K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 18:52 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

mnie najbardziej podoba się automatyczna kuweta - chyba ok 700 - ciekawe jak sraczka w kuwecie - to jak to ładnie jeeeedzie

pozdrowienia od generatora sraczek kuwetowych i okołokuwetowych
Obrazek Obrazek

kot, który ma jeść tylko karmę renal zadokował przed lodówką - wejście do kuchni to jeden ciągły wrzask "daaaj jeść" - nawet RC senior mu nie smakuje - będę go miała na sumieniu - bo lekarstwa podaję w gourmecie albo w zmielonym indyku - zamiast na siłę wpychać do mordy

Obrazek
poradzcie co mu moge jeszcze podać - hills nerkowy - nawet nie tknął - nie mogę go głodzić bo on waży trochę ponad 2kg - i nareszcie ma apetyt - ale drań jest wybredny

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob sty 15, 2011 19:15 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tosza, które z tej ogłaszanej, kolorowej trójki, są w dalszym ciągu do adopcji? Mignęły mi jakieś zmiany, ale tylko mignęły...

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Sob sty 15, 2011 19:27 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Cammi pisze:mnie najbardziej podoba się automatyczna kuweta - chyba ok 700 - ciekawe jak sraczka w kuwecie - to jak to ładnie jeeeedzie

pozdrowienia od generatora sraczek kuwetowych i okołokuwetowych
Obrazek Obrazek

kot, który ma jeść tylko karmę renal zadokował przed lodówką - wejście do kuchni to jeden ciągły wrzask "daaaj jeść" - nawet RC senior mu nie smakuje - będę go miała na sumieniu - bo lekarstwa podaję w gourmecie albo w zmielonym indyku - zamiast na siłę wpychać do mordy

Obrazek
poradzcie co mu moge jeszcze podać - hills nerkowy - nawet nie tknął - nie mogę go głodzić bo on waży trochę ponad 2kg - i nareszcie ma apetyt - ale drań jest wybredny

a dajesz mu suchego renala, tego special? chyba smaczny, bo Rufek go wsuwał a zwykłego nie chciał

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 15, 2011 19:33 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:...poradzcie co mu moge jeszcze podać - hills nerkowy - nawet nie tknął - nie mogę go głodzić bo on waży trochę ponad 2kg - i nareszcie ma apetyt - ale drań jest wybredny

a dajesz mu suchego renala, tego special? chyba smaczny, bo Rufek go wsuwał a zwykłego nie chciał

daję - tego special w który został wyposażony - ma podstawionego pod mordę niemalże - ale z początku go jadł a teraz już mu nie bardzo smakuje a faktycznie nie może być wcale zły - bo śFirek wolałby go jeść zamiast RC i Sanabell - a i Korek próbuje się do niego dobrać

jak już się zmusił to łykał taką chrupkę - ale się wycwanił - chyba sobie uświadomił, że jest lepsze jedzenie - to w których leki mu podaję...
gdyby to był spasiony Korek albo śFiras - to bym przeczekała aż głód d... ściśnie - a tu jestem w kropce

Cammi

Post » Sob sty 15, 2011 19:41 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Speed plus podany - Klarci i Majerankowi strzykawką do pyska, w cat-roomie rozrobiłam z rosołkiem w trzech miskach. Kminek i Madame zjadły, Tymianek nie chciał. Kurczaka zresztą też nie. :( Nie lubi, czy jak? Zostawiłam tylko suche i resztę kuraka.

Klara w klatce nr 3, bo BarbAnn zabrała swoją.

Katia ma baardzo krwawiące dziąsła!

Zlikwidowałam jedną kuwetę w cat-roomie, wszystkie luźne kuwety i łopatki umyte i odkażone stoją na komodzie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 15, 2011 19:45 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

kitkowa pisze:Tosza, które z tej ogłaszanej, kolorowej trójki, są w dalszym ciągu do adopcji? Mignęły mi jakieś zmiany, ale tylko mignęły...

Wszystkie trzy, ale tylko ten najciemniejszy ma negatywny test białaczkowy, z reszta do powtórzenia na przełomie stycznia i lutego :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob sty 15, 2011 19:50 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Cammi pisze:poradzcie co mu moge jeszcze podać - hills nerkowy - nawet nie tknął - nie mogę go głodzić bo on waży trochę ponad 2kg - i nareszcie ma apetyt - ale drań jest wybredny

z karm nerkowych smaczna jest eukanuba, mój kot jeszcze trovet lubi, hills jest mało smaczny ( to mówił mój wet który próbuję kocie jedzonko) może mieszaj mu leki do saszetek royala dla nerkowców?
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Sob sty 15, 2011 19:53 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

miszelina pisze:

Zobaczę jutro, może ten lek ją podrażnił?

Jakie badania trzeba zrobić kotu z anemią? I które są wykonalne w niedzielę? :evil: :(

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob sty 15, 2011 19:57 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kubuś katowicki na tymczasie krakowskim

Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 15, 2011 20:06 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

miszelina pisze:

Z rana nie zauważyłam... Może ja jakoś nie tak smarowałam jej te dziąsełka (pt wieczór/sob rano) i podrażniło ją? Ja dawałam jej na początku jedzenie żeby sobie zjadła, a jak już odeszła od misek, to wtedy smarowałam, żeby toto zostało na ciut dłuższy czas...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Sob sty 15, 2011 20:09 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

milu pisze:
miszelina pisze:

Z rana nie zauważyłam... Może ja jakoś nie tak smarowałam jej te dziąsełka (pt wieczór/sob rano) i podrażniło ją? Ja dawałam jej na początku jedzenie żeby sobie zjadła, a jak już odeszła od misek, to wtedy smarowałam, żeby toto zostało na ciut dłuższy czas...

Ja tak samo robię. Smaruję patyczkiem z żelem i wyciągam zakrwawiony.
Już to widziałam we czwartek wieczór i wpisałam w zeszyt.
Obrazek

miszelina

Post » Sob sty 15, 2011 20:33 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

gosikbaum pisze:
Cammi pisze:poradzcie co mu moge jeszcze podać - hills nerkowy - nawet nie tknął - nie mogę go głodzić bo on waży trochę ponad 2kg - i nareszcie ma apetyt - ale drań jest wybredny

z karm nerkowych smaczna jest eukanuba, mój kot jeszcze trovet lubi, hills jest mało smaczny ( to mówił mój wet który próbuję kocie jedzonko) może mieszaj mu leki do saszetek royala dla nerkowców?

z saszetki RC dla nerkowców to wylizuje sosik jedynie :-)

Cammi

Post » Sob sty 15, 2011 22:24 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Cammi pisze:z saszetki RC dla nerkowców to wylizuje sosik jedynie

mój też tak robił, i przez kilka dni chodził obrażony ze jakiś kit mu wciskam, ale jak zobaczył ze nic innego nie ma to już saszetki RC sa cacy. Ja mu jeszcze tą saszetkę polewam efadermem, albo dają trochę uropetu. Eukanuby trzeba szukać w sklepach netowych, tam jest tańsza niż u wetów, ale teraz akurat mają jakiś problem z dostawami i ja nie mogę upolować od dwóch tygodni...

sorrki poprawiłam cytat
Ostatnio edytowano Sob sty 15, 2011 22:34 przez gosikbaum, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Sob sty 15, 2011 22:28 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

gosikbaum pisze:
miszelina pisze:z saszetki RC dla nerkowców to wylizuje sosik jedynie

mój też tak robił, i przez kilka dni chodził obrażony ze jakiś kit mu wciskam, ale jak zobaczył ze nic innego nie ma to już saszetki RC sa cacy. Ja mu jeszcze tą saszetkę polewam efadermem, albo dają trochę uropetu. Eukanuby trzeba szukać w sklepach netowych, tam jest tańsza niż u wetów, ale teraz akurat mają jakiś problem z dostawami i ja nie mogę upolować od dwóch tygodni...

To nie moje słowa 8O
Nie mam pojęcia o nerkowych kotach. Cos się chyba w cytatach pomieszało.
Obrazek

miszelina

Post » Sob sty 15, 2011 23:01 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 15, 2011 23:54 przez Miuti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]