Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 05, 2011 5:07 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Poszukuję DT dla 4 malców 2 miesięcznych.Prawdopodobnie kotki.2 rude(płowe)i 2 szylki.Od zbieraczki.Jeśli oczywiscie dziś je wyda.Mam być o 11.Więc kciuki poproszę.
U mnie darcie pierza,lanie siebie i po kątach,ukrop i (a to ci nowina :mrgreen: ) brak miejsca.

spotkałam tez taki apel.Może ktoś jest w stanie pomóc:
Neigh pisze:To tym razem śmiertelnie poważnie

PILNIE poszukiwany jest dt dla 2 kociaków - jednen rudo - biały, drugi biały - nieliczne czarne plamki.

Ktoś wywalił na dalekim Ursynowie ( kto z Wawy to wie) w miejscu gdzie ludzie wyprowadzają psy - na tzw. Górkach. Żyją tam także lisy....
Kociaki bez matki, oswojone maks 5 tyg - lezą do każdego, szukają jedzenia - ludzie im budkę z kartonu postawili.
Sprawa jest super pilna - na tyle pilna że wszędzie proszę o pomoc. Może ktoś ( bez ironii kurcze ) by pomógł?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 05, 2011 12:02 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Dzisiaj jopop z moim TŻ podjęli koleljną nieudaną próbę złapania kotki z kociakiem na Brzeskiej.
Przy okazji zostali zaproszeni przez karmicielkę na Wiosenną.
Efekt - matka z 5 maluchami...
Matka młodziutka, sama niemal jeszcze dzieciakiem jest. Ale zdołała urodzić i odchować tę piątkę, w całkiem niezłym zdrowiu. Jest 2 buro-białych chłopaczków i 3 dziewczynki białe w bure łatki. 2 są bardziej puchate od reszty.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie cze 05, 2011 18:22 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Izula z Izabelina powoli przyzwyczaja się do klatki i nowego miejsca. Na początku wylegiwała się w kuwecie (od lat w domu jej pani kuwety już nie było, koty wychodziły na zewnątrz), teraz przeniosła się na posłanko i nawet chętnie podstawia się do głaskania. :ok:
Drugiej koteczki od kilku dni nikt nie widział. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 05, 2011 22:01 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Eeech... na szczęście to nie takie złe miejsce. Tam dużo ludzi karmi koty, jest też co upolować, nie ma psów luzem biegających i poza jedną główną drogą też ruch niewielki...

Moja ciocia ma tam wychodzące koty i niemal każdy sąsiad też, więc jedzenie jest powystawiane.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 06, 2011 6:20 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Ponieważ kotek w chodliwym kolorze od Aleby znalazł DT, to mogę w ramach równowagi wiekowo wagowej zabrać na DT jakieś dwa maluchy, moje koty maluchy jakoś trafią, gorzej z dużymi.
Może te dwa z Ursynowa, albo jakieś inne.

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pon cze 06, 2011 17:16 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Małgosiu, dzięki za propozycję :)
Jak zajrzy tu jopop, to na pewno jakieś fajne kandydatury Ci podeśle ;)

Jopop z Afron1 pojechały dzisiaj łapać, mają jakąś straszną ilość kotów w transporterach, a jadą właśnie w kolejne miejsce :strach:
Poza ewidentnymi dzikami, jest kilka miłych kotów, dla których pilnie będzie potrzebny DT:
* 2 dorosłe, około 13-letnie kocury (?), długowłose, jeden niebieski i ładny, drugi ładny inaczej ;) (teoretycznie czarny, chwilowo przełysiały i zrudziały, trzeba będzie nad nim popracować) - one są szczególnie pilne, bo pochodzą z miejsca, gdzie właśnie wysiedlają ludzi i będą burzyć budynek, więc nie mają gdzie wrócić
* 2 młode koty, ciężarna kotka i kocurek, prawdopodobnie rodzeństwo matki, która razem z 5 kociaków wczoraj trafiła do jopop
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon cze 06, 2011 20:18 Re: Fundacja "JOKOT" - BŁAGANIE O DT dla maluchów

Kocur, 13 lat, niebieski lub liliowy, długowłosy
Obrazek

Kocur, 13 lat, czarny wypłowiały i zrudziały, miejscami łysawy, tam, gdzie jeszcze jest futro - długowłosy
Obrazek

Są w lecznicy, została pobrana krew, zostaną ciachnięte, jeśli ich stan na to pozwoli. A co potem???
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon cze 06, 2011 20:30 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Jakie ślicznoty :(
A ja po moim Biduńku[`] tak lubię stare koty...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon cze 06, 2011 20:34 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

I proszę o podrzucanie: viewtopic.php?f=1&t=128719
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon cze 06, 2011 21:51 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Wróciłyśmy. Ledwo żywe. Z Białołęki przywiozłyśmy 10 kotów, do tego 2 z Wiosennej (w tym kotka w ciąży :piwa: )

Białołęka. Miejsce, skąd pochodzą te kudłate. Jakiś inny świat.

Tam jest w ogóle większy problem z kotami. Są 3 dzikawe, takie nie dające się dotknąć. te muszą wrócić i szukać w okolicznych domach szczęścia. 3 są półdomowe, ich obecna karmicielka weźmie je ze sobą.

2 kolejne to te długowłose ze zdjęć, one absolutnie nie powinny wrócić, są piękne i miłe. I wymagają doprowadzenia do używalności.

Kolejne 3 dają się brać na ręce i też nie ma dla nich żadnego wyjścia, jeśli nie znajdą wkrótce DT - będą musiały wrócić: czarna kotka, bury kulawy kocur i bury łysawy kocur bez oka. Najpilniejszy ten kulawy, bo on może posiedzieć w lecznicy max do środy...

I zostały tam jeszcze 2 lub 3 kotki z kociętami (bo kocięta są niedostępne). Czekamy aż wyprowadzą. Jedną z nich widziałam i głaskałam - skóra i kości. Łysa skóra, dodajmy. Kotka wygląda na 3 miesięcznego kociaka, a to jej kolejny miot.

Pomoc w postaci DT BARDZO pilnie potrzebna!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon cze 06, 2011 22:24 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto cze 07, 2011 9:00 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Przepraszam za wtręt, ale może ktoś coś kojarzy? Berek znam z dogomanii i chciałabym pomóc.
Berek pisze:Kochani Miau-owicze,

mam pytanie głównie do osób z Warszawy - trochę mi niezręcznie zamieszczac dane osobowe w tym poscie ale inaczej się nie da.
Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek styczność z panią Ewą Krasowską - prawdopodobnie prowadzi jakieś przytulisko dla kotów?
Bardzo byłabym wdzięczna za wieści (chyba najwygodniej będzie na priv).
Nic strasznego, od razu mówię - chodzi po prostu o to, że nie wiem, czy można przyjąć zaoferowaną pomoc w pewnej kociej sprawie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 07, 2011 9:02 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Chyba chodzi o Ewę Krasuską :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto cze 07, 2011 9:08 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Zosiu, wysłałam Berek pw.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto cze 07, 2011 9:15 Re: Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Wielbłądzio pisze:Chyba chodzi o Ewę Krasuską :wink:

O matko, to mi nie wpadło do mózgownicy :oops: W takim przypadku, to i ja wiem o co biega...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]