[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2011 16:22 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Na jaki numer konta podesłać kaskę dla tego biednego, poparzonego kociaczka?na konto kotkowa?

ksha

Od: Sob kwi 23, 2011 10:58

Post » Sob lip 30, 2011 17:19 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Mam pytanie,
Czy macie możliwość wyadoptowania kotka do Łomży?

Niedawno wyadoptowałam swoją tymczaskę, a miałam o nią pytanie, tyle że z Łomży, a ja jestem z Gdańska i co prawda mam inne tymczasy, ale transport byłby kłopotem.
Dlatego pomyślałam o Was, bo bliżej i jeśli możecie dowieźć kota do Łomży, to jest tam ktoś kto szuka kotki wychodzącej, najlepiej w jasnych kolorkach.
Mają już jedną kotkę, 4lata, wychodząca, czarna, chcą kicię dla niej do towarzystwa, fajnie żeby było kolorowiej więc najlepiej nie czarna. Wiek nie ma znaczenia. Kotka miałaby być wychodząca.

Jak ktoś będzie chciał to wyślę pw z mailem do Państwa..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Sob lip 30, 2011 17:57 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lip 30, 2011 20:26 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

ksha pisze:Na jaki numer konta podesłać kaskę dla tego biednego, poparzonego kociaczka?na konto kotkowa?

Oczywiście na konto KOTKOWA:

Fundacja Kotkowo
ul.Warszawska 77/33
15-201 Białystok
nr konta 87 1540 1216 2054 4458 2306 0001

BARDZO WAŻNE!!!
W tytule przelewu proszę podać swój nick/darowizna na leczenie kotów”Oparzony Rudy”
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob lip 30, 2011 20:41 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocia Lady pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=144506642297202
zrobiłam wydarzenia dla kotka

O to super, właśnie o tym myślałam...p. Bożenka, mówiła,że kotek ma sie nieźle,ale lgnie do człowieka ...u niej niestety takiej możliwości nie ma, bardzo potrzebny DT, a najlepiej DS, może na facebooku ktoś sie zlituje nad nim...tymczasem koteczku mocne :ok:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Sob lip 30, 2011 20:49 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Dzisiaj zadzwoniła pani, że znalazła w pudełku 2 malutkie może miesięczne kociaki. Zobaczcie jakie maleństwa, jeszcze powinny być z mamusią.

Obrazek Obrazek

Kotulki znalazły spokojne schronienie u Vil46 :1luvu:

Obrazek Obrazek

Kotulki zostały odrobaczone, odpchlone (bo futerka się ruszały :strach: ), nakarmione przez smoczek mleczkiem, a jak wychodziłam to zasnęły przytulone do dużej ciepłej butli owiniętej ręcznikiem. Lubię takie pozytywne zakończenia.

Otrzymałam też telefon o kotulkach z kotką mieszkających w ogródku przy bloku. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie zaczynanano remontu bloku, a wszystkie okienka do piwnic zamknięte. Byłam, sprawdziłam.

Co zrobić z 5-6 (?) ok 2 miesięcznymi kotkami, ktoś ma jakiś pomysł, proszę o podpowiedź.
Obrazek

kassja

Post » Nie lip 31, 2011 12:02 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

No nareszcie walka z pchłami zakończona ale wczoraj wieczorem były chwile grozy.Mimo środka trującego stado pcheł zaczeło sobie zwiedzac łazienkę.Szok 8O Razem z moją Agnieszką wykąpałyśmy maluszki( woda była rdzawa nie wiem czy od krwi z ranek po ukąszeniach czy od odchodów pcheł) potem było wyłapywanie ręczne i kolejne smarowanie środkiem .Dziś rano wszystkie pchły pospadały z kociaków (mam nadzieję,że jajka też padły)Klateczka wymyta posłanie uprane a maluchy po jedzeniu śpią uf co za emocje :P Moja MAFIA TRUSKAWKOWA (tak moje dzieci ochrzciły nasze stadko) zaakceptowała kotki z marszu .Dzielnie siedziały pod drzwiami łazienki podczas wszystkich zabiegów pilnując aby dzieciakom nie stała się krzywda.Teraz tylko zostało odchodować maluchy i znależć im dobry domek ale to już pikuś :lol:

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Nie lip 31, 2011 12:35 Re: [Białystok10]wow-mamy ragdolla i morze innych :( s.94

asika5 pisze:Kochani mam problem
Czarna koteczka Mrunia, którą wysterylizowałam w ubiegły piątek (zdjęcia w moich wcześniejszych postach) ma schronienie tylko do końca lipca. U mnie warunki lokalowe nie pozwalają na przyjęcie jeszcze jednego kota (mam 3 tymczasy Tygrys żyje w jednym pokoju w zgodzie z moim Wiktorkiem i Bursztynkiem , natomiast Kleks i Kropka nie tolerują się z Tygrysem więc mieszkaja w drugim pokoju a trzeciego brak, a nie chciałabym zamykać kici w łazience, bo to nie warunki dla kota. >iałam nadzieję, że któryś się odda i zabiorę kicie do siebie ale chyba nie ma szans do końca lipca.
Mrunia jest młoda, drobniutka, spokojna, lubi pieszczoty i leżeć na klanach, pięknie mruczy. Czy może ktos skusi się na tymczasowanie Mruni? jak tylko zwolni mi sie miejsce to ją zabiorę

przypominam się najpóżniej we wtorek mam zabrać kicię z obecnego DT. A sytuacja u mnie sie nie zmieniła :cry:
Jeżeli nie wchodzi w rachubę DT dla kici to może jakas zamiana? ja wezmę jakieś maluchy ze 2-3 szt a ktoś kicię.
Gdyby nie problemy z akceptacją moich tymczasów nie prosiłąbym o pomoc, nie raz miałam 5-6 kotów:)

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie lip 31, 2011 12:50 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Obrazek
tygodniowy kotek do adopcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie lip 31, 2011 13:06 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

RKa pisze:Mam pytanie,

Niedawno wyadoptowałam swoją tymczaskę, a miałam o nią pytanie, tyle że z Łomży, a ja jestem z Gdańska i co prawda mam inne tymczasy, ale transport byłby kłopotem.
Dlatego pomyślałam o Was, bo bliżej i jeśli możecie dowieźć kota do Łomży, to jest tam ktoś kto szuka kotki wychodzącej, najlepiej w jasnych kolorkach.
Mają już jedną kotkę, 4lata, wychodząca, czarna, chcą kicię dla niej do towarzystwa, fajnie żeby było kolorowiej więc najlepiej nie czarna. Wiek nie ma znaczenia. Kotka miałaby być wychodząca.

Transport nie jest problemem. Ja będę tam w najbliższą sobotę i mogę robić za kocie taxi :D

asika5 pisze:Obrazek
tygodniowy kotek do adopcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No rzesz :twisted:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie lip 31, 2011 14:56 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

hej dziewczyny mam propozycję, na wydarzeniu które zrobiłam dla Rudego na FB ludzie piszą żeby wystawić cegiełki na allegro, kto z Was może to zrobić, przy okazji też o Tofiku kilka słów, temu bez nóżki i nazbierałoby się na leczenie obydwu...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lip 31, 2011 14:59 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

już jakaś pani się odezwała że zrobi...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lip 31, 2011 15:11 Re: [Białystok10]wow-mamy ragdolla i morze innych :( s.95

aga&2 pisze:No cóż, nie śmiałam ryzykować - pan sam oddawał, więc na szczęście nikt nie musiał unieruchomić swojego numeru oraz pielęgnować nowotworów mózgu ze słuchawką przyklejoną do ucha :wink:

Mamy też biedusia strasznego -
znaleziony przedwczoraj na Bema - czyściutki domowy kotek, tulak miziak. Taki:
Obrazek
Ktoś polał go czymś żrącym :cry: i wygląda tak:
Obrazek
Obrazek

Chwilowo zajmuje się nim tamtejsza p. Bożenka- kobieta ma złote serce, ale też w 2 pokojach męża, córkę, wnuczkę, 2 psy (jeden po operacji) i 2 koty. Więc ciężko jej strasznie...I nie tylko finansowo ale głównie lokalowo :(
Przyznam szczerze, że zastanawiałam się, czy mamy moralne prawo go męczyć. Nie ma bata - na pewno go to boli. I co potem - kto zechce pół - łysego kota( futro mu tam zapewne nie odrośnie)
Ale on tak chce żyć- wchodzi na kolana, mruczy, barankuje. Żeby tak dorwać tego, kto mu to zrobił...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lip 31, 2011 15:21 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Wystawiłam nowy bazarek na poparzonego kocurka Rudego:
viewtopic.php?f=20&t=131119&p=7777076#p7777076
Obrazek

kassja

Post » Nie lip 31, 2011 16:12 Re: [Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

RKa pisze:Mam pytanie,

Mam taką kicię - Kibolka ma na imię, bo jest fanką Jagiellonii wiek - ok 1-go roku biało-czarna kochaneczka.
Proszę o kontakt ....

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

[poprzednia][następna]