Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 22:10 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Amika6 pisze:Widzę, że najgłośniejszy koci wąchacz nikogo nie zachwycił :?

Ja dopiero teraz mogłam obejrzeć..
Walerianka :?: :lol:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lis 23, 2011 22:16 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Ja-Ba pisze:zachwycił :D
coś Ty mu przyniosła? zapach wiosennej kotki? :wink:
Raczej nie kotki, bo wcześniej Jusia też obwąchiwała i tarzała się po podłodze (tylko tego nie uchwyciłam bo aparat był zapchany i drugiej karty szukałam)

pixie65 pisze:Ja dopiero teraz mogłam obejrzeć..
Walerianka

Coś przyniosłam ze dworu na butach i najpierw je musiałam ratować przed kotami :twisted:
Nie wiem co to było, bo buty były czyste, a mój nos nic nie wyczuł :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lis 23, 2011 22:18 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Ciekawe, w co wdepnęłaś :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro lis 23, 2011 22:31 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Ja tak mam często z Klarą. Atakuje moje buty, ale to pewnie dlatego, że bezdomniaki karmię i wyczuwa ich zapach. I w ogóle ostatnio szaleje. Wczoraj mi np. uciekła między nogami... :evil:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro lis 23, 2011 23:06 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

maueczarne pisze:Ja tak mam często z Klarą. Atakuje moje buty, ale to pewnie dlatego, że bezdomniaki karmię i wyczuwa ich zapach. I w ogóle ostatnio szaleje. Wczoraj mi np. uciekła między nogami... :evil:

Ja Dyziaków też muszę pilnować, bo ostatnio mocno ich klatka interesuje i tylko czatują na okazję by pozwiedzać.
Obrazek

Amika6

Post » Śro lis 23, 2011 23:27 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Czyli coś wisi w powietrzu. Klara nigdy nie uciekała na klatkę. Wprost przeciwnie, bała się wychodzić. A teraz czmych do góry. I stanęła jak wryta na półpiętrze wyżej. Dobrze, że stanęła, bo inaczej bym jej nie złapała. Pakunki i tak ucierpiały jak je rzuciłam, żeby ratować "biedną" kocinę ;)

Amika cieszę się, że z mężem lepiej. I oby tak dalej :ok:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro lis 23, 2011 23:32 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Moje też na górę gonią :)
Teraz jak wchodzę z zakupami to siatkami zastawiam drogę i zagarniam towarzystwo do środka.
Obrazek

Amika6

Post » Pt lis 25, 2011 1:33 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

To ja się dołączę do problemu klatkowych kotów... mogę Amiko? Bo czasem podczytuję czy wszystko u Ciebie ok, że Mąż zdrowieje się ciesze :ok: :)

Ja też siatkami, torbą zasłaniam, tupaniem odstraszam i wogole robię rumoru, ile się da ale...

-pomysł z rzucaniem pękiem kluczy przy otwarciu drzwi odpada, bo hałas taki, że i sąsiadów przeraża ;/

-psikanie wodą - u mnie nie działa bo Vinc jest zdecydowanie wodolubny, no i jakaś konewkę do polewania albo psikacz trzeba mieć pod ręką ;/

- napompowany balon przy drzwiach leży (moje balona się bardzo boją!) - przy wchodzeniu drzwi uderzają w balon, a ten straszy koty i nie podchodzą. Tylko nie wiem czy to nie jest dla nich zbyt stresujące, ten balon taki duży ;/

- dzwonienie ulubionymi, zawsze w tym samym opakowaniu, kocimi chrupakmi - największym przysmakiem (moja mała kicia życie by za nie oddala, więc jest to też sposób na natychmiastowy powrót kota do domu, jeśli jednak się wymknął na klatkę)
Na powrót Vincenta z klatki do dom działa nucenie znanej melodii, która coś dla niego oznacza ( w przypadku Vadera to marsz imperialny, który oznacza pyszne żarcie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=XMsH5F6S ... re=related
No tak żeśmy go nauczyli jak był malutki ;)
Mnie wychodzi taki trochę marsz żałobny... żałosny i sąsiedzi się dziwią, na szczęście nie pytają, czy się dobrze czuję ;)
Tak czy siak chrupki byłyby ok ale zawsze w takiej sytuacji trzeba zapodać kilka, a jeśli się często wychodzi i wraca albo ma liczną rodzinę, to kotek nam może utyć ;/

- i jeszcze pomysł kolegi godny uwagi podrzucę - świecenie laserkiem - kotki się zainteresują, co to po ścianie czy podłodze biega i wtedy można cichaczem czmychnąć z domu, nie wiem czy to jednak zadziała przy wchodzeniu. Ale znowu można od progu sypnąć kilka chrupek, żeby nie penetrowały od razu zawartości siatek z zakupami.

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Pt lis 25, 2011 1:37 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

to byłam ja, Ciotka Dobra Rada, Vincentowa, się naprodukowałam ho ho ho, to jeszcze tylko pozdrawiam :)

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Pt lis 25, 2011 8:33 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Vincentowa, powaliłaś mnie tym marszem imperialnym :ryk:
Wielkie dzięki za wprawienie w dobry humor :ok: :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lis 25, 2011 10:07 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

pixie65 pisze:Vincentowa, powaliłaś mnie tym marszem imperialnym :ryk:

Mnie też :ryk:
Ja proszę o filmik :lol:

Zaraz jadę po TŻ-a :ok:
Obrazek

Amika6

Post » Pt lis 25, 2011 10:16 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Amika6 pisze:Zaraz jadę po TŻ-a :ok:

ŁAAAAAAAA :D :dance: :dance2: :dance: :D :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lis 25, 2011 11:20 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

pixie65 pisze:Vincentowa, powaliłaś mnie tym marszem imperialnym :ryk:

tez się usmiechnęłam, chociaż ledwie na oczy widzę dzisiaj.
I powiem Wam, ze ja to widziałam :mrgreen: Tz vincentowej zaczyna nucic marsz imperialny a Vincent leci do kuchni mało nóg nie pogubi :D

Amika, miłego , spokojnego łikendu :ok: :1luvu:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt lis 25, 2011 20:32 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

Ale dlaczego akurat marsz imperialny??? :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt lis 25, 2011 22:21 Re: Koty Amiki6 - Pracusie: Czupurek Snejki i Misio oraz Dyziaki

a dlaczego nie? :mrgreen:
Jest obłędnie majestatyczny
Akurat się nadaje, jako zapowiedź nadejścia pożywienia :smiech3:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]