oddane z domów........dla nich to niczym BIDUL. Kociaki które były rozpieszczane, miały swoje zabawki, swoja kuwetę, swoje miski prywatne, swoje miejsca w domu, mieli SWOJEGO LUDZIA. MIELI ;/ Dziś nie mają :cry: To własnie tyczy sie Aszki i Gosi.

Np. Amelia ma wszystko w .....potrafiła się ustawic. Jest wyzwoloną kocicą, całe życie szlajającą sie po ulicach. Nauczyła się brutalnego życia. Nigdy nie była rozpieszczana. Mało tego do niedawna stale była rozmnażana, a kocięta sprzedawane.

Bercik, stracił wolność, przez Nas. Z resztą co to była za wolność z pełnym brzuchem robali, zapaskudzonymi uszkami, futerkiem. Miał dziewczynę, która znalazła juz kochającą rodzinę, teraz czas na Niego. Radzi sobie doskonale na kiciarni. Mało tego pierwszy leci po zdobycz :mrgreen:

Grządka i Jenny trafiły z ulicy do Nas.
MIKUŚ

Post » Śro mar 21, 2012 22:56 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Basiu, jak pięknie piszesz o tych kocich szczęściach... i nieszczęściach. Nawzruszałam sie. :cat3:

elape

Post » Czw mar 22, 2012 7:20 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

dziękować ,
mikuś sama prawda, zmarznięte dupki docenią , te wyrwane z domowego ciepła będą załamane.

zakupiłam wczoraj ziołowe tabletki uspokajające , matulu jak pogłaskaąm amika reką ktora ich dotykałąm , myslalam ze on oszaleje, w momencie taki go swir ogarnął. niezła używka:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Czw mar 22, 2012 8:59 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

filcowasova pisze:dziękować ,
mikuś sama prawda, zmarznięte dupki docenią , te wyrwane z domowego ciepła będą załamane.

zakupiłam wczoraj ziołowe tabletki uspokajające , matulu jak pogłaskaąm amika reką ktora ich dotykałąm , myslalam ze on oszaleje, w momencie taki go swir ogarnął. niezła używka:)

Czyżby Kasiu te łynne zielone tableteczki w biało-niebieskim pudełeczku. Herbal....cos tam :mrgreen:
Czasem też ich używam :mrgreen: Otwieram pudełeczko, i w ciągu sekund paru ustawia się kocia kolejka. Oczywiście Sofiśka jest pierwsza w kolejce-ma to po mamusi :mrgreen: :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw mar 22, 2012 10:55 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Jakie tabletki? Jakieee? Potrzebuję ich!

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby nadawać kotom imiona według określonego klucza.
Np. kolejne 3 koty, o ile takowe będą niech dostaną imiona z jednej grupy
- włoskie wytworne
- bajkowe
- wegetariańskie
- antyczne

Tak wiem, powinnam mieć ważniejsze rzeczy do roboty.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw mar 22, 2012 12:14 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

MIKUŚ pisze:
filcowasova pisze:dziękować ,

Czyżby Kasiu te łynne zielone tableteczki w biało-niebieskim pudełeczku. Herbal....cos tam

pewnie chodzi o Tabl.uspokajające z Labofarmu
http://lekiznatury.pl/2570-1382-large/tabletki-uspokajajace-20-tabletek-labofarm.jpg

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Czw mar 22, 2012 12:18 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Mój kot ma atak po Labofarmie :D Tzn. tarza się po podłodze na plecach liże sobie klatkę piersiową, a jak nie był wykastrowany jeszcze, to obsikał mi zasłonę :>
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw mar 22, 2012 12:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

No dokładnie o te chodziło Angelika. Dzięki.

Wiiwii polecam-jak mnie coś niezwykle wkurzy to se łykne i mam pełen odlot. Naprawde fajna mieszanka ziółek : D
MIKUŚ

Post » Czw mar 22, 2012 13:10 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

wiiwii pisze:Jakie tabletki? Jakieee? Potrzebuję ich!

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby nadawać kotom imiona według określonego klucza.
Np. kolejne 3 koty, o ile takowe będą niech dostaną imiona z jednej grupy

- wegetariańskie

Falafel, Tofu, Hummus, Samos? :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw mar 22, 2012 16:21 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Wegetariańskie: Karczoch, Chili, Nigella, Knedel, Kofta, Racuch, Sezam
Ale Twoje Axa też są fajne!!!

Albo azjatyckie: Suzuki, Sadako, Haruhiro, Masaki, Taisho, Tomoko, Takei, Takashi, Yoko...

Dzięki za proch, jak zdobędę jaką forsę - lecę po to
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Czw mar 22, 2012 18:46 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Mikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuś, źle napisałaś

19.03 /pon/ wiiwii Martyss
20.03 /wt/ Herz Victor
21.03 /śr/ Ilka Sylwia
22.03 /czw/ Herz Hidi
23.03 /pt/ wiiwii+Gim nr 13
24.03 /sob/ p. Ewa Victor
25.03 /ndz/ wiiwii Mikuś

Jutro będę o 16:00 razem z tymi dwiema gimnazjalistkami, a nie rano. Ale spoko, zrobimy łączony.

wiiwii

Post » Czw mar 22, 2012 19:43 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Jak zrozumiałam, te tabletki działają na kocia pobudzająco. Czy tak? Nawet niuch pobudza? A może ktoś zna takie, po których kot prześpi noc? :?

elape

[poprzednia][następna]